Francouzský konzervativní zpravodajský kanál dostal vysokou pokutu, když prohlásil, že „imigrace zabíjí“ a „globální oteplování je podvod“

To, co se nyní děje ve Francii, by brzy mohlo potkat média po celé Evropě. Jde samozřejmě o uplatňování cenzurních zákonů, které se však v každé zemi a s každou vládou zaměřují na poněkud jiné oblasti.

Paradox je, že pokuta byla udělena za prohlášení, která jsou naprosto pravdivá, což lze také dokázat. Jenže důkazy dnes nejsou akceptovány, což nyní vidíme zejména u klimatické agendy a velmi patrné to bylo i za covidu, kdy – jak se již ukázalo – měli pravdu ti, kteří byli cenzurováni.

Vysoká pokuta má samozřejmě jeden velmi zásadní cíl: zastrašit i další francouzská média, která nejsou v souladu s aktuální propagandou.

A samozřejmě v budoucnu se mohou podobných trestů – včetně zákazu činnosti – dočkat média po celé Evropě…

Stupňující se pokuty a sankce proti konzervativním kanálům, jako jsou CNews a C8 ve Francii, zdůrazňují problém omezování svobody projevu, kdy jsou vládou vázaní regulátoři, jako je Arcom, obviňováni z potlačování disentu a trestání jakýchkoli názorů proti mainstreamovému narativu.

V rámci znepokojivého vývoje pro svobodu projevu ve Francii byl CNews, prominentní zpravodajský konzervativní kanál vlastněný miliardářem Vincentem Bollorém, znovu sankcionován Arcomem, nezávislým veřejným orgánem zřízeným francouzskou vládou za účelem regulace médií.

Kanál dostal pokutu 80 000 eur za neplnění svých povinností během vysílání. Toto nejnovější kolo sankcí následuje po pořadu z prosince 2023, během kterého hosté uvedli, že „imigrace zabíjí,“ aniž by hostitel nebo ostatní hosté okamžitě reagovali.

Vzhledem k takzvané „závažnosti“ údajných přestupků uložil Arcom dvě pokuty, jednu ve výši 60 000 eur a druhou ve výši 20 000 eur. Podle mediálního regulátora byly komentáře pronesené během prosincového vysílání „La Matinale Week-End“ a následného segmentu o Národním shromáždění velmi problematické.

Arcom argumentoval, že taková prohlášení by mohla vykreslit imigranty jako nebezpečné a podněcovat „nenávist a diskriminaci na základě rasy, národnosti nebo etnického původu.“

Ve zprávě regulátora se uvádí: „Použití fráze ‚imigrace zabíjí‘ dvěma hosty pravděpodobně představuje lidi přistěhovaleckého původu jako celek jako smrtelný rizikový faktor. Taková stigmatizace snižuje imigranty na úroveň nebezpečných lidí, což pravděpodobně podněcuje nenávist vůči nim a podporuje diskriminační chování.“

Tato perspektiva však přehlíží kontext, v němž jsou taková prohlášení činěna. V západních zemích, včetně Francie, došlo k výraznému nárůstu kriminality spojené s určitými skupinami přistěhovalců, zejména z islámských zemí.

Četné zprávy a statistiky naznačují souvislost mezi přistěhovalectvím a rostoucí mírou kriminality. Například Francie je zemí, kde více než 70 % vězňů jsou muslimové. Podle zpráv je míra kriminality mezi muslimskou populací vysoká.

Jak uvádí Gatestone: „Každý den se ve Francii odehraje více než 120 útoků nožem a může k nim dojít kdykoli a kdekoli. Většinu těchto útoků páchají muslimští muži, kteří pak policii řeknou, že to udělali, protože nenávidí nevěřící a nenávidí Francii.

V novinách se objevují pouze útoky nožem, které mají za následek smrt; Ostatní jsou přecházeny mlčením. V hlavních francouzských městech se přepadení a bití staly běžnou záležitostí.

Ve Francii je také každý den spácháno více než dvě stě znásilnění, z nichž většinu spáchají muslimští muži, kteří do Francie vstoupili nelegálně. Pouze 7 % ilegálních imigrantů, kterým je nařízeno opustit Francii, je skutečně deportováno.“

Kritici tvrdí, že diskuse o těchto faktech by neměla být důvodem k cenzuře nebo represivním opatřením.

CNews také čelila kritice kvůli segmentu v pořadu „Punchline Été,“ který se zabýval klimatickými změnami. Během tohoto segmentu řečník zpochybnil vliv člověka na globální oteplování a nazval to „lží a podvodem,“ aniž by to moderátor nebo ostatní hosté jakkoli vyvrátili.

