Rusko bude provádět údery na letiště NATO, kde se nacházejí ukrajinské F-16!

Jakékoli letiště, kde se nacházejí ukrajinské stíhačky F-16, ať už uvnitř nebo vně země, bude legitimním cílem ruské armády, pokud se zúčastní bojových misí proti ruským silám, varoval předseda Výboru pro obranu Státní dumy. Rusko, Andrej Kartapolov.

Varování přichází v době, kdy se Kyjev připravuje na přijetí první dodávky amerických stíhaček od svých západních podporovatelů. Kartapolov říká, že  Rusko nezaútočí na letiště v jiných zemích, pokud F 16 startují z ukrajinských letišť. Řekl však, že pokud letadla vzlétnou ze zahraničních základen a zaútočí na ruské síly, budou jak stíhací letouny, tak letiště, kde jsou umístěny, „legitimními cíli“.

„Pokud jde o naši schopnost je sundat, můžeme sundat kohokoli a kdekoli,“ trval na svém poslanec.

Kartapolovova reakce přišla poté, co náčelník letectva Velitelství vzdušných sil Ukrajiny Sergej Golubcov v rozhovoru pro Radio Sloboda řekl, že některé ze stíhaček F-16 darovaných Západem Kyjevu budou umístěny na zahraničních letištích.

Výsledky Zelenského protiofenzívy byly vymazány!

Vysvětlil, že pouze část letounů bude umístěna přímo na ukrajinském území, což odpovídá počtu pilotů vycvičených k obsluze těchto letounů. Zbytek letounů bude držen v záloze na „bezpečných letištích“ v zahraničí, aby se nestal cílem ruské armády.

Golubcov řekl, že zatím čtyři země souhlasily s převodem F-16 na Ukrajinu, a to Belgie, Dánsko, Norsko a Nizozemsko. Přesný počet letadel, která budou darována, sice neupřesnil, ale tvrdí, že se pohybuje mezi 30 až 40 letadly, s možností dalších v budoucnu.

Mezitím ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov také varoval, že Moskva bude považovat dodávku stíhaček F-16 na Ukrajinu za jadernou hrozbu, vzhledem k tomu, že letadla byla dlouho používána jako součást společných jaderných misí pod vedením USA.

Ministr zároveň zdůraznil, že letouny americké konstrukce nezmění situaci na bojišti a budou sestřeleny a zničeny jako každá jiná cizí zbraň dodaná na Ukrajinu.

*

rp, prvnizpravy.czinformer

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jan REPT
Jan REPT
před 2 měsíci

Žiji na malém městě nedaleko Prahy.
Asi tak necelou hodinu linkovým busem.
Všiml jsem si že nikde není žádný hmyz, snad jen ojediněle …
Procházím pod kvetoucími stromy, trávníkem okolo keřů, divný pocit.
Říkává se že tito drobní živočichové rozpoznají stav před katastrofou.*

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Jan REPT

Tenhle úkaz pozoruji už dvacet let. Schází i vlaštovky a jiřičky jsem nezaznamenal vůbec. Daří se jen parazitům všeho druhu a nejvíce těm z brna.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Nevím jak Belgii, Norsku a Dánsku, ale Holandsku se konečně povedlo zbavit čtyřicetiletého šrotu, který už měl dvakrát prolongovanou letu schopnost. Málo platný, pořád jsou to dobří obchodníci. K dobrému kšeftu je potřeba i kus štěstí. Už to nechtěli ani v Africe a zčistajasna se objeví užitečný idiot.

shoty
shoty
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Myslím, že platiť to budeme my. Vlastne, už to platíme.

danny
danny
před 2 měsíci

Další červená linie? Zatím každou Ukrajinci i NAO ihned po jejím vytyčení překročili a – NIC! Byla vytyčena další. Putin už má na západních SMI přezdívku “redliner”. Takových siláckých řečí už bylo! Přitom by stačilo sundat jim pár špionážních dronů nad Černým mořem. Hutiové jich sestřelili už nejméně 7 a skupinu lodí vedenou USS… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Je už to dost dávno, kdy jsem zaregistroval Tvoje věcné a zasvěcené komentáře. Za své věcné, logické a aktuální dotazy můžeš mnohdy čekat jediné: nepochopení. A mínusy. Lidský debil nechce vnímat pravdu, možnost výhry v siditkach štěstí vylučuje střet s Pravdou. Osobně přestávám už zase sledovat ruský postup, který je sice evidentní , ale svým… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  danny
standa
standa
před 2 měsíci

Uvidíme další sliby bez plnění ?