A komu tím prospějete?

Miloš Čermák, prý novinář, ale určitě spolupracovník Seznam zpráv, se v článku Ruský kompas Juliana Assange, zabývá nepřekvapivě Julianem Assange. A protože Assange zveřejnil část svých zjištění v ruských médiích, má o něm Čermák jasno. „Ruský kompas“ mu stačí k tomu, aby zjistil, co si o Assangovi a celé jeho kauze potřebuje myslet.

Milan Ševčík
Milan Ševčík

A to tento člověk na Fakultě sociálních věd UK učil předmět Nová média! Nedivme se pak katastrofální úrovni naší mediální scény. V sedmdesátých letech novináři zveřejnili aféru, která vedla k rezignaci prezidenta a za svou práci byli odměněni Pulitzerovu cenu. Dnes by jim za totéž hrozilo vězení (i když by záleželo na stupni prowashington-bruselosti onoho prezidenta). Za potlesku vyučujících Nová média. To, za co jsme se bolševikovi vysmívali, je dnes železným pravidlem. Ne zkoumat, jaká svinstva a darebáctví provádějí naše (západní) vlády. Ale komu prý prospěje zveřejnění těchto zločinů! A také pozor na to, kdo je zveřejní!

Tak za prvé bych chtěl všem těm mizerným parodiím na novinařinu sdělit, že úplně nejvíc zveřejnění zločinů vlád prospěje obyvatelům zemí, kterým vládnou!!! Aby tito věděli, co za své peníze dostávají. A aby je mohli vyměnit za lepší. To je přímo úkolem každého skutečného novináře! Zveřejnění pravdy. Bez ohledu na jeho přesvědčení. A musí to být beztrestné! Pokud je za to někdo trestán, je to s naší demokracií moc zlé! Proti tomu by se měli všichni novináři postavit. Kdo se nepostavil a co hůř, přiklonil se na stranu umlčovačů pravdy, není novinář. Je bezectnou štětkou a tím nemyslím malířskou pomůcku.

Za druhé – pokud je někde zveřejněn zločin, je z pohledu spravedlnosti úplně jedno, kde byl zveřejněn. A i kdyby pravdu o spáchaném zločinu zveřejnil ten nejhorší vrah na světě, nijak to závažnost toho zločinu neumenšuje. Je to pořád stejně závažný zločin. A kdyby dnes nebyl mediální prostor plný bezectných štětek, nemusel byl Assange zveřejnit zločiny americké vlády v Rusku. To asi Čermáka ani nenapadlo.

V současnosti je pro dnešní demokracii obrovským nebezpečím systém, který se podařilo politikům vytvořit. Oprávněná a nezbytně nutná kritika je vydávána za kolaboraci, za pomoc našim nepřátelům. Politici si tím vytvořili perfektní krytí pro své zlodějiny a svou neschopnost. Hlavně díky pomocí bezectných štětek, které se naprosto zpronevěřily svému původnímu poslání. Zhaslo se a nikdo na nic nevidí, žádné pátrání, žádné nepříjemné otázky.  Zelená guma jako inkvizitor, rozhodující o tom, co se může a co ne. Sakra, kde je Milion chvilek pro demokracii? Pokud drží hubu teď, ať ji už drží navěky! A s ním všichni, kdo dnes mlčí k tomu, co se děje a šlapou v šiku za inkvizitorem. To jsou asi ta Nová média. Pro mě jen štětky bez cti, snad jen v blýskavějším kabátě. Ale pod ním pořád jen ubohé štětky.

4.5 24 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 2 měsíci

Ten Čermák, jak vidno, ja placen za propagandu.Maldí nemají antipropagandový gen v těle, mají vymyté mozky, pokud podporují 5-kolkua podobné !

vachav
vachav
před 2 měsíci

Já bych spíše,pane autore,poukázal na příkladu tohoto “novináře” na katastrofální úroveň našeho školství.Dalo by se jmenovat možná desítky takových oportunistických šmejdů,kteří učí na cca 70 vysokých školách-o středních ani nemluvě.Výsledkem jsou vymyté mozky našich dětí a vnuků.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Pisalek v demokracii definitivne neveri,protoze,co je to za demokracii,ktera pred lidem musi ukryvat to, co dela.?..Pak jsou cele volby jen zbytecna saskarna, protoze se spatnymi vstupnimi daty se nemuzete spravne rozhodnout

Primak
Primak
před 2 měsíci

Jenomže oni si vymysleli chytrou obezličku: Tím zveřejněním že byli ohroženi mnozí, co kopou za ty “dobré a spravedlivé”, někteří dokonce že přišli o život. Co na tom, že to je lež jako věž, hned se toho chytnou ti, jež vždycky vědí, kteří jsou ti dobří a spravedliví a kteří vůbec nejsou… A ta lež… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 2 měsíci

Úplně chápu autorovo rozhořčení. Upozorňují však, že se rozčiluje nad samou podstatou “lidství” naprosté většiny, které bylo a je kritické myšlení, spolu se špetkou statečnosti (ne)Prozřetelností odepřeno. Vybraní jedinci z této množiny jsou pak snadno manipulovatelní “vzdělávacím” procesem, až k “dokonalost”. Ti jedinci bez individuálních rozdílů se pak snadno pod totalitní taktovkou bezmyšlenkovitě… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Seznam zpravy patri mezi propagandisty..a jeste vazne tupe..Ale v podstate mne pred tak pred 10 lety “probudili”. Diky jejich neuveritelnym blabolum jsem se zacala vic zajimat

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

To já jsem se probudil už dávno bylo jasné že se jedná o výměnu obyvatelstva od té doby jsem volil SPD. A další sra?ky na zlikvidování obyvatelstva následují.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Tak Miloš Čermák se jmenuje ten hochštapler. Je třeba neustále zveřejňovat jména takových kolaborantů (dokud to jde) A je jedno či si ten ksindl říká novinář, nebo soudce.

spartak
spartak
před 2 měsíci

Ten bochník chleba který smrdí plísní byl uválen v devadesátkách ,tam se tvořily ingredience současnosti ,pokud voliči nespojí své síly pro levici ,tak se budou hňácat stejné špatně stravitelné kůrky.