Něco o české “žurnalistice” aneb …to je asi ta veřejnoprávnost

Daniel Vávra
Daniel Vávra

Na prvním obrázku vidíte novinářku české veřejnoprávní televize na party pořádané britským velvyslancem společně s nově jmenovaným vládním úředníkem pro cenzuru, o kterém píše v komentáři celou řadu oplzlých narážek jiným novinářům. Představa, že se veřejnoprávní novináři opíjejí a flirtují s politiky a vládními úředníky na zahraničních velvyslanectvích a sdílejí to na veřejně přístupném profilu, protože jim to přijde zcela normální, mi přijde naprosto neuvěřitelná. Ale to je asi ta veřejnoprávnost.

Stejně fascinující mi přijdou komentáře o výsledku voleb velké části českých novinářů a expertů. Oni zcela otevřeně vyjadřují o jednotlivých stranách osobní hodnocení, nebo si zvou “experty” aby to jejich osobní hodnocení řekli za ně. Samozřejmě bez jakýchkoliv důkazů a průzkumů. Viz obrázek tři. Opět u Fridrichové. Když Fridrichová ví, že by neměla říkat svoje subjektivní výmysly na obrazovce, pozve si někoho, kdo to řekne za ní. A je z obliga! Veřejnoprávnost!

O vládě tihle lidé mluví zcela jednoznačně jako o té “dobré”, “své” vládě, která má ještě šanci to otočit, když těm blbečkům voličům, co podlehli, díky své nevzdělanosti a mládí, populistům a extrémistům, vysvětlí, koho by měli volit a jak jsou skvělí.

Oni se zcela vážně tváří, že nejnenáviděnější a čistě dle ekonomických výsledků nejhorší vláda od vzniku této země, je něco, co by se tady mělo udržet, protože změna by byla k horšímu.

Oni zcela vážně mluví o Nerudové, jejichž podřízení do médií zcela otevřeně pronášejí, že se těší až vypadne, která publikovala v predátorských časopisech, u které se spekuluje o prodeji titulů na škole, kde šéfovala, která má za manžela jednoho z nejmocnějších právníků a lobbyistů v zemi a především, která v jakékoliv debatě o čemkoliv ukazuje absolutní neznalost a ignorantství, jako o nějaké seriózní političce a její oponenty označují za “populisty pro nevzdělance”.

A pak se strašně diví, že jich mají všichni naprosto plné zuby a nikdo už jim nevěří ani slovo. Ale poměrně jasně to vysvětluje zájem nynější vlády o ovládnutí mediálních rad a zvedání televizních poplatků. Propaganda a volební kampaň za peníze voličů.

Když tu byl minulý týden nezávislý novinář Michael Shellenberger, jedna z prvních věcí, které ve své přednášce řekl je, že nechodí volit, protože chce jako novinář zůstan nezávislý.

Najděte 10 rozdílů s Norou placenou z našich daní.

*

Daniel Vávra, FB

4.6 20 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
didusin
didusin
před 15 dny

Veřejnoprávní médium je v našich současných podmínkách protimluv. Před mnoha léta jsem ve svém článku navrhoval obnovení kulatých stolů, otevřených všem politickým názorům, a také poněkud zdánlivě extravagantní návrh na poskytnutí určitého času ve veřejnoprávním médiu všem i mimoparlamentním stranám a hnutím. V tomto případě by se mohlo jednat o roční hodinový limit, vysílaný v jednotlivých pětiminutových… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 14 dny
Odpověď uživateli  didusin

Nevidím na tom nic extravagantního. Na ČT24 se přeci může diskutovat celý den, třistapětašedesát dní v roce.Snad jen na Silvestra bych nechal prostor vládním šaškům se slečnami Norou a Moravcem.

Karel2002
Karel2002
před 15 dny

No vidíte a podle Fialy, Rakušana, Pávka…je i mobilní telefon televizí, takže když nebudete vlastnit televizi, ale pouze mobil, může vás Fiala krutě potrestat. Nesledujete Otázky Václava Moravce, Wollnera, dříve Tvarůžkovou (dnes u TOP09-STAN v Bakalově Aktualne), Jakuba Železného, Fridrichovou atd., kteří bojují za Zelenskeho, Bidena, německou ministryni zahraničí, pro kterou je hákový kříž… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 15 dny

Veřejnopravně by mělo platit padni komu padni. Tito lidé jsou absolutně bez zábran. Dělají si co chtějí ale hlavně uráží inteligencí národa. Nejhorší pro mne je mimořádný výskyt žen, opravdu odporných charakterů, bez jakého koliv respektu, autority a to jak v politice, kultuře tak běžném životě: úplně nejvýš ční války chtivá Černochová,… Číst vice »

standa
standa
před 15 dny

Zrušit ČT ! Občanům je k ničemu.

cablik
cablik
před 15 dny

To je jejich zvrácené myšlení oni jsou lepšolidi a ostatek je lůza a spodina tak je nejvyšší čas lepšolidi kopnout s rozběhem do (__!__) Zatím si notují ale čas jim došel.

mikkesh
mikkesh
před 15 dny

To že je Nora hloupatá je všeobecně známo. Vedle ní blb jak buldozer, aspoň sám sebe ohodnotil. Dámy vedle nevím. Ale pro všechny vyfocené primitivy evidentně platí ono přízemní – moji drazí, mámo, táto, byla jsem na britské párty. Tancovala jsem s velvyslancem a vznášela se jako pírko.

eFPe
eFPe
před 15 dny

Přestávají předstírat, masky jdou bezostyšně dolů- to není dobré znamení.

Praded
Praded
před 15 dny
Odpověď uživateli  eFPe

Přesně.