Joe Biden o víkendu oznámí své odstoupení z voleb

Joe Biden by o víkendu mohl odstoupit z prezidentského klání. V posledních dnech je vystaven enormnímu tlaku předních lidí v Demokratické straně, kteří se ho snaží všemožnými způsoby přesvědčit, že Donalda Trumpa porazit nemůže a že „pro dobro Ameriky a strany samotné“ je aby se vzdal volebního klání!

Dosud byl Biden neústupný, že plánuje v závodě zůstat, ale v soukromí si začíná uvědomovat, že to podle zprávy Axios nemusí být udržitelné. Byly mu předloženy průzkumy, které ukázaly, že prohraje s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Američané navíc v předvolebních průzkumech naznačují, že mu věk a zdravotní stav neumožňují řádně reprezentovat Spojené státy.

Rozhovory, které vedl s nejvyššími demokraty v Kongresu, pronikly do tisku a zprávy říkají, že vůdce senátní většiny Chuck Schumer, vůdce sněmovních menšin Hakeem Jeffries a Nancy Pelosiová mu řekli, že musí odstoupit.

Podle amerických médií mu dali jasně najevo, že jeho setrvání v souboji s Trumpem může přijít demokratům hodně draho. Několik vysoce postavených „demokratů” úředníků říká, že prezident Joe Biden by mohl vypadnout z prezidentského klání již tento víkend. Celkem 20 demokratů údajně vyzvalo Bidena, aby ze „závodu“ vypadl.

Mezitím Bílý dům oznámil, že prezident Biden trpí Covidem, ale nemoc charakterizovali jako mírnou a lékař Bílého domu řekl, že 81letý Biden je kvůli viru vyčerpaný.

Sám Biden při několika příležitostech řekl, že pouze „Všemohoucí Pán“ ho může přesvědčit, aby opustil souboj s Trumpem, i když v rozhovoru pro BET dodal, že by odešel, pokud by to jeho zdravotní stav vyžadoval.

Zdroj: informer

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010. Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar. Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Biden řekl před tím atentátem na Trumpa. “Trump je terčem”. A dopadlo to tak, že mu ustřelili jenom ucho. Milý Joe Bidene, to nestačí. Podívej, co ustřelili JFK (mozek JFK už nikdo nikdy nedal dohromady). Takže zítra nebo pozítři očekáváme Trumpovu rezignaci na funkci kandidáta DS USA pro další prezidentské období.… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem

Ano, tomu se říká příprava informačního pole. Nemohou to na Američany vybalit ze dne na den, je třeba na to připravit v podstatě celý svět. Další krok k eskalaci situace na východní frontě i v Izraeli .

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem tomaskova
cablik
cablik
před 1 měsícem

Stejně jim to nepomůže a jeho nástupci nebudou mít proti Trumpovi šanci jen ať tam zůstane když nechce odstoupit.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Ano, to by mohlo pomoci. V roce 2010 musel odstoupit předseda ODS Topolánek kvůli tomu tomu, že nenáviděl Židy. Na jeho místo nastoupil mladší a daleko schopnější Nečas se svou pravou rukou paní Nagyovou. A ten spolu s Kalouskem, Schwarzenbergem, Rakušanem, paní Peake atd. volby vyhrál. Odstoupení Bidena by nám mohlo zachovat možnost rozpoutat… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Tak tlaku je chudák Biden vystaven? Začíná si uvědomovat?… Ten nešťastník si neuvědomuje ani to, že se posral. To jen těch pár zdegenerovaných “lidí” co to řídí, si to konečně uvědomili. A zdá se, že teď by už mohli nasadit do klání opici, nebo delfína. A protože nic nového jaktěživ nevymyslí, …… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Asi se našel ještě větší debil.