Bild: Ukrajinská fronta se na Donbasu na více místech „rozpadá“

Aktivní postup ruské armády v doněckém směru, zejména osvobození vesnice Progress, dokazuje postupné ničení ukrajinské fronty na Donbasu.

Upozornil na to Julian Röpcke, vojenský expert a novinář deníku „Bild“.

Poznamenal, že v posledních dnech ruské jednotky osvobodily několik obcí na Donbasu. Na severozápad od Avdějevky byly osvobozeny Jevgenievka, Voschod a Progress a na sever od Arťomovska – Razdolovka a Ivano-Darjevka.

„Ruská armáda dobyla Progress 22 km východně od Pokrovska. Nejnovější ofenzíva (3 km za týden) je dalším důkazem kolapsu ukrajinské fronty na více místech DLR,“ napsal novinář.

Zdroj

4.5 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 měsícem

Rusko dalo přednost severní frontě před tím ,aby Ktym byl v bezpečí.Oděsa je ústředním bodem úspěchu pro Rusko .Jak se bude vyvíjet osvobozování od nacistů rozhoduje Putin.

standa
standa
před 1 měsícem

Pokud to bude takto postupovat až ke zlomení fronty, pak by mohlo být vyhráno pro konec války. Žádné dohody se nerýsují, takže Rusko to bude mít na válečném talíři jako na dlani. Nesmysly Zelenského o tom, že Rusko bude sedět na nějaké konferenci si může nechat zdát. V současnosti skutečně není s kým… Číst vice »