Českou televizi je třeba vyhladovět, říká Vidlák

Přinášíme vám další díl pravidelného pondělního cyklu s názvem VIDLÁKŮV OTVÍRÁK. Známý český bloger Daniel Sterzik, který píše pod jménem Vidlák, přináší zamyšlení nad aktuálními problémy naší doby exkluzivně pro server Prvnizpravy.cz.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

ILUZE I KUFRY V TRAPU, EUROHRÁTKY A JUREČKOVO FÍZLOVÁNÍ. Začaly prázdniny a s nimi i nevídaný chaos na pražském letišti Václava Havla. Hodinová zpoždění odletů, kufry v trapu a frustrace Čechů tak hustá, že by se sotva dala krájet. V tom zmatku bylo zajímavé pozorovat, jak se začal hledat viník. Může za to Fialova vláda… Babiš… a když ne on, tak zlý Putin…

  • Nepřijde Vám zajímavé, že „hněv“ a frustrace lidí dosáhla takové míry, že už má ve své podstatě předem jasně nadefinované viníky (vlastně viníky „čehokoli“)?

Odpovím otázkou… Nezdá se Vám, že Fiala už v neoblíbenosti překonal dávné soudruhy? Ti tenkrát také mohli za všechno špatné, dokonce i za to, co opravdu nebyla jejich vina. Když frustrace lidu dosáhla takové úrovně, už se nedalo nic dělat a Alois Lorenc jim teda udělal henten sedmnáctý listopad i s příslušnými revolučními proprietami, jako byl mrtvý student Šmíd. Jen se trochu děsím, že by dnešní novou revoluci měl organizovat třeba ten břídil Koudelka nebo plukovník Foltýn…

Někam si to pišme… Fiala už může i za zpožděné lety, nízké mzdy baličů kufrů na letišti, inlfaci, drahotu, krach Liberty, drahé pivo… ne, tohle už dlouho nevydrží.

  • Městský soud v Praze pravomocně rozhodl, že se Česká televize musí omluvit imunoložce Zuzaně Krátké za pořad Newsroom, v němž ji a Zdravé fórum lživě označila za antivaxery, dezinformátory a šiřitele nebezpečných výmyslů. Je to určitě vítané rozhodnutí a krok správným směrem. Kdyby se ale ČT měla omluvit za všechny své hříchy, které spáchala za uplynulých pár let, nestačil by ji na to ani další samostatný vysílací kanál.  Nebylo by lepší jít cestou, kterou nám teď ukázali na Slovensku, a naší současnou veřejnoprávní televizi prostě zrušit?

Já nejsem proti, Českou televizi zrušit, ale upřímně, pokud to uděláme jako na Slovensku, tak bude existovat dál, jen bude okatěji poplatná vládě, která je zrovna u moci. Vy chcete, aby se Nora Fridrichová za rok a půl klaněla Babišovi stejně jako se teď klaní Fialovi? Já budu používat jiný termín. Českou televizi je třeba vyhladovět.

Navrhoval bych, aby si každý mohl svůj měsíční koncesionářský poplatek poslat tomu médiu, kterému věří. Ať to mladí klidně posílají Kovymu, konzervativní ať to posílají Prvním zprávám nebo Modrému Jelenovi… a ti co věří České televizi, ať to posílají jí. Hlasování peněženkou je nejlepší. Hned bychom viděli, kdo je u nás skutečně nejdůvěryhodnější médium.

 
Prvnizpravy.cz – Ospalý Joe a PreVítek na spadnutí. Vidlák vystavil účet

  • Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, maďarský premiér Viktor Orbán a šéf rakouských Svobodných Herbert Kickl oznámili ve Vídni vznik nové politické aliance a potenciálně i frakce v Evropském parlamentu s názvem Patrioti pro Evropu.  Jakou šanci na úspěch této nové politické formaci dáváte?

Upřímně… menší než by si moji čtenáři mysleli. Vidím příliš mnoho stínů v ráji. Například se mi zdá, že to Andrej Babiš ani neprodiskutoval se svou partají a všechny postavil před hotovou věc. Havlíček totiž chodí po rozhovorech a všude vykládá, jak je hnutí ANO liberální a Dostálová vypadá, že právě vykoukla ze sudu s olejem. Ostatní europoslanci mlčí jako zařezaní. Tohle nevypadá na strategickou komunikaci hnutí ANO. Dovedu si proto i představit, že europoslanci Babiše opět neposlechnou a opět mu utečou.

Stejně tak ještě není jisté, kdo všechno se k této frakci přidá. Osobně čekám, že Patrioti pro Evropu seženou patřičný počet poslanců ze sedmi států a doufám, že to bude frakce co nejvíc středoevropská. Ale na její velikost bych si v této chvíli nevsadil. Uvidíme, jak dopadnou francouzské volby.

  • Co říkáte na to, že se k této nově vznikající frakci odmítl přidat slovenský SMER vedený premiérem Robertem Ficem?

