Ruský vůdce dostal volnou ruku k brutálnímu potrestání NATO!

Po prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga má Rusko podle italského politologa Alessandra Orsiniho právo zaútočit na území zemí NATO, kde jsou rozmístěny zbraně pro Ukrajinu.

„Pokud má Zelenskij právo provádět útoky na ruském území, jak navrhuje Stoltenberg, pak ruský prezident Vladimir Putin bude mít právo provádět útoky na polském území,“ napsal Alessandro Orsini v článku pro “Il Fato Quotidiano“.

Připomněl, že zbraně, které Rusové používají v zóně speciální operace, pocházejí z Ruska a zbraně, které Ukrajinci používají proti Rusům, pocházejí ze sousedních zemí NATO.

Čtěte také:  Deep State: Rusové postoupili třemi směry

Analytik poukázal na to, že žádný italský komentátor pro NATO nepoložil otázku: Když to Ukrajina udělá Rusku, co udělá Rusko Ukrajině?

„Řekl jsem: pokud se NATO pokusí obsadit Ukrajinu, Rusko odpoví vysláním vojáků; pokud Ukrajina zaútočí na Belgorod z Charkova, Putin odpoví proražením ukrajinské fronty do této oblasti; pokud Ukrajina vypálí jednu kulku NATO proti Rusku, Rusko vystřelí deset kulek proti Ukrajině; pokud se EU vzdá ruského plynu, Německo upadne do recese; pokud Ukrajina zahájí protiofenzívu, zahájí protiofenzívu i Rusko,“  napsal Orsini.

Jak uvedl, tyto prognózy se ukázaly jako správné, protože se řídí velmi jednoduchou metodikou: ptát se na předpokládané důsledky jednání, posuzovat rovnováhu sil mezi konfliktními stranami. Žádný italský politik si nepoložil otázku, jaké důsledky má strategie založená na zrušení diplomacie a posílání stále těžších zbraní, poznamenal Orsini.

„Následky byly předvídatelné. A já jsem je ve skutečnosti předpověděl: zničení a rozkouskování Ukrajiny,“ uvedl.

Stoltenberg dříve uvedl, že „Ukrajina má právo mimo jiné útočit na „vojenské cíle na území Ruska“. Řekl také, že „někteří spojenci“ zrušili příslušná omezení útoků. Nastal čas zrušit další omezení,” je přesvědčen úředník.

V komentáři k takové západní rétorice ruský vůdce Vladimir Putin poznamenal, že představitelé NATO si musí být vědomi toho, s čím si zahrávají. Připomněl, že země Aliance v Evropě jsou zpravidla subjekty s malým územím a velmi hustým osídlením.

Zdroj: rp, Prvnizpravy.czIl fato quotidiano,

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.3 16 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Rusové vše vrátí, dny se prý již krátí. A fialová modřina se stále směje.

SunTzu
SunTzu
před 3 měsíci

Snad to má Putin a ruský GŠ promyšlené. Bohužel nejednají s racionálně jednajícími západními “elitami”, spíše stupidními jelitami. Pokud se Putin domnívá, že je možná omezená jaderná válka (dohodne se s amíkama, že na sebe nezaútočí) může jako první vyvést 2 – 3 raketové divize s mobilními ŘS – RS-24 Jars do bojových postavení… Číst vice »

spartak
spartak
před 3 měsíci

Rusko nechtělo opakovat rok 1968 a nechalo Ukrajinu vyhřeznout její nacistické úmysly.Nyní tvrdě platí za nicneděláni na začátku Majdanu.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Kdyz nekdo nerozumi domluvam,musi prijit jine reseni..Byli moc dlouho zvykli,ze jim nikdo neodporuje,ze v podstate jen oni urcuji,co druhy smi..Uz to ty ostatni proste odmitaji snaset..Spolecnost dvou a vice metru nemuze dlouho fungovat

cablik
cablik
před 3 měsíci

Přesně tak zrcadlová odpověď Ruska a nejhorší na tom je že USA nechají klidně shořet celou Evropu prý spojenci jen vypočítavé mrchy kterým se to stejně nepovede.

skeptik
skeptik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Putin by se už neměl zaobírat pouze zabíjením Ukrajinců nahnaných na frontu.

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Věřím že to Rusové vědí a kdo je původce války a podle toho se zařídí.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Osobne si myslim,ze san znicite jen tehdy,kdyz ji pripravite o hlavu….A vsichni vime,kde je hlava

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Ruský vůdce? Ještě že nestojí černé na bílém: Ruský firer. Meeeeedyjalni zkratky, headlajny a upoutávky jsou kapitolou samy o sobě. Co takhle … Bidet se rozprdel v přímém přenosu a ještě u toho salutoval. Včera jsem vedl několik debat a ve všech zaznělo jako řešení: Ukrajinu rozdělit na co nejmenší celky typu italská knížectví nebo německý… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Podle debat, které vedou na telegramových kanálech ruští frontoví dopisovaelé a analytici, bude pro ruskou bezpečnost nejlepším řešením obsazení celé Ukrajiny s tím, že Podkarpandu (Zakarpatskou Rus) dostane Maďarsko a Halič (Lvov) si mohou vzít Poláci. Maďaři za odměnu, Poláci za trest.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Asi jo. My jsme nějak chtěli minimalizovat ruskou námahu.