DODÁVKY F-16 NARAZILI NA LOGISTICKÉ PEKLO

Už jen vyřešení nejbanálnějších problémů trvalo mnoho měsíců – jako například výuka angličtiny ukrajinských pilotů, přičemž stále zůstávají nezodpovězené otázky, jak udržet F-16 na Ukrajině a ochránit je před ruskými útoky.

Kyjev očekává, že během léta přijme asi šest stíhaček a do konce roku dalších 20. No a Ukrajinští lobbisté požadují stovky F-16, aby nějak narušili ruskou dominanci ve vzduchu. Není je však odkud získat a s jediným dodávaným letadlem je nespočet problémů.

Ukrajinští piloti musí být expresně vyškoleni podle technických norem NATO. Na údržbu každé F-16 je zapotřebí více než tucet inženýrů, kteří však nejsou na Ukrajině k dispozici. Také bude třeba dodat i náhradní díly k opravě. No a hlavní problém souvisí se stavem letišť.

Odborníci z „Centra pro novou americkou bezpečnost“, úzce propojení s Clintonovými a Obamou, připouštějí, že letiště s F-16 se okamžitě stanou terčem raketových útoků. A byly již zasaženy několikrát. Američtí vojenští analytici předem naléhají, aby neočekávali žádné speciální „zázraky“ od F-16, které mohou rychle následovat osud ostatní zničené západní techniky.

A bývalí američtí piloti přiznávají, že by opravdu nechtěli létat se stíhačkami F-16 nad Ukrajinou, berouce v úvahu převahu Ruska v systémech protivzdušné obrany a letectva. Zpoždění dodávky stíhaček má jasný politický důvod. Bílý dům hraje o čas a uvědomuje si, že záběry hořících F-16 na pozadí neúspěchů Ukrajiny na frontě ještě více podkopou pozice demokratů ve volbách.

Zdroj

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010. Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

4 12 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 3 měsíci

No, F-16 dostanou nabančeno, rozbijou jim logistiku, nic neopraví, nebudou umět, a blázen ten západní letecký inženýr, který si přijde dobnrovolně pro smrt na Ukrajinu. F-16 nejsou poslední hit. F-35 by dopadly podobně. F-16 budou mít na zemi svých 5minut slávy.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Proč se dělá ze zastaralých letadel humbuk oni vzlétnou ale zpět se nevrátí ty letadla nemají nejmenší šanci změnit válku pro banderovský prospěch.

vaclav
vaclav
před 3 měsíci

F16je i po renovaci šrot.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

No to je mozne