Opět útok na civilisty

Kyjevský režim podporovaný Západem, a jím také vyzbrojovaný, opět zaútočil na civilisty. Tentokrát mezinárodně zakázanou kazetovou municí z amerického zbraňového systému a pod dohledem amerického dronu schopného lokalizovat místo zásahu. Cílem byla obsazená prázdninová pláž v krymském Sevastopolu. Mezi mrtvými jsou i děti.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Terorizování rusky hovořících spoluobčanů na východu Ukrajiny podporované ukrajinskými vládami trvalo 8 let do okamžiku, kdy začala ruská vojenská speciální operace. Probíhá již dva roky. Došlo za ní k osvobození Luhanska, Donbasu a dalších území na Východní Ukrajině a přidaly se tak k již dříve zpět se do Ruské federace navrátivšímu Krymu. Tento strategický polostrov, na který si dělaly zálusk Spojené státy, se stává stále častěji cílem útoků.

Ovšem zasáhnout pláž plnou lidí je další ukázkou bezcharakternosti Zelenského a jeho party. Použití kazetové munice na civilisty, navíc s podporou amerického dronu, je hodno skutečně tvrdé odpovědi. Připomíná to vraždění civilistů v Gaze, kterým se prezentuje další ,,kamarád“ USA – Izrael.

Příznivci liberálů a zfanatizovaní příznivci Ukrajiny budou oponovat tím, že válku začali Rusové. Jde o naprosté nepochopení reality i celkové historie stávajícího stavu. Celý konflikt je důsledkem snahy posunout NATO zase o pořádný kus blíže Moskvě, bonusem je poté ukrajinská černozem a nerostné bohatství.

Omylem Západu je naivní představa, že si to Rusové nechají líbit a budou se nečinně čekat, až jim západní velmoci naporcují jejich krásnou a drsnou zemi plnou bohatství.

Na nenasytnost západních elit doplatili samotní Ukrajinci, jejichž ztráty na lidských i jiných zdrojích jsou obrovské. Pokud se ptáte, proč i přesto pokračují v bojích i přes kremelskou nabídku jednání o přerušení bojů, pak odpovědí je obrovská míra korupce a zpronevěry, k čemuž exprezident a současný uzurpátor moci Zelenskyj utrácející miliony dolarů za nákupy nemovitostí v zahraničí válku potřebuje. Počet obětí je mu v podstatě ukradený, spíše ho trápí neochota ukrajinských mužů za jeho plány umírat.

Fanatismus namířený proti Rusku dostává trhliny.

Část světa už má dost postavení Spojených států jakožto světového četníka. Rusové se na současnou situaci připravovali déle a dost možná Západ svou neochotou podřídit se překvapili.

Útoky na civilisty překračují všechny možné představy toho, čeho jsou Západ a jejich prodloužená ruka Zelenskyj schopní. Útok na sevastopolskou pláž plnou dětí opět jen ukazuje, jakou zvěř podporují naše politická reprezentace, média, umělecká fronta a proliberální voličská základna. Už jim je úplně jedno, co způsobují, jdou si za naplněním svých ideologií, kapes a za mocí. Myslete si co chcete, ale toto jednání musí být potrestáno.

*

Jindřich Kulhavý, iNadhled

*

Prohlášení ruských úřadů z 23.6.2024:

Ruské ministerstvo obrany: Dnes ve 12:15 byl proveden úmyslný teroristický raketový útok na město Sevastopol pěti americkými operačně-taktickými raketami ATACMS vybavenými kazetovými hlavicemi.

Při odrážení raketového útoku sil protivzdušné obrany ve službě byly zachyceny čtyři americké rakety ATACMS. Výbuch tříštivé hlavice páté americké střely ve vzduchu vedl k četným obětem mezi civilisty v Sevastopolu.

Všechny letové mise pro americké operačně-taktické rakety ATACMS zadávají američtí specialisté na základě vlastních dat amerického satelitního průzkumu.

Odpovědnost za úmyslný raketový útok na civilisty v Sevastopolu tedy leží především na Washingtonu , který tyto zbraně Ukrajině dodal, a také na kyjevském režimu , z jehož území byl útok zahájen.

Takové akce nezůstanou bez odezvy.