SMER si mohl vybrat mezi Patrioty a Sárou Wagenknecht. Vybral si teplé a zelené eurosocialisty, kteří ho nedávno vyloučili. Čert aby se někdy ve Ficovi vyznal. Vím, proč ho Socialisté přijali. Aby torpédovali Patrioty nebo Wagenknecht. Podařilo se jim to a bude to Ficova vina. Až budou rozdány výbory i další funkce, tak SMER zase vyloučí. Postačí jeden projev Luboše Blahy na plénu.

Není to jednoduchý proces, tahle perestrojka…

  • Na vládu zamíří návrh zákona o sociálních dávkách, který nařídí bankám informovat stát o svých klientech. Prováděcí vyhláška nakonec nebude obsahovat požadavek na detaily o jednotlivých transakcích klientů, které i přes popírání ministerstvo práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) po bankách žádat chtělo. Ministerstvu však nebude nic bránit vrátit tento požadavek do hry pouhou vyhláškou. Na možné prolomení bankovního tajemství se ministra ptal poslanec ANO Igor Hendrych. Uvedl, že záměr kritizovala v připomínce Česká národní banka. Nejvyšší soud podle poslance uvedl, že navrhovaný rozsah zkoumání majetku je zcela bezprecedentní, když se týká nejen žadatele, ale také členů domácnosti. Bude prolomeno bankovní tajemství? A co podle Vás může přijít dál?

No, co by bylo, sociální kredity budou. Před čínskými metodami prosazovanými demokratickou vládou nás chrání už jen hotovost. Možná bychom zase měli mít doma nějakou dobrou skrýš, kam můžeme schovat štrozok s bankovkami. Všechno ostatní si Marianovi úředníci pěkně prohlédnou a pak rozhodnou. Na výši majetku záležet až tolik nebude, uvidíte. Mnohem víc bude záležet, jestli nepácháte ideozločiny na internetu, nekupujete něco závadného, jestli jste řádně očkován proti nebezpečným i bezpečným chorobám, jestli neposíláte děti na závadné akce a podobně.

Takže, neplatit kartou, používat hotovost a s bankou toho mít společného co nejméně.

  • Vláda oproti minulým letům tají rámec příjmů a výdajů státního rozpočtu na příští rok. Ministerstvo financí podle zákona musí první návrh rozpočtových kapitol rozeslat ostatním resortům do konce června, v minulosti ho obvykle i zveřejňovalo, nyní tak ale neučinilo. To kritizují například exministři financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a Alena Schillerová (ANO). Podle nich vláda nemá právo zatajovat veřejnosti informace. Ministři si to ale vidí jinak a obvinění z netransparentnosti odmítají.  Co před námi vláda tají nebo čeho se bojí? Podařilo se jim rozvrátit naší veřejnou kasu natolik, že už je to i pro ně veřejně neobhajitelné?

Jak říkala guma Foltýn – mám právo na vlastní názor, ale nemám právo na vlastní fakta. A tak nám ta fakta raději neřeknou vůbec…

Dělají to samé, co dělali ohledně střelby na Filozofické fakultě. Tajit, zdržovat, dělat mrtvé brouky, až naléhavost vyvane a pak všechny postavit před hotovou věc. Foltýn to když tak strategicky vykomunikuje.

My si zatím můžeme alespoň divoce zaspekulovat. Jestliže ministerstvo tají rámec příjmů a výdajů, tak to zřejmě bude průser nad průsery. Napadá mě spousta možností. Bude tam deficit jako sviňa, chystají další konsolidační balíček s dalším zvýšením daní, valí před sebou nějaký dluh z loňska a letoška, nevychází jim rozpočtové příjmy a vědí, že letošní schodek rozpočtu nedodrží… Vyberte si.

Daniel Sterzik – Vidlák, První Zprávy

3.7 10 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Hajzlové v ČT neodejdou sami a nezmění se ani zpravodajství ani blití nory a spol.aniž by nastala změna-odchod fialových hajzlů a spol-řešení není vládnutí babišáka,protože babiš když měl možnost v čtbordelu udělat pořádek,tak se z toho posral a vycouval. Takže jediným schůdným řešení bez násilí je volit mimoparlamentní strany v letošních a příštích volbách 2024 a 2025.Pokud budou volit tupci… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Proč vyhladovět? Proč né zrušit? Aktuální zprávy se vysílají úplně stejné, jako na privátních stanicích. To co se nevysílá je také úplně stejné jako jinde. Seriály stejně uhozené. Počasí +/- stejné, filmy horší … prostě není třeba takové “služby” platit. Problém je jinde. Problém je licence. Klidně bych udělil licenci… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem mikkesh
Jarda
Jarda
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Pokud lidé budou volit fialovy hajzle nebo připosraného babiše, tak hajzlové v čt nebudou vysílat za své,ale budou vysílat za naše peníze-čili peníze všech občanů i těch co sebranku 5kolky nevolili.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Vpodstate za to Fiala muze..Jeho vlada ” odborniku” na vsechno a na nic vytvorila z Cech nefunkcni bordel

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Neni se cemu divit,kdyz hlavnim heslem je vsechni okecat.To proste v zadnem lidskem konani nefungovalo…Vse se musi totiz odmakat.. Ale rikejte to ” profesurkum”🤣