… a Pussy Riot hrabou peníze

Kdysi “slavné” Pussy Riot – Maria Aljochinová i Naděžda Tolokonnikovová – dnes žijí mimo Rusko a aby měly na živobytí, založily MediaZonu – která vždy byla jednosměrná – protiputinovská.

Mediazona je ruské médium, které založily spoluzakladatelky Pussy Riot Marija Aljochinová a Naděžda Tolokonniková poté, co se na základě amnestie za své výtržnosti v ruském kostele dostaly do vězení, kde jim chyběl asi měsíc do konce dvouletého trestu za trestný čin hrubého porušování veřejného pořádku – chuligánství, urážka víry.

Pussy Riot z toho vyvázly snadno.

Položme si otázku co by následovalo, pokud by měly Pussy Riot předvést své víru urážející přestavení v kterékoliv muslimské mešitě. Lze garantovat, že zbytek života by žily Pussy Riot podobně jako Salman Rushdie, ale je otázkou, která vláda by jim byla ochotna platit 24 hodinovou ochranu. Putinova by to rozhodně nebyla.

Vzpomeňme si, co se stalo, a jaké tvrdé tresty postihly, americkým protestujícím za mnohem méně urážlivé skutky ve Washingtonu v důsledku jejich nepovolenému vstupu do budovy Kapitolu!

Dnes Maria Aljochinová i Naděžda Tolokonnikovová žijí mimo Rusko a aby měly na živobytí, založily Mediazonu – která vždy byla jednosměrná – protiputinovská. Na počátku se přizpůsobovala ruským zákonům. Následně Mediazona byla dle ruských zákonů kategorizována, jako „zahraniční agent“, což byl totožný postup jaký provedla vláda USA, když do této kategorie zařadila ruskou RT .

Až doposud se odhady Mediazony ohledně ruských obětí války pohybovaly na úrovni, 20 %, které jsou značně nadsazené, dané statistickými manipulacemi, fámamy z ruské blogosféry a z propagandistické aktivity západních agentur, které nemají nic společného se zpravodajstvím, ale pouze vytvářením obrazu, kterým se snaží ovlivňovat veřejné mínění.

Mediazona musela udělat změnu, protože její tvrzení byla mimo realitu, kdy přehnaně navyšovala ruské ztráty a ruská veřejnost měla možnosti porovnávat různé zdroje. Navíc ruští generálové vypracovali taktiku, kterou poradci NATO a ukrajinská generalita neočekávali. Ruští generálové své vojáky nehnali do městských zástaveb, nehnali je proti předem dobře opevněným ukrajinským pozicím, což očekával Západ a což prezentovala v roce 2022 západní media.

Samotní rusové věděli předem co se bude dít. A to na základě Zelenského slibům Západu, který od konce roku 2022 ohlašoval pro rok 2023 letní ofenzivy a vyhnání Rusů z Dombasu, Luhanska či Mariopolu. Ruští generálové se dobře vojensky předem připravili na útoky ukrajinské armády, která v letní ofenzívě v roce 2023 utrpěla strašné ztráty v minových polích a nesmyslným útokům, do kterých byli nahnáni ukrajinští vojáci, za nimiž byly, tzv. uzavírací jednotky Azovců, které nedovolovali ústup vlastním vojákům, a již vůbec ne to, aby se útočící ukrajinské jednotky v bezvýchodné situaci vzdávaly a zachránili si životy.

V takovém případě ukrajinské velení zaměřilo vlastní dělostřelectvo, aby tyto vlastní jednotky zničily. Dalšími ruskými trumfy bylo nepoměrně masivnější nasazení ruského dělostřelectva a používání dálkově vypouštěných 500 až 3000 kg bomb, které jsou řízeně naváděny a díky křídlům, které se po vypuštění rozevírají doklouzávají na desítky kilometrů vzdálené opevněné pozice ukrajinské armády. Jejich dopady znamenají obrovské krátery, ničící ukrajinská betonová opevnění a naprostou likvidaci živé síly. Popsaná realita ukazuje, že ztráty ruských vojáků budou na desetině proti počtu v boji zabitých Ukrajinců (tzv. poměr KIA = Killed in Action – Zabit v boji).