Guvernér Sevastopolu Michail Razvožajev oznámil počet obětí: čtyři mrtví, z toho 2 děti, dvouletý hclapec a devítileté děvče, 144 zraněných, včetně 82 převezených do nemocnic. Mezi zraněnými je 27 dětí. (zdroj) a (zdroj)

***

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

3.6 15 hlasy
Hodnocení článku
35 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Ad. Orinoko. Nevím, jaký je rozdíl na urážení Židů a třeba na urážení našich důchodců, jako že jsou tu zbyteční, měli by se jim sebrat důchody, jsou i jiné nápady odstávky nebo využití starců. A navíc smrdí. To vše se dočtete v našem tisku. Měl jsem to potěšení se za svůj život osobně setkat… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

možná by stačilo napomenutí Orinoka, já nemám vyhrožování rád. No nic jdu si udělat k večeři topinky s česnekem. To zase budu smrdět…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A ještě dodateček. Co udělali Židé velkolepého pro lidstvío? Zlikvidovali křesťanům Krista, snad Einstein, Openhajmer, Rotschildové, dnes ten maďarský Žid v Americe?

Praded
Praded
před 2 měsíci

Vždyť takhle se to dělá po celou známou historii euroatlantické civilizace, jenom parazitečci to stále ne a ne pochopit a doufají v nějaký, alespoň maličký, lup.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

Už Adolf Hitler říkal, že ve válce nejsou žádní civilisté. Rusky mluvící děti se koupou na plážích, kde by se měli koupat jen a pouze ukrajinsky mluvící děti. Takže je logické, že je etničtí Ukrajinci vyzbrojeni Bidenovými raketami musí pozabíjet. Vždyť přece v Sevastopolu tisíc let dozadu žili jen etničtí Ukrajinci a nikdy… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jo jo, vykopaly Černé moře, z toho jsou Karpaty a Kaspické moře, z toho je Ural. Takový pracanty projdeš světa kraj a nenajdeš. Jenom ta jejich krasota je k zbláznění.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Raketou na letní pláž plnou dětí ?! Z těch našich západních pravidel a hodnot je člověku na blití.

Pavel
Pavel
před 2 měsíci

Divím se, že Putin už nesundal rukavice.

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Pavel

Skutečný stratég lavíruje mezi Skylou a Chabridou. Podívejte se na projev Maďarského ministra zahraničí /Šijatro/ v Petrohradě. V našem tisku ani muk.

cablik
cablik
před 2 měsíci

Jo to jsou fakta zabíjení civilistů má západ v krvi Angličané vybombardovali Drážďany. Tak tam skopčáci stvořili záchranné centrum a oni na něj zaútočili V Tokiu po útoku zápalnými bombami zemřelo více lidí než na atomovku.

standa
standa
před 2 měsíci

Jsem zvědavej, kdy Putin nechá sestřelit drony Ameriky. V podstatě tam nemají co dělat.Nebo vypustí dron u USA ? Tak nějak by mohl vypadat začátek ww3.

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Vyšla zpráva, řekl nbych, že je děsivá ! “Tento barbarský útok na mírový Sevastopol zcela osvobozuje ruské vedení k použití jakýchkoli dostupných prostředků reakce, včetně jaderných zbraní. Odpověď bude nevyhnutelně následovat…” Řekl to guvernér Krymu sice nemá rozhodující pravomoci, ale může vědět to co my ne – Amerika provokuje Rusko k velmi… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Putin varoval USA. Není to zábavné? Třeba jako Kombinace v pruhove zaplate? Střílí se na civilisty, aby se proti Putinovi vzbourili. Nad Black Sea zase Reaper vcelku blazeovane létal sem a tam, a nic. Snad 4 rakety sestřeleny, ale to je také všechno. Se zradlem roste chuť. A nosalove jsou při chuti. Mají u výfuku bideta… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Orinoko, toot je antisemitský příspěvek, který je hloupý a rasistický. Ještě jednou, a budete z diskiuze na Nové Republice vyloučen!

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Antisemitismus, tak to jo. Díky za poučení. Nikdy jsem nezpochybnil holocaust, ale role, které se dneska chopili dříve postižení, velmi připomíná neblahou historickou akci. Každý ať to posoudí sám. Muslimové jsou semite. Zvláštní, že. Zcizení jistého termínu ve prospěch jedné skupiny se hodnotí jak? Velmi poučný vstup. Bez cesty ke… Číst vice »

maxim
maxim
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Orinoko, nikdo tě nevyhazuje tak neblbni … Trucují a naschvál se cítí uraženi jenom děti a ženský …

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Pane Orinoko, jde to psát i jako Karel a je to také účinné. Jde o to, že zřejmě nějaké monstrum všechno sleduje a mohly by vzniknout podobné problémy jako má p. Skála.

