Nebojíme se dost…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Dnešní článek uvedu jednou válečnou aktualitou. Ukrajinská armáda o víkendu vystřelila několik raket dostatečně dlouhého doletu na Sevastopol. Hlavice jedné rakety explodovala nad pláží plnou civilistů, několik jich zabila a mnoho dalších zranila. Rusové ihned obvinili Američany, že jsou odpovědní za navádění těchto raket a Američané začali přes média tvrdit, že oni za to nemohou, protože to Ukrajinci vybírají cíle pro své údery. Ať to bylo úmyslné nebo nebylo, prostě se stalo. Takhle to ve válce chodí.

Mě na celé věci zaujalo, jak o tom informovala naše majnstrýmová mééédia. Prý raketa ROZPRÁŠILA civilisty na pláži. Byla to totiž hodná ukrajinská raketa. Ta nikdy nezabíjí, nevraždí, nedělá akt státního terorismu. Ta jen „rozpráší“ civilisty. Někteří ukrajinští představitelé k tomu přidali, že raketa zabila okupanty, protože Krym je okupován a všichni, kdo tam teď právě nevraždí Rusy, jsou také okupanti.

Hele, nedělám si žádné iluze… Ruská média také lomí rukama nad osudem ukrajinských odvedenců jen pod videi, kde je vojenští komisaři odchytávají na ulici. Tam jsou to ubozí civilisté, které požírá nacistický Zelenského režim. Ale jakmile jim navlečou uniformu, dají jim do ruky kvér a pošlou někam k Bachmutu, stanou se z nich ukrajinští militanti a ukronáckové, na které padají spravedlivé ruské granáty. Nikdy nikdo nemluví o tom, že ruské bomby zabily tátu od rodiny nebo nějaké mámě syna.

Tohle je na celé té válce to nejhorší. Ta cílená a nezbytná dehumanizace nepřítele. To není specifikum dnešní východní fronty. To se dělá všude a vždycky. Američané tomu říkají „politováníhodné ztráty neboli collateral damage,“ ale v praxi jim vůbec nevadilo, že těchto vedlejších škod vyrobili v Iráku a Afghanistánu nějaký ten milionek.

Za První světové zase vojáci vždycky „čistili“ zákopy. Což v praxi znamenalo, že tam házeli granáty tak dlouho, dokud nepozabíjeli všechno, co se tam pohnulo. Ve válce platí, že čisto je tehdy, když jsou všichni mrtví.

Jak vidíte, stačí tomu dát jen přijatelný název a z dopadu kazetové munice na pláž, která zranila spoustu dětí, je takové nevinné „rozprášení.“

Vždycky, když slyším, že někdo vede válku s ohledem na civilisty, tak se směju. A úplně se popadám za břicho, když se prohraná válka začne okecávat tím, že armáda měla od politiků svázané ruce a nemohla bojovat naplno. Armády vždycky bojují naplno a žádný generál na světě nemá výčitky svědomí, že nařídil útok, který odnesly děti, co se vracely ze školy. Pokud má armáda nějaká omezení, tak proto, že se bojí odvety v případě prohry, ne proto, že by jí zajímali civilisti. Ve válce totiž žádní civilisti nejsou. Jen okupanti, militanti, náckové, orkové, boševická verbež, sionisté, teroristé a podobně.

VE VÁLCE NIKDY NEJSOU LIDÉ! O to se propagandisté postarají hned první den.

Proč to celé píšu…

Hele, my, dezoláti, věříme Orbánovi, že? Fandíme mu, strašně bychom si přáli mít také takového českého Orbána, ale pořád se to nedaří. Ti naši prostě mají příliš české povahy. Ale chtěli bychom podobný pilíř stability, který tam v Maďarsku mají. Když Orbán něco řekne, tak to pro nás má váhu. Sledujeme, co Orbán dělá, co říká, kam jezdí a hlavně, kdo od nás v dobrém jezdí za ním.

