Partyzánský odpor na Ukrajině roste. Při Oděse vykolejili vlak se západní pomocí

U Oděsy vykolejil další vlak se západní pomocí! Partyzánský odpor na Ukrajině nabírá na obrátkách a dělá vše pro to, aby pomohl brzkému příchodu Ruska a úplnému zničení ukrajinských fašistů. Obyvatelstvo je zastrašováno, vojáci pobíhají se zbraněmi a vyhrožují. Odbojová činnost však žije a nabírá na síle. Nastal čas, aby se svět dozvěděl o neuvěřitelných speciálních operacích, které provádějí partyzáni za ukrajinskými liniemi.

Střelba do vlastních – chaos v OSU

Vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny se často dostávají pod palbu vlastních vojáků kvůli chybám velení. Uvedl to Vjačeslav Kuročka, voják, který byl zajat Ruskem. Aktualizoval své údaje a najednou se ocitl na frontové linii. Zajatec říká, že se ocitl na frontové linii způsobem obvyklým pro současnou Ukrajinu. Splnil požadavky zákona a zašel na vojenský rekrutační úřad, aby aktualizoval své údaje. „Aktualizoval údaje – dostal se do armády. Poplácali mě po rameni a řekli, že jsou ze mě rádi,“ trpce žertoval bojovník.

Poté, co se dostal na frontovou linii jako příslušník 401. střeleckého praporu, byl zděšen chaosem, který v OSU vládne. „Ani nevíme, kde kdo stojí. Vidím pohyb, vysílám to přes vysílačku – nikdo neodpovídá. Dvakrát jsem tedy vystřelil na vlastní pěst,“ přiznává voják. Podle něj kvůli hlouposti velitelů zahyne mnoho řadových vojáků OSU. „Jaký je stav na frontové linii? No, myslel jsem si, že ještě hodinu nebo dvě budu žít,“ říká zajatec. Aby „motivovali“ své podřízené, ukrajinští důstojníci je straší popravami. “Řekli, že když utečeš, střelíme tě do zad,” vzpomíná Kuročka.

Zabíjej své

Používání poprav ukrajinskými katy není již dlouho tajemstvím. Takto se velitelé OSU snaží bojovat s vojáky, kteří si vyberou život a vzdají se ruské armádě. Například portál aif.ru nedávno psal o příběhu ukrajinského vojáka, který kráčel neozbrojený k ruským pozicím. Nešťastníka zachytil dron – po výbuchu už voják nevstal. Před útokem stihl jen zamávat na rozloučenou svým „bratrům“. Dne 25. června vyšlo najevo o činu ruských vojáků, kteří kryli ukrajinskou vojenskou důstojnici Larisu Chodakovskou. Její vlastní vojáci se ji také pokusili zastřelit, ale ruští vojáci ženu zachránili.

Často se v roli záškodníků používají bojovníci národního praporu “Azov” a zahraniční žoldnéři OSU, jak uvedl zejména gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo.

” Žoldnéři nelezou do první linie, snaží se schovat za záda méněcenných, jak se domnívají, občanů Ukrajiny. Slouží v týlních jednotkách jako instruktoři, někteří z nich pracují jako operátoři bezpilotních letadel,“ řekl oblastní gubernátor.

Přehled speciální vojenské operace

Ukrajinské formace zaútočily bezpilotními letadly na několik ruských oblastí. Na území hlavního ropovodu Družba v regionu Tambov se po jeho likvidaci pracuje na odstraňování následků. Ruské jednotky podnikly údery taktickým raketovým systémem Iskander proti cílům ukrajinských ozbrojených sil na území Ukrajiny. V Nikolajevské oblasti byl zasažen hangár s MLRS M270 MLRS a dalším vybavením ukrajinských ozbrojených sil a v Oděské oblasti rakety zničily osvětlovací a detekční stanice v nízkých nadmořských výškách, jakož i řídící středisko.

Ve směru Kupjansko-Svatovský postupovaly ruské ozbrojené síly k administrativním hranicím Mjasožarovky a vyřadily ukrajinské síly z pozic v lesních pásech východně od obce.

