Putin včera tvrdým direktem knockoutoval Brusel i Green Deal! Šokující události soboty 1. června 24.

Vladimír Veliký je excelentní stratég se zvláštním smyslem pro zničující asymetrické vojenské odpovědi na údery kolektivního Západu proti Ruské federaci, které jí mají srazit na kolena, a včera opět jasně ukázal, kdo je jediným pánem na bojišti. Jeho rakety a dálkové úderné drony přes noc opět masivně vypalovaly Ukrajinu.

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Kyjevská soldateska se sice po svém zvyku opět v médiích před národem hlasitě chvástala, že většinu Gosudarových raket i dronů zničila, ovšem její nižší představitelé i vyšší úředníci už ukrajinským novinářům masivně přiznávali, že tentokráte ruské rakety napáchaly škody, které Ukrajina už nerozchodí, a zimu nepřežije.
První ranní snímek z dněperské hydroelektrárny v Záporoží po nočních úderech ruských raket 1.6.2024 (viz úvodní foto)
Šéf takřka monopolní tamní elektrárenské společnosti DTEK Dmytro Sakharuk večer přiznal, že Putin nejen zničil raketami poslední dvě aspoň trošku funkční tepelné elektrárny, ale drony vypálil i první solární elektrárny, a dokonce zničil i výrobu vodíku z vody a solární elektřiny, kterou Brusel za miliardy na Ukrajině vybudoval. Podle Sakharuka tak na Ukrajině nebude elektřina, protože škody nelze rychle opravit.

Mapa ruských útoků 1. června 2024. Zničeny nebo vyřazeny z provozu byly: 2 poslední funkční tepelné elektrárny, 2 vodní elektrárny na Dněpru, druhý největší zásobník plynu v Evropě, ve kterém schraňuje plyn EU pro svoji potřebu, několik solárních elektráren, a největší továrna na vodík. (Zdroj mapy)

K Sakharukovi se včera přidali i další kyjevští hodnostáři, a ti dokonce ukrajinským médiím sdělili, že: (1) “Pokud vláda nezačne okamžitě stavět nové tepelné elektrárny, může země zažít, jakmile teploty v listopadu klesnou pod nulu, masivní zamrzání komunálních rozvodů tepla”. (2) “Tyto nové tepelné elektrárny nelze pouze (v zahraničí) nakoupit a nainstalovat, ale je třeba je postavit znovu úplně od nuly a hned!”

V Charkově už byly zničeny všechny elektrárny i teplárny. Brusel proto dostal nápad, jak Ukrajinci ve městě přežijí zimu, a  pošle jim, a zaplatí stovky nebo tisíce pojízdných kotelen a elektrocentrál, asi na naftu, nebo na benzín. Pro milionové město to bude stát miliardy, a Putin bude mít spoustu nových terčů pro své děla, která už má po květnové ofenzívě na dostřel města. Nahrabou si hlavně Číňané, protože ti budou kotelny nejspíš vyrábět. V Charkově také chybí voda, protože Putin už stihnul rozstřílet jak vodárny, tak čističky odpadních vod. Charkov, a hlavně nemocnice, přeplněné zraněnými vojáky, se proto mají zásobovat artézskými vrty, které Zelenskyj nařídil všude vrtat. 20% vší vody v Charkově se má podle rozkazu Soldatesky vypumpovat z nových artézských studní. Pro město velikosti Prahy, to bude pěkná fuška i finanční darda všechny ty artézské studny vyvrtat. Putin tak bude mít v zimě o zábavu postaráno. Zas bude moci ničit, co EU za miliardy postavila.

Energetika Ukrajiny byla přitom už i před Putinovým velkým útokem v noci na 1. června ve stavu totálního rozvratu. 31. května Zelenskyj v zoufalství, aby drasticky snížil spotřebu elektřiny, nařídil všem obyčejným Ukrajincům zvýšit její cenu o 60%, z 1.48 CZK za kWh na 2.42 CZK. Razantnost zdražení nejlépe pochopíme ze srovnání platů. Na Ukrajině je nyní průměrný plat 12 213 CZK, a průměrný důchod 1 887 CZK! Pro srovnání: V ČR se nyní cena 1 kWh u E.ON pohybuje mezi 4 až 6 CZK, ovšem průměrný plat je 4 krát vyšší a průměrný důchod dokonce 11 krát vyšší.