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

V Gaze se masakrovat civilisty a děti smí, desetitisíce, neb je to vše jako obranná akce, právo na obranu. A kdo kritizuje Izrael, ať dělá to či ono, to je teď uznáno jako antisemitismus. Uznáno někdy kolem r.2000 spolkem IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance), přes to vlak nejede. A je to převzato laskavě všemi… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Souhlasím, Orinoko je, mírně řečeno, pošuk, ale dost nebezpečný. Svými žvásty, zhusta nesrozumitelnými, prudí a odpuzuje téměř v každém příspěvku. NR nemá zapotřebí se nechat dehonestovat takovými kecy. Ostatně mám silné podezření, hraničící s jistotou, že by to nebylo poprvé, kdy ho z nějaké diskuse vykopli.

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Naposledy…nikdy ze žádné. Podezření jako jistota. Téma pro Právnickou fakultu.
A jinak? Klasické kadrovaci rozhraní.

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem orinoko
Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

Podle toho co jste v minulosti na sebe nechtěně prokec, jste jen paraziteček hovnivál, co si koulí svojí kuličku mezi zdejším bordelem.

jbskalensky
jbskalensky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Hmm, jestli jsem na sebe v minulosti něco prokec, tak vědomě, i v případě, že nejsem na něco pyšný. Vaše nadužívání slova paraziteček nasvědčuje tomu, že sám asi moc dobře víte, co to je. Hádám že z osobní zkušenosti. Takže si tu vaši!! osobní kuličku nacpěte…třeba do nosní dírky. A koulejte si jí kudy libo.… Číst vice »

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  jbskalensky

No mladý už asi nejste, ale nepochopil jste nic. Člověk byl nadán rozumem a už od dětství musí být vychováván tak aby byl pro něj parazitizmus nepřijatelný. Je podstatou všeho špatného pro lidstvo a jeho správný vývoj. Kdo nemá svědomí, to nepochopí.

maxim
maxim
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

Člověk … a už od dětství musí být vychováván tak aby byl pro něj parazitismus nepřijatelný .., to by mělo být všude tesáno do kamene .. Jenže rabínský judaismus je právě jenom o tom vychovávání v parazitismu a nakazil i celou odkřesťanštělou Západní dege civilizaci … A o tom byla i celá naše Slavná sametová revoluce chcibanánů, nebo… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

No, pane Dvořáku, pokud je v pořádku “Ukrajinci útočí na civilisty” jestli si to někdo myslí, bude tedy asi v pořádku i “nosálové útočí na civilisty” jestli si to někdo myslí. Mimochodem Ukrajinci útočí, respektive střílí, tak maximálně kam dohlédnou. Takže tu raketku, ten dron, udáním souřadnic a korigováním letu na pláž plnou dětí,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem mikkesh
Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Vadí zmínka o Chazariátu.

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Najděte si na Seznamu mapy: Map of New Khazaria a Greater Israel. Nebo článek Vít Klíma z 12.05.2019. Obnovení židovského státu v Evropě. Není náhodou potomkem té proslulé Rity Klímové?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Střílet ve válce na civilisty není snad až tak nic moc mimořádného. Někdy jsou stříleni zcela záměrně jindy umírají jako vedlejší ztráty. Tak, že jsou likvidování dokonce nadvakrát. Jsou součástí válečného konfliktu. Tam i tam… Jediná záchrana pro ně je mír. A když vidím, že někteří lidé o něj nestojí? Co s takovými…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Na plaze v nedeli po poledni?Tady je jasne koho chteli zabijet

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…někdy jsou stříleni zcela záměrně…. Tak na to už jsou zákony, jenom to jde těžko prokázat. Nebo co se dělo ve Vietnamu?

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

To je ale blábol.

Primak
Primak
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Navíc jsou zaštúfovaný jako human shield, za který se teroristi schovávaj a ti se pak tedy střílet smí…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Zase vidime tu hlavni ” hodnotu”…pokrytectvi..Terorismus za jejich cile je preci omluvitelny…Ja k tomu dodavam,ze jak pro koho..Podle cinu poznete je

maxim
maxim
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

K tomu střílení na pláž …. Byla to kazetová munice, její projektil má vybuchnout ve vzduchu a rozptýlit jednotlivé výbušné nálože z kazet po okolí, kde má dojít k sekundárním výbuchům…, Podle devastačních účinků pravděpodobně “střepin” mohlo také dojít k sestřelení rakety letící na jiný cíl a k pádu zbytku zničené rakety na pláž .., to ale… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

ISIL take vznikl pod Amiky…s terorismem nebojuji,terorismus vytvari