Proč tak málo bereme vážně, když Velký Viktor naprosto nepokrytě mluví o misi NATO na Ukrajině? Proč nejsme mnohem víc znepokojeni, když mluví o eskalaci? Ano, řešíme to, povídáme si o tom, ale jinak jsme naprosto v klidu. Orbán nahlas říká, že během několika měsíců bude velká válka a v podstatě potvrzuje, že bude z důvodů, které prokydáváme už dva roky…

Elity vsadily na vítěznou válku, která se jim nedaří, prohra Ukrajiny bude prohra celého NATO, válka denně stojí pět set milonů dolarů, ze kterých se v americkém rozpočtu nakonec stane tříbilionový roční deficit (ano, tak moc se USA v posledních třech letech zadlužují), v konečném důsledku jde o to, kdo bude ovládat Krym, protože kdo ovládá Krym, ovládá Černé moře a kdo ovládá Černé moře, ovládá hlavní světový obchod s obilovinami a velkou část obchodu s plynem v trubkách… Americké dluhy jsou nesplatitelné, tedy… pokud nezabijí věřitele. Prostě prohraná válka bude pro západní elity tak veliký průůůůůser, že žádná slovanská oběť není dost velká. Mír je proto tak sprosté slovo, že se Foltýnovi otevírá atomovka v kapse, kdykoliv ho uslyší.

Měli bychom být mnohem víc znepokojeni. Měli bychom se chystat. Minimálně tak, jak Dánům radí jejich vláda. Nebo prostě tím, že si v Maďarsku otevřeme účet v bance a pošleme si tam nějaké peníze. Znám víc lidí, kteří odešli do Srbska. Tady prodali veškerý majetek a prostě se přesunuli. Měli bychom bojovat proti našim vládním válečným valkýrám. Bojíme se, ale sakra, nebojíme se dost.

Jestli bude velká válka, tak už nebudeme civilisté. Pro Rusy budeme západní militanti, kterým je zapotřebí zasolit pořádným Kalibrem nebo Kinžálem. Občas nás někde „rozpráší“ a bude to. Žádný generál z toho nebude mít těžké spaní. A při úvahách o případném nasazení jaderných zbraní rozhodně nebude hrát roli, jestli to náhodou neodnesou ženy a děti.

Přečtěte si Fórum 24, jak tam Šafr mluví o Rusech. Stejně budou Rusové smýšlet o nás. A pak si poslechněte libovolný rozhovor s naším strategickým komunikátorem, Foltýnem, abyste věděli, jak on smýšlí o svých spoluobčanech. Pro Rusy budeme nepřátelé a fakt nebudou rozlišovat. Vojáci nikdy nerozlišují. Nemají na to čas ani chuť. A pro naše Foltýny, Řehky a Fialy už teď nemáme žádnou hodnotu. Už teď jsme pro ně póvl určený do uranových dolů. Foltýn by to udělal hned, kdyby k tomu měl dost lidí a dost munice. Foltýn se tím vůbec netají. Podle svých vlastních slov už čtvrtinu tohoto národa odepsal. To je dva a půl milionu lidí!

Bezděky vzpomínám na Petra Pavla, který po našich demonstracích řekl, že na naše smýšlení není třeba brát ohled.

Klaus Šváb měl totiž pravdu… Velký reset bude. Akorát on myslel, že to bude díky covidové pandemii a myslel, že Západ z toho vyjde nejlépe, jen se řádně nakrmí na neštěstí zbytku světa. Nakonec reset zařídí Rusové a díky válečnému fanfaronství západních elit to bude reset jako sviňa. Málokdo si podrží to, co považoval za své. Málokdo bude žít život, jak si ho vysnil.

A stane se to ještě před americkými volbami. Ledaže by zbabělost elit zvítězila nad jejich chamtivostí a nenažraností.

Připravujme se! Jakékoliv náklady na odpor v současnosti jsou směšné proti tomu, jaké náklady nám vyvstanou pak, až se NATO začne bít s Rusy zcela nepokrytě. Teď jsme ještě civilisté. Pak už budeme jen militanti, náckové a západní verbež určená k anihilaci. Ukrajinci ještě měli kam zdrhnout. My už moc možností mít nebudeme.