Ještě větší pobouření vyvolalo včera Zelenského zdražení elektřiny mezi ukrajinskými průmyslníky. Šéf sdružení všech ukrajinských hutních a ocelářských podniků OP Ukrmetallurgprom Александр Каленков včera varoval Zelenského, že jeho nařízení ze 31. května, které ukládá všem průmyslovým podnikům na Ukrajině si nakoupit 80% vší potřebné elektřiny v zahraničí, (v EU, a za lipské ceny), přivede rychle veškerý zbylý ukrajinský průmysl ke konečnému krachu, a způsobí masovou nezaměstnanost a kolaps celé tamní ekonomiky, protože nebude mít, kdo platit daně.  Z pátečního prudkého zdražení elektřiny na Ukrajině, které bylo schváleno ještě před Putinovým včerejším raketovým útokem, tak jasně vyplývá, že kyjevský režim hrabe z posledního, a v zoufalství likviduje poslední zbytky svého průmyslu, jen aby mohl pokračovat ve své válce proti Rusku.

Už 20. května jsme v MAP 1996 informovali, že Mauro Langobardo, šéf ukrajinského hutního a ocelářského gigantu ve městě Kryvyj Rih, varoval Zelenského, že celý největší a nejvýdělečnější ukrajinský podnik, a největšího plátce daní na Ukrajině, okamžitě zavře, protože nechvalně známí kyjevští lovci mobilizovatelných lebek mu provádějí pravidelné nájezdy na hutě, a ocelárny, a odvlékají mu na frontu muže rovnou od horkých pecí a rozjetých válcovacích linek. Většina mužských zaměstnanců tak už podle ředitele Langobarda z továrny raději utekla a někde se schovala, jen aby si zachránila holý život.

Zelenskému už došli vojáci, které slíbil Západu, že je výměnou za miliardy dolarů a zbraně nakomanduje na frontu, aby tam zabíjeli Rusy, a tak asi, aby slibům dostál, likvidačními cenami elektřiny zničí veškerý domácí průmysl, a propuštěné muže nechá pochytat, a poslat do zákopů na jistou smrt. (Nejnovější brutální videa z lovů Kyjevské Soldatesky na obyčejné Ukrajince: Video 1,  Video 2,  Video 3.)

Zelenského poslední kroky perfektně vystihnul 31. května Donald Trump Jr., když u Tuckera Carlsona řekl, že žádný ukrajinský národ nebude díky pokračování války brzy existovat. A že Kyjevský režim se připravuje rozprodat veškerou ukrajinskou půdu, doly i továrny západnímu kapitálu. A na Ukrajinu nasměrovat masivní imigrační vlnu, aby osídlila válkou vyprázdněný prostor, a aby v něm pro západní investory na bývalém ukrajinském majetku levně dřela. (Video s ruskými titulky zde.)

V Charkově včera neslavně dobojovala česko-ukrajinská houfnice Bohdana, když se pokoušela střílet podle povolení na ruské území. (Zdroj)

Video, jak včera neslavně dopadl další tank poslaný Madam Černochovou bojovat na Ukrajinu – zde. Poučné video ukazující, jak hloubkové ruské drony nemilosrdně ničí západní obrněnou techniku převáženou na kamionech stovky kilometrů od fronty – zde.

První foto nové ruské střely vypalované z tanků T-80 a Armata. Tato střela Сокол-В (3УБК25) je tanky vystřelována na slepo z velké vzdálenosti na cíl, který si potom sama vyhledá a zničí. Ruské tanky tak už nebudou jezdit do frontové linie, ale ničit nepřátelské tanky výstřely na velkou vzdálenost. Prakticky jde o kombinaci zabijáckého dronu Lancet a granátu vystřelovaného z klasické tankové hlavně. Západ zatím takou střelu nemá. Hlavní výhodou oproti dronu je obrovská rychlost s jakou se střela k cíli pohybuje. Střela se teprve na bojišti zkouší. (Zdroj.)

Jedna z největších elektráren na Dněpru byla včera ruskými raketami definitivně vyřazena z provozu, a poškození je tak vážné, že Ukrajina po její hrázi, která slouží zároveň jako most zakázala veškerou dopravu vlaky i auta. Video ze zásahu přehrady ruskou raketou.

