Ruský velikán Lavrov promluvil a Washington rychle zalezl zpátky do boudy a začal z ní hlasitě štěkat…

Ruský velikán Lavrov promluvil a Washington rychle zalezl zpátky do boudy a začal z ní hlasitě štěkat aspoň na Čínu. Poláci se taky lekli a hned vzkázali do Kyjeva, ať už s nimi Zelenskyj vůbec nepočítá.

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Ruský velmistr světové diplomacie Sergej Lavrov, jak jsem už včera informovali, svým typicky monotónním neemotivním projevem ve čtvrtek nastínil Západu, co ho čeká, když si nedá pokoj, a nechá kyjevskou soldatesku západními raketami vraždit ruské civilisty a ničit ruskou strategickou infrastrukturu, a hle, od jeho projevu neuplynul ani den, a už ředitel v Radě národní bezpečnosti USA Michael Carpenter upřesnil, že povolení střílet americkými zbraněmi na Rusko se v žádném případě netýká raket ATACMS, která jako jediné do Ruska vlastně doletí. A že kyjevská soldateska může ostatními US zbraněmi střílet pouze na ruskou pěchotu a důstojníky, kteří z ruského území útočí na Charkov a jeho okolí.

Ze slavného povolení Washingtonu Ukrajině střílet na Rusko americkými zbraněmi, které včera dopoledne vyvolalo takový radostný ryk celého západního mainstreamu, tak večer už nezbylo zhola nic, a naopak se z povolení stalo omezení, protože těmi ostatními západními zbraněmi kyjevská soldateska střílí na Rusy i na Rusko už několik let, a střílí jimi hlavně na nevinné ruské civilisty, a to má od včera pozdě večer z Washingtonu úředně “nedovoleno”. Zda má Washington ještě nějaký respekt, aby jeho úřední nedovolení brali Kyjev a jeho militantní evropští spojenci vážně, se sice teprve ukáže. Ale už se ukázalo, že Putinovo Rusko má stále respektu dost, aby si respekt rychle zjednalo.

Jakmile Washington včera zařadil zpátečku, ozvala se i Varšava, a její ministr zahraničí Radoslaw Sikorski z pražského summitu NATO vzkázal neprodleně do Kyjeva, že bude bezpečnější, když žádní polští vojáci, jak bylo před pár dny najisto slíbeno, na Ukrajinu raději nedorazí. A když Kyjev chce, může poslat nějaké své vojáky do Polska, a tam budou vycvičeni.

V Praze se na summitu NATO některé horké hlavy pokoušely uzavřít pro ruská letadla nebe nad Ukrajinou a zatáhnout tak alianci aspoň do vzdušných soubojů s Ruskem, když už to nejede do války. Ovšem diskuse na toto téma rázně uťali Turci, a jejich ministr zahraničí Hakan Fidan absolutně vyloučil, aby se NATO jakýmkoli způsobem účastnilo válečného konfliktu na Ukrajině. Obdobně se zachovala i belgická diplomacie.

Naopak česká diplomacie se na summitu snažila, seč jí síly stačily, aby byly všechny “červené linie”, které zatím brání vypuknutí III. světové války strženy, a aby bylo Rusko nějakým větším zapojením NATO do konfliktu na Ukrajině zničeno! Tuto linii včera detailně popsal český diplomat David Stulík, který ji má ve Fialově administrativě v gesci. Konečným cílem Fialovy české politiky tak má podle Stulíka být nejen porážka Ruska na Ukrajině, ale i jeho rozpad a úplné zničení. Rusko představuje podle fialového vládního experta Stulíka pro ČR strategického nepřítele, a proto musí být zničeno. Ukrajina vede proti Rusku podle Stulíka svatou válku, a proto je Rusku morálně nadřazena, a proto válku nakonec vyhraje“. V nějakém okamžiku, na který Stulík s jistotou spoléhá, dojde v důsledku přetrvávající války Západu a Ukrajiny proti Rusku, k události popisované jako Černá labuť, a Rusko se zhroutí a rozpadne.  Rusko je podle Fialova hlavního experta na ukrajinskou válku Stulíka velmi křehká struktura, kterou lze snadno rozbít. A ačkoli rozpad Ruska nelze předvídat ani dokázat racionálními argumenty, je třeba věřit, že se tak stane. “Musí se to stát”, skandoval včera Stulík.

Stulík včera sice odmítnul přímo specifikovat, jak má být s poraženým Ruskem a s jeho územím a s jeho národy přesně naloženo, krom toho “že nahradí všechny škody, které způsobili”. A zaklínal se, že nesmí tajné fialové plány na budoucí osud Ruska sdělovat, dokud nebudou veřejně vyjádřeny nějakými českými (oficiálními) veřejnými představiteli. Nicméně přiznal, že české fialové plány na porážku a poválečné dělení Ruska, narážejí u některých evropských spojenců na odpor, neboť se jejich vládní představitelé bojí, co by stalo, kdyby bylo Rusko poraženo. (Z kontextu: Bojí se ruské jaderné reakce těsně před jeho konvenční porážkou, která má být podle fialové vize vyvolána údery spojených sil Západu a Ukrajiny, po odstranění červených linií.) Ale česká diplomacie, oznámil Stulík, se snaží, váhavé spojence přesvědčit o své (svaté) pravdě.