Bojíme se, ale nebojíme se dost.

*

Daniel Sterzik – Vildák, Litterate

*

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

4.1 18 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
59 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 8 dny

Bojuje se na ruskojazyčném území. A Kyjev ví, že ho bude muset (byť podle jejich názoru dočasně) přenechat Rusům. Nikdy ho neměli v lásce a stejně ho chtěli vylidnit a osadit “echt” Ukrajinci (viz Porošenko a jeho “sbalte si kufry a táhněte do Ruska”). Proto chtějí, aby Rusům zbyla totálně spálená země, bez jakékoliv infrastruktury, obyvatel… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 dny uživatelem danny
Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  danny

Putin tam má 700000 vojáků. Tak ať ti se snaží.

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  danny

Čistě ukrajinským územím je snad jen Volyň a Halyč. Pokud se bude bojovat u Krivogo Rogu, bude se bojovat stále na ruském území. Až se bude bojovat u Ternopole, bude se teprve bojovat na ukrajinském území. Vizcomment image

mikkesh
mikkesh
před 8 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Jsou to ale paradoxy, jak by řekl neznámější opilec. Ty červeně vyznačené oblasti opravdu čekají na osvobození.

Karel2002
Karel2002
před 7 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Ten “Suržyk” (rusko-ukrajinská řeč) je ovšem také nezákonný a zločinný. Správně se mluví a píše jen na Volyni a Haliči. Např. v Ternopoli či Dubnu. Takhle se bude mluvit a psát i s pomocí Pávka, Fialy, Foltýna, Koudelky, Rakušana atd. i v Sevastopolu a na Donbasu.

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  danny

Rusové budou mít svoje území úplně zničené, ale Ukrajinci ho budou mít také úplně zničené. Vzpomeňte, jak Američané bombardovali česká města, když už věděli, že Československo nebude patřit do jejich sféry vlivu.

mikkesh
mikkesh
před 8 dny
Odpověď uživateli  danny

Valtsman alias Porošenko, se blýskl ještě lepším výrokem. “Naše dětí budou chodit do školy, budou si hrát, jejich budou sedět ve sklepích. Ta chátra nám bude sloužit…” Je dost možné, že malému Petrovi vykládal dědeček co s nimi chtěl udělat jistý Dolfi a Petro to pomotal a s pěnou u huby to řval na spoluobčany.

cablik
cablik
před 8 dny

Bohužel jsou takoví v Čechách že volí ty co tu válku chtějí a naivně si myslí že se jim nemůže nic stát. Já osobně volil stranu co určitě válku nepodporuje.

Primak
Primak
před 8 dny

raketa ROZPRÁŠILA civilisty na pláži:
https://www.youtube.com/watch?v=FRuI2t9rR_M

kolokol
kolokol
před 9 dny

Není třeba se bát ani málo, natož dost. Strach je totiž vždy špatný rádce…

standa
standa
před 8 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Jaderné bombě je u prd*le, jestli nemáš strrach nebo ho máš. U ww3 všechna sranda končí a n epomůže moc příprava na ni. Na to se nejde připravit. Jak dlouho budu mít balenou čistou vodu než začnu, pokud přežiju, pít všechn co teče ? Jak dlouhom budu mít čistou vodu ve studni než… Číst vice »

standa
standa
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

Omluva za překlepy.

kolokol
kolokol
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

Já to myslel obecně filozoficky nebo spíš psychologicky. Můj strach by následky jaderného úderu určitě nezmenšil (spíš naopak), ani ho nemá šanci jako potenciální hrozbu odvrátit. Ať se bojí ti, kteří k jaderné přestřelce eskalují svou politiku a ti, kteří tomu tleskají.

oldo
oldo
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

Zapomněl jste na to nejdůležitější,nejhorší můru.Jak dlouho budete mít cokoli, než vám to jiný vezme?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny

