Jsme kolonie a jsme na to hrdí

Potravinovou chudobou trpí stále více lidí, ale podle ČT nás zachrání blahosklonné nadnárodní korporace a prošlý odpad z Německa. Přece to nebudou vyhazovat. Čech to sní, Čech děkuje. A klaní se velebnosti.

Jana Marková
Jana Marková
Každý desátý obyvatel Evropské unie si loni nemohl dovolit jíst maso ani obden. Předloni to byl jen každý dvanáctý. V chudší polovině zemí je i Česko, kde jsou nejohroženější senioři a rodiče samoživitelé. Stále víc lidí v tuzemsku tak vyhledává pomoc potravinových bank nebo se snaží nakupovat co nejlevnější jídlo. Co je na tom zajímavé je to, že na třetí nejhorší příčce je Slovensko a tímto mu gratuluji k přijetí eura.

Nicméně mne na tom nezaujalo ani tak to, že jsme na tom bídně, protože to jaksi víme a vidíme, ale to, jak to naše veřejnoprávní Česká televize prezentovala. A fakt jsem si říkala, že my si tady tím koncesionářským výpalným opravdu platíme propagandu hadr. Kam se hrabou socialistické Týdeníky. Nebo jak se to jmenovalo.

Považte sami. Podle reportáže je sice pravda, že důchodci dají polovinu důchodu jen za jídlo, ale zase nemusí vařit, protože jim přece jídlo (promo důchodkyně ve videu) nosí vnoučata. A to považte 3x týdně! A dokonce s masem! To si pak mohou dopřát i něco sladkého. To bych chtěla vidět, protože vnoučata ukuchtí ve valné většině případů něco tak maximálně ve snu a i díky nenávistné kampani vůči seniorům to opravdu není jejich největší starost.

Dál je naprosto úžasné, že tu máme ty hodné nadnárodní korporáty, protože představte si, že oni než by to jídlo vyhazovali a platili za likvidaci, raději ho pošlou po neziskovkách maminkám samoživitelkám s dětmi, které přece nějaký hraniční den spotřeby u masa nemůže rozházet, protože jinak na něj nemají peníze vůbec. Opět srdcervoucí video, kde ze dveří bytu vybíhá šťastná malá holčička a radostně vítá anděl z neziskovky s vakuově baleným kuřecím řízkem. Mimochodem žádostí o potravinovou pomoc v nouzi evidují potravinové banky o 100% více, než vloni.

No a na závěr máme podle ČT přece ještě speciální obchody, kde se prodávají potraviny prošlé v Německu. Jásáme, střih na paní, která kupuje měsíc prošlý sýr, protože to přece nevadí, jen to malinko jinak chutná….

Jako opravdu jsme tohle chtěli? Fakt jsme se dobrovolně pasovali na lůzu a odpaďák Evropy? My? Kdysi potravinově, energeticky a průmyslově v podstatě samostatná země? Fakt věříme tomu, že jinak to nejde? Že nemůžeme být víc, než žebráci ? Tak já vám něco povím. Jde to. Pořád by to šlo. Ale to by nám tu nesměla vládnou takhle banda zaprodaných šmejdů, kteří by se plazili před kýmkoliv, kdo je udrží u pofidérní moci. Pofidérní proto, že ve skutečnosti nemají jinou moc, než tu se plazit a poslouchat. A kdo se nechce plazit s nimi, je kolaborant! To vám Česká televize ukáže taky. Třeba už zítra a radostně. Tak nezapomeňte jásat.

4.5 17 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 1 měsícem

Nabízím na onu “potravinovou chudobu” pohled očima člověka ,který zažil padesátá léta jako dítě. Vyprovokovala mě k tomu paní Marková, která si vždy ráda rýpne do “socialismu”. Určitě je mladší a zažila možná sedmdesátá léta, jako moje děti. Podotýkám, že nepovažuji stáří ani mládí v těchto otázkách za nějakou přednost. Drobnou předností je,… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Georg

Co já si z oněch Týdeníků pamatuji, tak to bylo doslova “budování” naší země, jaká se stavěla přehrada (bylo jich na př.40), továrna, úspěchy v průmyslu ,zemědělství. Samozřejmě všechno nebylo tak skvělé, pamatuji si jako kluk o prázdninách, jsme s rodiči chodili na různé brigády (zadarmo), které se vyhlašovaly místním rozhlasem. Zažil jsem ještě,… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Georg

Vždyť je to (dnes) k smíchu, to nálepkování levý, pravý. Levičáci vždy byli označování, ti kteří nesouhlasili s vykořisťováním (toto slovo jsem už dlouho neslyšel) dělnictva bohatými a podporovali odpor proti tomu. Dneska jsou leví, ti kteří stojí za Joe Bidenem a jeho Melody Boys, taky se berou za chudáky proti bohatým? A naši vašnostové,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

To je vysvědčení těch co si říkají v Čechách pravicový politik vše zlikvidovali a zaprodali cizímu kapitálu. Kdo je hrdý těch 20% liberálů oni mají výhodu že chodí disciplinovaně k volbám narozdíl od obyčejných lidí.

standa
standa
před 1 měsícem

Západ nás odzbroijil, zbavil nás soběstačnosti, zničil nám národní hospodářství a vytvořil nás závislým na jeho libovůli. Ano, to je typické pro kolonii a typické pro koloniální jednání Západu. EUrosojuz má růst HDP 0,3% a Rusko pod sankcemi 5,5% za r. 2023 ! Hloupost česká je už příslovečná. Jó, komouši uměli a měli na… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Udělali jsme si to sami. Stačí se podívat jakou podporu měl Klaus a ODS v devastaci ČR. A  pro pražáky je stále ODS nejlepší!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

To jsou ta jejich podivna cisla..Jenze na celem samolibem “Zapade”
Kouknete jen na tohle…USA zbroji,alespon podle vynalozenych castek,snad vic nez cely zbytek sveta a vysledek je tohle
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Munice-nestaci-ani-v-miru-Ve-valce-proti-Cine-by-za-ctyri-tydny-bylo-hotovo-V-USA-prisla-studena-sprcha-759224
Kam ty prachy jdou?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

K tomu bych chtela pridat,ze zrovna vcera mi rikal syn,ze vsichni jeho znami ( kolem 25 let) premysli kam se prestehovat ( zatim Nemecko), ze v Irsku to pro mlade prestava byt k ziti..A takhle je to vsude…Takze to stehovani narodu uz vubec nevypada jako konspirace