Caitlin Johnstoneová: Genocidní monstrum se dostane ven a podporuje další genocidní monstrum

Chování impéria se s novým prezidentem nemění o nic víc, než se mění společnost s novým tajemníkem na recepci ústředí.

Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone

Prezident Biden se podvolil rostoucímu tlaku, aby odstoupil z prezidentského klání kvůli obavám z jeho zjevného neurologického úpadku. Sklonil se a podpořil svůj přesný ideologický klon, Kamalu Harrisovou. Zřejmě panuje shoda v tom, že je příliš dementní na to, aby se ucházel o prezidenta, ale ne příliš dementní na to, aby v příštích šesti měsících skutečně prezidentem byl.

A do prdele cokoli, člověče. To nic neznamená a nic nemění, snad jen mírně sníží pravděpodobnost, že v lednu do Bílého domu složí přísahu republikánský manažer impéria. Harrisová se od Bidena liší pouze hlasem a vzhledem, byla nadšeným zastáncem Bidenových genocidních zvěrstev v Gaze za posledních devět a půl měsíce.

Pokud Harrisová vyhraje nominaci, bude kampaň za slib pokračovat v Bidenově vypalování Gazy, Bidenově „železné“ podpoře Izraele a Bidenově proxy válce na Ukrajině, Bidenově eskalaci proti Rusku a Číně, Bidenově expanzi americké válečné mašinérie pokračovat v Bidenově propagaci ekocidního kapitalismu a pokračovat v Bidenově dehumanizující politice globálního a imperialistického vykořisťování. Když se přestěhuje do Bílého domu, změní se tvář operace, ale ne operace samotná.

A tak to bude, až Trump nastoupí do úřadu. Každých pár let pořádá americké impérium tuto zvláštní malou oslavu, kdy předstírá, že vláda mění majitele a nyní jedná zcela jinak než dříve. Ale vykořisťování pokračuje, nespravedlnost pokračuje, ekocida pokračuje, války pokračují, militarismus pokračuje, imperialismus pokračuje, propagandistická indoktrinace pokračuje, autoritářství a útlak pokračují.

Chování impéria se s novým prezidentem nemění o nic víc, jako se mění společnost s novým recepčním v hlavní kanceláři.

O rase a pohlaví Kamaly Harrisové se bude hodně mluvit. Hodně se mluví o tom, že není Donald Trump. Volební kampaň bude provázet mnoho emocí. A pak, ať už vyhraje nebo prohraje, moc se nezmění. Při pohledu na mašinérii impéria, která se ujala úřadu v lednu, byste to nepoznali. Jeho chování se nezmění.

Na úrovni americké volební politiky se nic skutečného neděje. Protesty jsou skutečné. Aktivismus je skutečný. Snahy bojovat s imperiální propagandistickou mašinérií a probudit lidi z jejich indoktrinace jsou skutečné. Snaha vytvořit skutečný revoluční duch doby je skutečná. Ale samotné volby jsou performativním rituálem, který má lidem pomoci, aby se cítili dobře, jako náboženská svátost vykonávaná knězem.

Jedno genocidní monstrum se uklonilo a další genocidní monstrum souhlasilo. To je celý příběh. To je veškerý komentář a pozornost, kterou tento nový vývoj potřebuje.

ZDROJ

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

USA neni demokracie…Uz dlouho se da specifikovat jako korporatni fasismus..Vzdy jde o to,co se hodi korporacim a tem jde proste o mamon..Musi byt vetsi a vetsi dokud nespolykaji vse

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

USA jsou státem oligarchů, jen nevím jak se to má nazývat, když to snad ani není stát, ale nějaký podivný útvar na mapě, kdy nevíme kdo ho vede a čí jménem ho vede. Jménem voličů to zaručeně není ! Do zákulisí toho velkého divadla neuvidíme.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

fasismus je podle definice prolinani dnes korporaci,(protoze ty jsou spojeni oligarchu ) a politiky…Coz dnes nikdo nemuze poprit..Lobiste,politicke ( natlakove) ” neziskovky”..Neziskovky v uvozovkach,protoze kdyby nebyly ziskove,nebylo by jich vsude tolik…V kapitalismu ( a nejen v nem) plati,ze ani kure zadara nehrabe

cablik
cablik
před 2 měsíci

Ale to bylo jasné že za něj přijde někdo stejný nebo horší a  ta ženská je ještě větší fanatik tak snad to nevyhraje. Bohužel nás Čechy musí zajímat kdo to tam vyhraje.

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Troufám si odporovat. Čechy to nemusí zajímat kdo vyhraje. Bude to téměř stejně pokračovat a dostanem to v misce pod stolem, kde nám určili místo pro drobty ze stolu. O nařízeních prostě nebudeme diskutovat ani náhodou, scvaknem pata a bude vařízeno. To je celá naše budoucnost – poslouchat, držet hubu a krok v určeném směru, nebo… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Pokud vyhraje ta bába tak bude pro nás daleko hůře a je možné že začnou válku proti Rusku a co by to znamenalo je jasné.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Bože Vy si myslíte že to je na jedné osobě. To jste naprostí hlupáci. Celý ten US stát je prolezlý a shnilý. Stejně jako ten náš. Jedno zda Pavel nebo Honza – Musí se změnit celý systém a to nejde bez ( jak se říká když se káci les letají třísky

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Nedělejte ze mě vola já vím jak to u nich funguje ale ona to provede když ji dá Deep State příkaz.

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

V Lužici a Bavorsku také kdysi žily převážně Slované.

Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

Každé impérium je tak silné, jak slabý je jeho nepřítel. A většina států Evropy, ještě navíc svázaná EU, je na tom fyzicky i mentálně asi tak, jako právě vykopnutý Biden.

kolokol
kolokol
před 2 měsíci

Nesouhlas. Samotné monstrum – USA se láme. Toho si Ketlin, žijící v Ketlinově, vůbec nepovšimla, zdá se. A to je přece podstatné! Ne maňásci…

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kolokol

Monstrum se bude dlouho lámat, ale zlomí se.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

To ano, ale my to jako národ nemusíme přežít…………….

Primak
Primak
před 2 měsíci

Velmi výstižné..

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Souhlas.