Situace se mění. Já poměřoval spor Ukrajina Rusko vždy padni komu padni. O tom, že speciální vojenská operace Rusů je aktem agrese nemám pochyb od začátku. Ale její důvod chápu. Pan Sterzik začíná k Rusku přistupovat už taky trochu kriticky. Jestli budou Rusové celou akci prodlužovat a rázně ji neukončí, bude to pro… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Boj proti nacismu a fašismu nikdy nebude aktem agrese!
A jestliže od začátku nemáte pochyb jen dokazuje jak jste neinformovaný a zmanipulovaný protiruskou propagandou.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  skeptik

Skeptiku, nevěděl jsem, že Rusové šli na Ukrajinu bojovat proti fašismu a  nacismu. Myslel jsem, že tam šli bojovat kvůli své bezpečnosti a ochránit občany ruské národnosti před šikanováním ukrajinskými úřady a tamními fanatiky. Samozřejmě Rusko si tam, tedy podle mne, šlo jako správný (!) kapitalistický stát především pohlídat svůj majetek, hlavně… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

V prosinci 2021 přišlo Rusko s požadavkem na zajištění vlastní bezpečnosti (přežití) předloženým paktu NATO. Kritickou se ovšem stala situace už brzy po majdanském puči 2013 organizovaném z Washingtonu. Odpověď Západu jste určitě zaznamenal. Preventivní válka pak znamenala zamezení připravovanému úderu na Rusko. Vzpomenete si z historie na 22.6. 1941? Ruské vedení zřejmě nezapomělo. Ano,… Číst vice »

standa
standa
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nebereš v úvahu předcházející situace a nevidíš souvislosti. Navíc Putin prohlásil – Už nikdy válku na našem území ! Snaží se držet slovo, které má váhu u 3/4 světa. Ukrajina skutečně dostala velkorysou nabídku, další už bude jen horší. Měli to brát.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Stando a kolokole a kde máte ten boj proti fašismu? Pokud vím Amerika zatím ještě není fašistický stát, nýbrž jako Rusko imperialistický s téměř shodnou ideologií.Vždyť tu píšu ty samé důvody napadení jako vy! Hrajeme si tu se jen slovíčky a výrazy. Tak dobrá, vzdávám to, Rusové bojují proti fašizmu na Ukrajině a žádné jiné… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já to vidím jinak. Samozřejmě jen můj názor a netvrdím, že nutně správný. Rusko je oligarchický stát poskládaný podle amerického mustru. Cílem ale nebylo vytvořit po pádu SSSR nějaké konkurenční USA-2, ale definitivně si Rusko podrobit a rozkrást. Jenže to nejde z roku na rok a Rusko se časem nadechlo k obnově suverenity (po nástupu Putina). Což… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 dny uživatelem kolokol
kolokol
kolokol
před 8 dny
Odpověď uživateli  kolokol

…nebo Evropy, tak mi z toho ti druzí jmenovaní vycházejí jako bezcharakterní, nespolehliví sociopati. Amen

skeptik
skeptik
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…Pokud vím Amerika zatím ještě není fašistický stát

ty si ale vtipálek. To jako čekáš, že USA slavnostně vyhlásí, že jsou fašistickým státem?? Očividně nemáš ponětí co je fašismus.
Rusko je imperialistický stát – ten byl taky dobrej (vtip).

skeptik
skeptik
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vy toho nevíte daleko víc a vymyslet si samozřejmě můžete co vás jen napadne navzdory faktům, například že Rusko si tam šlo pohlídat svůj majetek. Američané zakázali výcvik ukrajinského praporu Azov: Jsou to neonacisté https://1url.cz/A1QxbUK Commanders in Ukraine Met Neo-Nazi-linked National Guard to ‘Deepen Military Cooperation’ https://1url.cz/N1z0g How the U.S. Has… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  skeptik

Jen ještě malý dodatek. Vy pojímáte opět podle mne, spor Rusko Ukrajina spíše ideologicky jako spor dvou různých ideologií, no já si spíše materialista. Čímž Nechci říci, že jsou na tom oba státy myšlenkově stejně…

standa
standa
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Máš pravdu, i dyž si to nechceš přiznat. Je to zcela zásadní spor 2 různých ideologií !!! Amerika hájí své uniimpérium podle svých pravidel a tato pravidla znám jenom já – její ideologie je – vše na světě nám patří a my jsme vyjímečný národ od Boha! Ruská ideologie – říká svět patří… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

Amerika se skládá z národů. Americký národ podle mne neexistuje. To jsou Indiáni. Však i my se dočkáme černých Čechů v hromadném vydání….

