Opravna výroků Víta Rakušana

Tentokrát Vít Rakušan píše, že po letech, kdy jeho oponenti jen nadávali, máme konečně opatření, které bude zabezpečovat vnější hranice EU. Takové opatření nemá být nikde jinde než v migračním paktu, který Vít Rakušan pomáhal prosadit a který stále obhajuje.

Už tedy poněkolikáté k ochraně vnějších hranic a migračnímu paktu:

1) Nejprve obecná teze. Pokud chceme nějakou oblast a její hranici chránit proti nějakému negativnímu jevu, pak musíme jednat tak, aby tento negativní jev tuto hranici nepřekračoval. Aby se za ni nedostával. Takové jednání je ochrana hranice.

2) Migrační pakt neobsahuje žádné ustanovení, skutečně žádné, které by jakkoli snižovalo propustnost vnější hranice EU.

3) Za ochranu vnější hranice obsaženou v migračním paktu jeho obhájci, tedy i Vít Rakušan, pokládají azylové řízení na hranicích. Jenže toto azylové řízení na hranicích bude probíhat sice v blízkosti vnějších hranic (a to navíc jen zpravidla), ale už na území EU. Tedy za vnější hranicí.

4) Ano, během hraničního řízení se na migranty bude vztahovat tzv. fikce nepřítomnosti na území EU. Fyzicky zde sice budou, ale právně ne. To má svůj význam a jistě je to jedním z přínosů migračního paktu. Ale je to jen umělá právní konstrukce, která bude umožňovat státům držet migranty během řízení v azylových střediscích. Nic víc.

5) Jakmile je migrant fyzicky na území EU, je pod ochranou lidskoprávního systému, tj. pravděpodobně už v EU zůstane. A to bez ohledu na právní fikci jeho nepřítomnosti, která je ve většině případů navíc jen dočasná.

6) Jak už jsem uvedl v předchozích textech, hraničnímu řízení bude podléhat jen část migrantů.

7) Ochranu vnější hranice by měla zajišťovat agentura FRONTEX, která to ale reálně nedělá. O důvodech, proč to tak je, zase třeba jindy. Migrační pakt ale FRONTEX nijak nereformuje. Vůbec se ho netýká.

Takže závěrem opět kvízová otázka: tvrdí-li Vít Rakušan, s „jeho“ migračním paktem přichází lepší ochrana vnější hranice EU, co to je? Pravdivá informace, dezinformace, polopravda, či snad dokonce lež?

*

3.5 8 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Myslim,ze z tech frazi,ktere vsichni clenove STAN neustale opakuji,se da pochopit spis to,ze nerozumi vubec nicemu…” Chteji stavet,ne borit”…Asi bych jim koupila Merkur 😉

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Podívám se a vidím. Tito paraziti jsou rozeznatelní už od pohledu. Je mi stále záhadou, kde se tak najednou a v takovém množství vyrojili? Částečně omlouvám jejich voliče co skočili na jejich předvolební kydy. Snad to v dalších volbách napraví. Ještě opravdu ale opravdu nechápu, co těmto lidem národ udělal, že jsou jeho nepřítelem… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nic, a to je právě ta chyba.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Začalo to už Havlem. Tent aké neměl náš národ rád. Slováky jak by smet. Raději krvavou bábu Albrightovou, zločince Clintona, sudeetské němce a svého homosexuálního strýčka, který udělal kariéru silnou kolaborací za Protektorátu. U Fialů to bude asi podobné…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Na jeho proslovy k ” Cechackum” jsem byla doslova alergicka

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Priznacne, největší “cechacek” všech dob poučoval národ.
Nefachcenko, mravní relativista, vlezdoprdelista do hollywoodskeho výkladu světa, milovník busistovych polibku, karikatura svého JÁ, a divadelní amatér alzakova ritu. Faleš a vetes prodávaná českým indianum. Leckterý dnešní moudrý je hrd na svoje styky s touto panacou.

Jarda
Jarda
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Oni nejsou blbí,to co dělají dělají s vidinou dobrého koryta v unijní-bruselské žumpě.Smutné je to,že tyto hajzle volilo velké množství voličů.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Jarda

Jardo, ono to až tak velké množství voličů nebylo. To udělalo to sjednocení. Jinak by vše mohlo dopadnout trochu jinak. A myslím, že je k tomu dohnal strach z neúspěchu. Kéž by se jim podařilo konečně národ sjednotit tak, aby s nimi při volbách konečně zametl. Snad to dokážou…

Jarda
Jarda
před 3 měsíci

Rakušan je obyčejný pacholek z ASPEN Institute plnící příkazy nadnárodních hajzlů jako je Soroš,Rockeferel a spol. a dalších unijních hajzlů jao je leyno,kteří za tuto prasárnu na evropské civilizaci dostali dobře zaplaceno.Pokud je v ČR takové množství tupců co volili hajzle ze SPOLU nezasloužíme lepší život bez imigranských parazitů a hajzlů.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Jarda

Pulec tak koná s vidinou tučných prebend a výnosného korýtka. Proč jinak by to likvidování šmejdi jako on vlastně šli?
To korýtko bude dle jeho očekávání mimo zdejší bordel a poměry, které zde zavládnou.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Odporná lež která má dostat Africké migranty na České území a pokud sem dostaneme ty co se ve Francii neintegrovali tak se máme na co těšit.