Podívejte se na tu spoušť (viz. poslední video v popisné analýze) – na ukrajinské straně není nic srovnatelného. Kolik myslíte, že připadá obětí na každý z těch zásahů? A teď to vynásobte Zelenského vlastním odhadem, který uvádí stovky odpálených střel denně.

Samozřejmě to bylo v době, kdy se Mediazona snažila zaměřovat na ovlivňování Rusů. Mediální výstupy a propagandistická rétorika této organizace dnes Rusy přestávají zajímat. Navíc nyní opět Mediazona své údaje revidovala a zvýšila odhady ruských ztrát, aby byly v souladu s nadsazenými a přehnaným tvrzením Západu, že Rusko ztrácí mnohem více mužů zabitých v boji, než přiznává.

Simplicius Myslitel napsal článek o tom jde do podrobností. Podívejte se na něj.
Ať už to rozdělíte jakkoli, prostě není možné argumentovat tím, že Ukrajina má méně obětí než Rusko. Řekněme tedy jen pro představu, že i kdyby byla nová zpráva Mediazony pravdivá a Rusko mělo až 150 tisíc mrtvých – kolik mrtvých to následně představuje pro Ukrajinu? Vynásobte to několikrát. Čím větší číslo si vymyslí pro Rusko, tím větší musí být nutně jejich vlastní počet obětí.

Nebudu se zabývat Simpliciovou kritikou velmi pochybné metodiky Mediazony, ale stačí říct, že tato nová čísla jsou mnohem vyšší, než by měla být – stejně jako bankovní účty Mediazony v Anglii – což odráží skutečnost, že tato organizace píše články stále méně pro ruskou veřejnost a stále více pro západní veřejnost – BBC, Guardian, Economist – všechny obvyklé podezřelé. V tom jsou velké peníze.

Odhady bohatství vedoucích pracovníků Mediazony, stejně jako Zelenského, je těžké potvrdit. Řekněme jen, že jsou bohatí! Což by měli vědět nejen Azovci, ale všichni dobrovolně či nedobrovolně do války nahnáni Ukrajinci, z nichž Zelenský udělal potravu pro děla, a jejichž hroby dnes zabírají obrovské plochy Ukrajiny.

Summit NATO. Útoky Ruska na nemocnice. Nyní bezcitní Rusové posílají svou pomýlenou mládež do ukrajinského mlýnku – alespoň podle Mediazony. Co bude dál? Západ prohrává na bitevním poli, ale zintenzivňuje svou mediální válku.

Lži, zatracené lži a média.

Ale co, každý se musí nějak živit a Pussy Riot není výjimkou.

*

Překlad a edit: GeHa, zdroj: Pokec24

3.2 9 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Pussy Riot měl rád i skoro prezident Karl Von Schwarzenberg. Pravil “tyhle holky mám rád”. Málo rusáků si můžeme vážit…Pussy Riot, Chodorovskeho, Romanceva a Mitrofanova.

danny
danny
před 1 měsícem

Podívejme se na věc z jiné stránky – těch holek. Parta mladých holek žijících na okraji společnosti a živících se jak Pánbůh dá (“muzika”, kterou nikdo neposlouchá, pornoklipy apod.). A viděli západní adoraci všeho protiputinovského. Ale abyste něco dostali od mecenášů, musíte něco předvést. Být celebritou. Jestli to měly předem domluvené, nebo to… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  danny

Zajimave je,ze jsou to praktiky ” demokratickeho Zapadu”..nebo alespon jsem neslysela o nikom,koho by Rusko bohate platilo,aby pomlouval svuj rodny stat