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

…a  opravdu se Rusové nezačínají chovat imperialisticky jako Američani? Vis Afrika, Jižní Amerika, dokonce se ani netají tím, že chtějí Američany předčít! V čem? Ve vlivu ve světě. Nebo nemám pravdu a nejsem správně informován? Věřte, mi že nepodléhám žádné propagandě a snažím se používat hlavně svůj mozek a ne těch druhých, ani on… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Proč si proboha nezjistíš co znamená imperialismus a dokazuješ nám svými myšlenkovými pochody jak si hloupý?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 dny
Odpověď uživateli  skeptik

Imperialismus jako nejvyšší stadium kapitalismu, četl jsem. A vy? Jak začne někdo urážet svědčí to o jeho hlouposti a ne oponenta. Přečtěte si něco o imperialismu od Lenina, Ruského občana, on vám to vysvětlí, Hned pochopíte, píše to velmi zjednodušeně a prehledně….

skeptik
skeptik
před 7 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky.
Imperialismus fakt není oboustranně výhodná spolupráce založená na vzájemné důvěře, o jakou jde v případě Ruska a zemí Afriky a Jižní Ameriky.
Už vám došlo jak jste hloupý?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 dny
Odpověď uživateli  skeptik

A kdo se s vámi hádá? Já jsem přesvědčen, že Rusko jako velmoc k tomu imperialismu má nakročeno a alespoň částečně tam je. Jinak je odsouzeno k zániku. A víte co? Mě jsou Rusáci úplně u … Hlavně když na nás nehodí atomovku… Jen dodám, že v Rusku jsem měl v podnikatelských kruzích spoustu známých a možná ještě mám.… Číst vice »

standa
standa
před 8 dny
Odpověď uživateli  skeptik

Boj proti nacismu a fašismu existuje jako oprávnění v nějakém paragrafu dhcrtyOSN. Mluvil o tom Harabin- bývalý soudce slovenského ústavního soudu. Podívám se na to ještě jednou. Bylo to pře volbami na Slovensku.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

To může být! Ale jistě se souhlasem OSN (Rady bezpečnosti?) možná i za účasti modrých přileb…Ale aby jeden stát označil ten druhý za fašistický a kvůli tomu na něj vlítnul, to se mi opravdu nezdá….

skeptik
skeptik
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A co dělat, když OSN je pod kontrolou fašistického KoZa?

standa
standa
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jsi dosti mimo realitu. Pokud nedokážeš posoudit celkovou návaznost, tak ti to nedojde. Vem to od vzniku Ukrajiny po dnešek. Stačí, pro počátek měřit půl na půl – lež a pravda. Pak si dávej puzzle dohromady. Ukrajina nebyl nikdy samostatný historický stát, byl uměle stvořen prakticky za Lenina, takže to bylo vždy… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  standa

Opakuji, kde máte ten boj s fašizmem o kterém ti je hlavně řeč? A ono je třeba ten protifašistický odboj taky trochu korigovat, neb všichni ti ukrajinští fašisti byli občany SSSR a jsou to viceméně Rusové, neb ukrajinská národnost neexistuje jako Třeba beloruská.v

danny
danny
před 9 dny

Podivná válka. Rusům už vraždí civilisty po stovkách a to je jistě jen začátek. A odezva? Peskov mluvil o nějaké odplatě, která jistě někdy někde nějak přijde, Zacharovová objevila Ameriku, že palbu řídí Američani z dronů a satelitů, Něbenzja v OSN si brblá pod nos cosi o dvojím metru a Putin posílá květiny a rozdává metály in memoriam a Iščenko radí… Číst vice »