Z vizí českého diplomata Stulíka, který zastává ve vládě ČR pozici zvláštního zástupce pro Východní partnerství Ministerstva zahraničních věcí, třeští hlava a jde strach. Poslední, kdo se takto vyjadřoval byl jistý Adolf Hitler, který podle Britského muzea válek, (IWM), obdobně před útokem na SSSR věřil, že: “Stačí kopnout do dveří a celá prohnilá budova se zřítí“. “Svatou válku”, vedl naposledy tzv. Islámský stát – ISIL. A pouhá představa, co by se mohlo stát, kdyby si Rusové najednou začali vážně myslet, že se “rozpadnou” a budou “rozděleni” v důsledku nějakých útoků vedených v žoldu Západu,  děsí každou noc všechny americké prezidenty už několik desetiletí, protože chápou, že by se 341 milionů občanů USA už nemuselo ráno probudit. Je proto nejvyšší čas, vybrat si ve volbách nějaké rozumnější politiky než stoupence pomatených fialových vizí.

Náměstek ministryně financí USA Yellenové Vally Adeyemo včera v Berlíně hrozil Číně, bude-li nadále podporovat Rusko, tak uvidí, a bude pohnána k odpovědnosti. Co tím svým vystoupením Adeyemo vlastně zamýšlel, a komu je adresoval, je velmi zajímavá otázka. V době, kdy náměstek Adeyemo hrozil z Berlína Číně, se totiž v hotelu Shangri-La v Singapuru sešli mnohem důležitější politici, čínský ministr obrany Dong Jun a US ministr obrany Lloyd Austin. Bylo to jejich první setkání, a oba si dávali náramný pozor, aby nalezli společnou řeč a pokračovali tak v linii koncensu přijaté Xi a Bidenem v listopadu 23 v San Franciscu. Pokud se Adeyemo snažil podrýt jednání v Singapuru, neuspěl, a Peking i jeho oficiální média více méně úspěšně předstírala, že Adeyemo ani neexistuje.

Možná také Adeyemo zuřil, protože v Číně právě probíhal mimořádně úspěšný a velkolepý summit mezi Čínou a všemi arabskými státy, a protože Čína vzkázala do Kyjeva, ať s ní Zelenskyj na své pseudo-mírové konferenci ve Švýcarsku nepočítá. Washington si evidentně těžko zvyká na nový svět, ve kterém si arabští, ruští, středoasijští, afričtí i další politici stále častěji podávají ruce v Pekingu, a ne v New Yorku nebo Washingtonu. Už je to tak okaté, že to přestává být normální. A Fiala to rozhodně nezachrání. Ještě podivnější na chování náměstka Adeyema, je že útočil na Čínu v přesně době, kdy Bílý dům oficiálně pozval náměstka čínského ministerstva zahraničí Ma Zhaoxu na několikadenní návštěvu USA, a už v pátek obě strany vydaly po prvních jednáních společné komuniké, ve kterém označily výsledky rozhovorů za konstruktivní. Proč se najednou tak Biden bratříčkuje s Čínou je jasné z výsledků arabsko-čínského summitu v Pekingu – dojednána velkolepá podpora Palestině. A možná to je ten důvod, proč náměstek Adeyemo z Berlína najednou na Čínu zaútočil.

*

převzato

4.2 20 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Generál Popov byl propuštěn z vazby… do domácího vězení. Mohl se stát objektem šmečka. A jak to tak bývá, pravda si dává na čas. Přitom blbecku, kteří by ho hned postavili ke zdi je neurekom i v Podripsku. Generál Popov si totiž troufl KRITIZOVAT Generální štáb ruské armády. Jeden z řady Prigozinu. Oproti fanzinu Putina… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Jj, a už to běží dost hustě. Kdosi Krym pripodobnil ke scéně z Bílého tesaka. Žádné šachy, nýbrž pistole do mouly vyřešila hrozbu. Ale bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku.

standa
standa
před 3 měsíci

Psychopatický Stulík je opravdu psychopatem, to potvrzují jeho slova. Amerika bude chtít místo u stolu v NWO, ale nedostane ho, protože právě proto skutečnost jí nedává právo na místo u stolu. Bude se jednat o nějaké usmíření, což bude sice dlouho trvat, ale nakonec se dohodnou na nepodstatných věcech pro ostatní, zbytek bude tajný,… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Doufám, že na každou Černochovou, se již vaří voda !

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

A kdo ji navaří ty? Pochybuji.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Tak jsem se nějak rozhlédl a nějakého R. Johna jsem TAM nenašel. Ale ono neni divu. Když na Halici nejsou žádné zakopy, tak snad nekde v pangejtu by se najít mohl. A chytat kdekoho kolem sebe za slovo je úděl straznych blbecku.

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Stačí se podívat na historii vedení redakce.
Jednu dobu tam byl šéfredaktorem a po opuštění místa má stále úzké vazby.
Lze to tuším dohledat i na Wikipedii

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Nechápeš co je obrazně povězeno ? To je opravdu slabota.

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

No oni jsou myslivna pane vachmajstr.

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Všichni nespokojeni v US impériu.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Jak hluboko chteji ti ratlici jeste klesnout?

spartak
spartak
před 3 měsíci

Demokracie se nám ukázala i podle pravicových not víc jak 30let a co můžeme konstatovat? Většina obyvatelstva je spokojená a dokonce dělá sbírky na smrtící prostředky.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Jejich doslova masochismus fakt nechapu..Delaji oslika otres se a jeste za to snad podekuji

vaclav
vaclav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Většina?

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Tak 20% procent co se mají dobře a rejžují z korporátního fašismu. Prý poženou Čínu k odpovědnosti na to nemají nemůžou velmoci poroučet.

Primak
Primak
před 3 měsíci

Dobré zhodnocení situace. Ale 1.polovina článku je zde opakována…