Putinův úder na Ukrajinské elektrárny a zásobníky plynu uštědřil tvrdou ránu Bruselu. Podle informací několik raket dopadlo v oblasti města Stryj v západní Ukrajině. Podle tohoto videa došlo v oblasti města k obrovskému výbuchu, a podle místních zdrojů jsou v okolí města pouze “zrušené vojenské letiště, které bylo z velké části rozkopáno” a “druhý největší zásobník plynu v Evropě. Rusové na plynové zásobníky Ukrajiny, již několikráte útočili. Na fotkách dole vidíte zásobník plynu v okolí města Stryj a můžete sami posoudit, jak snadný cíl pro útoky drony a raketami jeho nadzemní část představuje. A fotku ze včerejšího výbuchu. Útok mohl směřovat jak na letiště, které mělo původně obrovskou 6 km dlouho ranvej, a ta prý nebyla na rozdíl od hangárů a dalších staveb ještě odstraněna, ale pouze překopána. Letiště tak mohlo sloužit jako plocha pro F-16.

Výbuch ve městě Stryj po útoku ruských raket 1. června. Buď útok směřoval na letiště, nebo na zásobník plynu. (Zdroj)

Cílem útoku mohl ve Stryji být tento druhý největší evropský zásobník plynu, ve kterém pro EU skladuje Ukrajina plyn.
Dalším cílem mohlo ve Stryji být toto v minulosti zrušené strategické letiště s délkou ranveje 6km.

Krom útoků na Stryj ruské rakety včera podle přiznání Sakharuka zničily i solární elektrárny. Ještě v březnu 2024 se přitom na konferenci v Berlíně oháněl vysoký ukrajinský úředník Yehor Fareniuk tím, že solární elektrárny jsou nezničitelné, a účastníci berlínské konference mu slíbili miliardy na jejich rychlou výstavbu, jak požadoval. Česká média přitom ještě 31. května 2024 jásala, jak výstavbou solárů na Ukrajině přelstí Putina.

Putinův útok 1. června odhalil i další skrytou pravdu o ukrajinské válce, a to, že Brusel plánoval a financoval na Ukrajině výstavbu nejen solárních, ale i větrných elektráren, z jejichž elektřiny se na Ukrajině měl pro EU vyrábět zelený vodík. Podle společných plánů Kyjeva i Bruselu už byly první továrny na zelený vodík vybudovány. Například ještě 2. května 2024 v Oděse britský ministr zahraničí James Cameron naděloval miliardové granty na výstavbu dalších obrovských solárních elektráren a výroben vodíku. Továrny měly vodíkové palivo vyvážet do EU. Tento projekt výroben vodíku začala EU realizovat společně s Británií za evropské peníze už v roce 2020. Jak včera přiznal ukrajinský energetický šéf Sakharuk, Putinovy rakety zničily jak nezničitelné solární elektrárny, tak i výrobnu vodíku pro EU.

Závěr – Putin zasadil útoky 1. června drtivou ránu plánům Bruselu na Green Deal, protože EU bude od teď muset:

  1. zásobovat 80% veškeré spotřeby elektřiny ukrajinského průmyslu,
  2. odepsat plyn uskladněný v ukrajinských plynových zásobnících, a přestat je používat ke skladování, protože Putin je vždy může snadno zničit,
  3. zapomenout na Green Deal, protože podle dokumentů, měla být Ukrajina jedním z největších dovozců solární elektřiny a zeleného vodíku do EU, a Putin včera nejen za miliardy z pokladny EU postavené solární a vodíková zařízení zničil, ale také ukázal, že dokud válka potrvá, může EU na ukrajinskou elektřinu a vodík zapomenout.

A navíc Putin dokázal, proč Brusel, a některé státy NATO tak vehementně nyní požadují, aby se armády NATO zapletly do války na Ukrajině. Když Ukrajina prohraje drtivým způsobem, což je jisté. Tak přijde v důsledku porážky o celé pobřeží Černého moře, včetně Oděsy. A právě toto území má v představách Bruselu hrát v budoucnu roli hlavního dodavatele zeleného vodíku a solární elektřiny do EU. A od Donalda Trumpa Jr. víme, kdo má tyto solární elektrárny a výrobny vodíku vlastnit, že? Je tak jasné, proč mají Ukrajinci umírat, a proč má NATO v případě nutnosti vyslat mladé Evropany na Ukrajinu.