Naposledy upraveno před 9 dny uživatelem danny
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny
Odpověď uživateli  danny

Poslední zdejší článek Iščenka to popisuje přesně: “Je třeba mít na paměti, že nereagovat na provokaci okamžitě je pouze taktický tah. Zlepšuje naši pozici, ale nemůže přinést vítězství (války se nevyhrávají v obraně). Pokud je cílem nepřítele získat od vás odpovídající reakci, dostane ji. Naším úkolem není nereagovat vůbec, ale zajistit,… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Zajímavé.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Paní pozorovatelko, nyní z vás hovoří nezkušenost mládí. Osobně si myslím, že nereagovat na provokaci okamžitě, může být považováno za akt nerozhodnosti a zbabělosti. V takovýchto případech nemůžete nechat něco ,,na potom”. A tady situace vyžaduje rychlá a hlavně účinná řešení. Proto to je tak, jak to je. A začíná to být podle mne už trochu… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já to mám tak, jak říká Pjakin: “Informace znamenají moc” . Přeloženo: Když nevidíte dlouhodobý scénář (mozaiku), naletíte na jakýkoliv kamínek (dílek puzzle) a ten budete řešit, aniž by vám došlo, že to byla léčka k tomu, aby tvůrce mozaiky naplnil plán o výsledném obrázku. A dám Vám otázku: Myslíte, že Putin by někdy… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

B.Assad v Kremlu ještě jednou A ještě jedna důležitá informace: Myslíte, že Putin by na povel Globalistů někomu telefonoval stejně, jako to poslušně po více než 30 letech amerických sankcí udělal Obama telefonátem do Íránu?: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/obama-a-telfonat-s-ruhanim.A130927_220355_zahranicni_ert Více o návštěvách čínského prezidenta v Británii a v USA (hned poté v Česku, kde od Zemana dostal klíč od Prahy) zde… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Oprava:
Což se týká i Ukrajiny, kterou Globalisté už dávno tomu chtějí rozdělenou, protože pro Novou hedvábnou stezku, které mají velet Čína a Írán (ač přesnější je pořadí opačné)” – správně mělo být: “Pro Novou hedvábnou stezku je nerozdělená Ukrajina příliš velká” 

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Vážená paní pozorovatelko. Už několikrát jsem tu psal o Ruské naivitě ke vztahu k Číně. Ano, v mnohém máte pravdu i když můj názor je poněkud odlišný. Ale od toho právě diskuse jsou. Vaši reakci musím pořádně prostudovat a v mnohém se určitě poučím. A tu nezkušenost mládí beru zpět s omluvou…🌹

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 7 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rusko-čínské vztahy ani náhodou nejsou tak idylické, jak to vypadá, každá země sleduje své zájmy stylem “něco za něco”, v žádném případě ale neplatí, že Rusko je vůči Číně naivní. Putin se angažuje všude tam, kde má dominovat vliv Číny (loutky Globalistů) a především tam, kde má být posilován vliv Íránu (hlavního… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 7 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ještě takový ne nepodstatný dodatek: Víte, proč se první ustavující schůzka BRICs konala v ruském Jekatěrinburgu? Pro získání antiamerických zemí do britskou Goldman Sachs stvořeného spolku BRICS totiž pouze Rusko znělo tzv. “velmi líbivě”, v dalším ale trvá zájem, aby Rusko v BRICS žádnou významnou roli nehrálo, ba co více, aby bylo z BRICs vyloučeno… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 dny
Odpověď uživateli  danny