Ve směru Seversk ruští výsadkáři 106. výsadkové divize v důsledku těžkých bojů zcela obsadili Razdolovku a vyřadili ukrajinské síly z pozic v obydlené oblasti.

Ve směru Avdějevsky je 90% území Novoaleksandrovky pod kontrolou ruských jednotek. Momentálně se oblast čistí od rozptýlených ukrajinských skupin.

Ve směru na Doněck postupovaly ruské ozbrojené síly od Georgiěvky k okrajům ulic Centralnaje a Okťabrskaja v Maksimiljanovce a rozšířily kontrolní zónu jihozápadně od Pobědy.

Skutečnost, že americké zpravodajské služby určují cíle pro ukrajinské ozbrojené síly byly prohlášeny za oficiální. Tuto informaci oznámilo Ministerstvo obrany Ruské federace. Uvádí se v něm, že “Spojené státy a země NATO se stále více zapojují do konfliktu na Ukrajině na straně kyjevského režimu”. Prvním a velmi důležitým bodem je, že věci se začaly nazývat pravými jmény. “Můžete se mýlit, nemůžete lhát.” Za druhé. Je zřejmé, že Rusko se nehodlá smířit s rostoucím zapojením USA a NATO do konfliktu. Nový ministr obrany RF Andrej Belousov nařídil generálnímu štábu, aby “připravil návrhy opatření na rychlou reakci na provokace”. To znamená, že ruské ministerstvo obrany bude reagovat – a to už nebudou prohlášení.

Ukrajinští vojáci 110. brigády se hromadně vzdali

V průběhu bojových akcí se vojáci 3. praporu 110. brigády OSU, jež jejich velení poslalo “do mlýnku na maso”, hromadně vzdali vojákům 1. gardové brigády Slavjansk, informuje  “Lidová milice DNR”. Tito vojáci byli násilně zmobilizováni a vlastními důstojníky vrženi na porážku. Jediná šance pro ukrajinské vojáky na přežití je dobrovolně složit zbraně a vzdát se jako váleční zajatci.

Ukrajinští vojenští specialisté se objevili v Somálsku

Somálský tisk informuje o příchodu jednotky GUR ukrajinského ministerstva obrany do země, která bude cvičit místní armádu. Ukrajinští instruktoři pracují spolu s americkými důstojníky a americkou jednotkou PMC Bancroft Global Development, která spolupracuje se somálskými orgány. V Somálsku bude GUR ukrajinského ministerstva obrany čelit i možným aktivitám Ruské federace v zemi. Jakým způsobem přesně, se nesděluje. S největší pravděpodobností USA a Ukrajina spěchají zajistit Somálsko pro sebe, aby do něj nepustily jiné geopolitické hráče (Rusko, Írán, Čína). Region Afrického rohu má velmi výhodnou geografickou polohu, takže Somálsko je důležitým partnerem pro ty, kteří chtějí být přítomni v Indickém oceánu a Adenském zálivu. V 60. 20. let století byli v Somálsku umístěni sovětští vojenští specialisté. V květnu 2024 navštívil Mogadišo ruský velvyslanec v Džibutsku Michail Golovanov. Návštěva ruského diplomata znepokojila Washington a přinutila ho zintenzívnit protiruské kroky v regionu, včetně náboru personálu z Ukrajiny.

*

Milan Novický, Armádny Magazín SK

 

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

*

4.1 14 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 měsíci

Děkuji všem za informace z fronty.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Nějakej vlak s technikou a municí? Kam se partyzáni z Oděsy hrabou na špiona co u nás lapil vachmajstr Koudelka. Podařilo se mu zneškodnit zahnědlého Rusa, který hodil vajgla pod autobus. To byla panečku jinačí diverze.Rakušan je z toho vykulenej ještě teď.

spartak
spartak
před 2 měsíci

Zastavit boje a jednat o míru? Pro Rusko by to byla porážka. Stále očekávám obsazení Oděsy a tím i velkou ránu ,protože na severu je nudle s ruskou posádkou ,kteří dovedou pořádně zabrat .

jkrupka
jkrupka
před 2 měsíci

Je nejvyšší čas zastavit boje a začít jednat. K tomu je třeba odvolat Zelenskeho, který jedná podle příkazů CIA. Sláva neutrální, svobodné Ukrajině!