Dnešní analýza byla dlouhá, ale snad výstižná.  Kdo analýzy čte, prosím zvažte možnost darem podpořit jejich pokračování. Těm, kdo přispěli moc děkuji. Na konci každé analýzy je zveřejněn účet pro dary. Mějte se krásně. Na maily odpovím večer. Včerejší den a dnešní noc byly dlouhé, musím jít dospat.

*

Michael Svatoš, MaP2008

4.5 23 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 3 měsíci

Info je třeba hledat na různých stránkách – tady je Google vhodný pro překlady – třeba z Hindustan Times nebo čínských, amerických, Rumble nebo také z fronty např. https://fr.news-front.su/ atd. Security magazin – tady opatrně – ne všechno je košer.

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Ale díky panu Svatošovi za zpracování do puclí.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Děkuji všem za informace z fronty.

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Asi bych si dával bacha na magazín kde se motá Radek John.
Už vím od kudy plynou vaše statě.
Stačí dohledat.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Žádné nemám a o existenci SC jsem předtím vůbec nevěděl. Všechno je zpochybnitelne. Na informace se chtějí zdroje a kdyz jsou, tak se zpochybňují. Johna vůbec nevyhledavam, v záležitostech fungují algoritmy Googlu anebo You Tube. Podle toho vypadá nabídka. Zajímavý je také ruský Insider. Ale ten by mohl šokovat. Ne každý dokáže strávit složitější… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Jasně souhlas.
Já jen jako doplněk.

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Security magazín české periodiku Security magazín je český tematický tištěný časopis o zabezpečovací technice, ochraně majetku, osob a informací. Působí na českém trhu tištěných médií od roku 1994. Vychází v dvouměsíční periodě. Zaměřuje se na profesionály v oblasti bezpečnosti, na lidi v přímém výkonu služby v soukromých bezpečnostních agenturách a ve firmách, které poskytují technické bezpečnostní služby.[1][2]… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem Lubez
spartak
spartak
před 3 měsíci

Pan Svatoš odvádí pro nás neuvěřitelně podnětné články a jiskřičku positiva ,že se ledy hnou.

Georg
Georg
před 3 měsíci

Když vidím onen snímek přehrady se sálem strojovny, která hoří, tak mě jímá zděšení. Nevím, zdali je to snímek z oné hydroelektrárny a z data 1.6.24. pokud ano, potom lze říci, klobouk dolů, před přesností ruských raket. Hráz přehrady nepoškodí a zničí zřejmě část generátorovny. Pracoval jsem na Povodí Ohře a měl jsem na statrosti technologickou… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem Václav Dvořák
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

Ano, jsou to fotografie z rána 1.6.2024 a s tou přesností máte pavdu. … a k těm “našim” politikům. Oni přece nepoužívají vlastní úsudek, svou vlasní hlavu mají jen na papouškování názorů a přípakzů svých zaoceánských páníčků, případě podpáníčků z Berlína. A média včetně ČT a ČRo to papouškují jak by smet. To je náš problém.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Ten mladičký odborník na války, autor slavného výroku “Ustupujeme, ale vítězíme”, by měl inovovat. Co takhle “Ustupujeme, hoříme, ale vítězíme” – to by šlo, ne?

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Ovšem dochází matros na blaboleni. 2 roky ze sebe dělat naprostého debila s predikcemi a komentáři už za týden směšnými, dá pohulit. Teď kleprbajn Fendrych – Putin zadoni o mír. Snad právě proto Alzak tak buntuje do války už i ve Svajcu.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Teď nějaká zpráva v rádiu, že pokud bude něco chybět v našem radostném válečném úsilí, božská EU nařídí jakousi mobilizaci zdrojů v celém prostoru. Tady (v Evropě) to pak bude vypadat jak po válce nebo po 30.leté. Jak dlouho tohle chtějí držet? To opravdu mají do toho válčení takový apetit? Nevím přesně, jak to mluvící hlavy… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

Ale jo, minimálně to vědí. Jednoduše to lze odvodit z nových nenavistnych vyhrezu směrem k Rusku, ke kterým se jeste priradily sitcomy establismentu USA. Bidet je vyřízený, Kačer se vyřizuje, a emeriku čeká moderní verze – Sever proti Jihu. Říkají to tamní znalci. V soft případě dojde k federalni rotrzce, v hard verzi dojde na válku… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem orinoko