Ano, Iščenko občas blouzní, ale nikde neřekl – nereagovat vůbec. Také jsem nedohledal, že by Putin řekl ztráty pět tisíc měsíčně. Ale řekl, při besedě s raněnými vojáky, kteří volali po tvrdé odvetě za raketu na tržiště v Belgorodu: “mohu nařídit bombardování civilistů, parků … ale tam jsou maminky s kočárky, hrají si tam děti.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 9 dny uživatelem mikkesh
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Nedávno jsem o tom psala v několika komentářích zde https://www.novarepublika.cz/2024/06/brilantni-tah-sachisty-zaskocil-zapadni-analytiky-do-takove-miry-ze-oznacuji-vojensky-pakt-ruska-a-kldr-za-hrozbu-jako-zadnou-jinou-vladimir-putin-a-kim-cong-un-podepsali-pakt-o-vzajemne-obrane-pok#comment-49804 ze kterých teď zdůrazňuji, že Putin bojuje na dvou frontách – na geopolitické a na globální. A to je věc, kterou nepochopil ani ten VK a z většiny nejen zdejších článků na mě doslova křičí, že jediné, co Putin má řešit, jsou jeho vztahy se Západem… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak asi na to holt Putin nemá. Zelenskeho a banderovce nelze porazit, Biden pomáhal zrušit legitimní ukrajinskou vládu a připravil podmínky pro vznik autorativního režimu navazujícího na UPA a OUN z dob 2. světové války. Přece tenhle režim nezradí? Takže dodává Zelenskemu co nejvíce účinných zbraní. To samé dělá i Pávek s Fialou. Ukrajinci mají stále dost… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 8 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale děte vy kecko. Pokud nerozumíte globálnímu řízení politiky, tak nevynášejte své mnohdy hloupé závěry. Nebo myslíte, že měli Rusové rozmlátit Ukrajinu hned první den, jako to udělali ušáci v Srbsku? Na rozdíl od dutohlavců jsou Rusové lidmi a ne bioroboty, kteří jen plní rozkazy a jdou přes mrtvoly. Nejhoršími nepřáteli Ruska jsou… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Takže vidíte, oligarchové, kterých se obáváte, jsou ve skutečnosti proameričtí demokraté, kteří mají moc svrhnout Putina, poslat ho do Haagu, nechat poukrajinštit nejen Krym, Donbas a Luhaňsko, ale i celé Rusko.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

A proč by se v tom Putin měl angažovat více, než je třeba, když USA i Evropu likvidují Globalisté?! Nebo Vy si myslíte, že Globalistům s jejich Green Dealem jde o záchranu dolaru/petrodolaru? Nebo že jim jde o pokračování kolonizační politiky Západu tak, aby jim Západ sežral všechny planetární zdroje a na Globalisty nic nezbylo? Bez… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ale Danny upozorňuje na to, že Zelenskyj s Bidenem klidně vraždí ruské ženy a děti, Putin s tím nic nemůže dělat. Putin přešlapuje na místě, někdy i ustupuje, Charkov nedobyl, Oděsu nedobyl, Kyjev je daleko od fronty, ten nikdy nedobyje. Z vraždění ruských žen a dětí v Sevastopolu se radoval EP, Biden s Blinkenem, celá Praha. Babiš není… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 8 dny
Odpověď uživateli  danny

A jak podle vás má Putin reagovat?? Dát rozkaz pozabíjet nevinné civilisty na opačné straně? V to právě zločinci KoZa doufají.
A taky doufají, že čím více civilistů povraždí tak tím vyvolají povstání lidu proti Putinovi.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Proc nesmyslna? Jak se do lesa vola,tak se z lesa ozyva..Kdy to tem nabubrelym hlupakum dojde?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 9 dny

Bylo to umyslne.I ja vedela,ze valecne lode tam momentalne nejsou a navic nekdo z nich propalil,ze je to taktika,aby Rusove se bourili,ze je jejich vedeni neochrani…Tedy taktika teroristu

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 9 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A Amici bezne vrazdi hlavne civilisty…Vzdyt oni to delaji v zajmu bezpecnosti USA…Jen dodnes nevim,co je nam Evropanum ( nebo i treba Arabum,Africanum,Asiatum) po tom..Kdy nekdo bude delat neco v zajmu nasi bezpecnosti?