Arcom považoval tento nedostatek protiargumentů za problematický, protože umožňoval, aby kontroverzní a vědecky nepodložený názor byl prezentován bez námitek, což vedlo k další pokutě ve výši 20 000 eur.

Tyto sankce přicházejí jen několik měsíců poté, co CNews dostala v květnu pokutu 50 000 eur za komentáře novináře Geoffroye Lejeuneho, který spojil antisemitismus a přeplněnost věznic s „arabsko-muslimskou imigrací.“

Opakované pokuty podtrhují prekérní situaci CNews, která čelí pravidelné kritice ze strany Arcomu. Vysílací licence kanálu spolu s dalšími 14 kanály francouzské digitální televize (TNT) má být obnovena v roce 2025.

Navzdory rostoucímu tlaku a pokutám udělal CNews významný pokrok ve sledovanosti, dokonce překonal svého hlavního konkurenta, BFMTV, jako přední nepřetržitý zpravodajský kanál z hlediska podílu na trhu v květnu a červnu.

Tento úspěch je však zastíněn přetrvávajícími kontroverzemi a regulačními výzvami.

C8, další kanál vlastněný skupinou Canal+, také v posledních letech čelil značným pokutám v celkové výši více než 7,5 milionu eur, a to především kvůli jednání svého hostitele Cyrila Hanouny. Hanouna, známý svým provokativním a nefiltrovaným stylem, se často stával terčem progresivistických orgánů.

Mezi pozoruhodné incidenty patří žertovný hovor z roku 2017, kdy se vydával za gaye, což vedlo k pokutě 3 miliony eur za propagaci „škodlivých stereotypů.“ Hanouna měl navíc v roce 2019 ostrou výměnu názorů, kdy „urazil“ francouzského poslance Louise Boyarda, což vedlo k dalším trestům.

Tato série pokut a sankcí upozorňuje na širší problém ve Francii: omezování svobody projevu. Kritici tvrdí, že regulátoři jako Arcom potlačují poctivou debatu a trestají ty, kdo vyjadřují nepopulární názory – v podstatě vše, s čím progresivisté nesouhlasí.

Situace s CNews slouží jako připomínka toho, jak se libtardi pokouší omezit projev těch, kteří zpochybňují jejich názory a oponují jim.

Kritici také zdůrazňují, že diskuse o imigraci a jejích dopadech by měly být povoleny, protože jsou nezbytné pro řešení nebezpečí, které představuje vládní politika otevřených hranic, která způsobuje chaos, destrukci a smrt po celé Francii.

*

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná PravdaZDROJ

*

Web Nová Republika nežije ani z reklam ani z dotací. Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010.

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci: dar.

Děkujeme!

*

4 9 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Plebej
Plebej
před 1 měsícem

Francie není jedinou, která neprožívá šťastnou dobu. Kus Afriky, který Francii vydatně zkrápěl životadárnými surovinami a příjmy z jejich těžby a prodejů, se Francouzů čile zbavuje. Aby ty suroviny a ušlé zisky Francii vynahradil přívalem vděčných migrantů. Na východní frontě pro Francii nic moc a vítězství na Ruskem v nedohlednu, příjmy z války proudí do USA, doma… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

No a co na to vítěz francouských voleb komunista Melanchon? To je otázka. Pokud je Melanchon správný komunista, měl by být proti svobodě slova a měl by strkat lidi s odlišnými názory do basy.

Plebej
Plebej
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Fakt? …

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Pořád stejný vůl!

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

No a nezavírali snad komunisté lidi s odlišnými názory do vězení? Nepopravovali Stalin s Gottwaldem lidi za to, že měli odlišné názory než oni?

cablik
cablik
před 1 měsícem

Tak to chodí v liberální diktatuře pravda se nesní říkat mohli s tím Francouzi teď něco udělat ale bohužel si zvolili stejné šílence.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Jaké šílence? Ted si zvolili levici. Dokonce komunisty. Snad to pomůže.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

S takovými idioty se můžou jít bodnout není levice jako levice tito jsou padlý na hlavu stejně jako liberální bezmozci.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Tak třeba se ten Melanchon bude chovat jako skutečný levičák, bude vystupovat proti Zelenskemu, bude odmítat zavírat lidi kvůli názorům. Budeme třeba překvapeni. Ale s těmi soudy to nemá, co dělat, i kdyby vládnula třeba i Le Pen a u nás Okamura, soudy jsou nezávislé na výkonné moci a mohou lidi dál zavírat do vězení za… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Bohužel právě naopak jsou stejní jak ten Macron zavírat mohou zatím už jim zvoní hrana.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Meli by se spojit a zacit tohle vsechno medializovat….Treba by slo pridat se k Muskovi.Ten se soudu neboji.