Mírová konference o pokračování války

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Mírová konference ve Švýcarsku svolaná bývalým komikem a ukrajinským exprezidentem Zelenským začala ve stejný den, jako odstartovalo Mistrovství Evropy ve fotbalu v Německu. Která s těchto dvou akcí je pro svět zajímavější, to posuďte sami, nicméně o účast na sportovním klání musely týmy bojovat, zatímco té na summitu se řada států dobrovolně zřekla. Jestliže ME má určit nového krále evropského fotbalu, nevhodně nazvaná konference jako mírová má hlavní osobu danou dopředu a její výsledek je také jasný.

Vladimír Putin v předvečer sletu politiků do Švýcarska navrhnul řešení na Ukrajině a vzhledem k současné situaci a výrazné převaze ruské armády poměrně velkoryse nabídnul ukončení bojů. Jeho podmínky jsou očekávané. Rusku zůstanou územní celky na Východní Ukrajině včetně Krymu, zbytek zůstane Kyjevu, ovšem s neutrálním statusem bez možnosti přistoupení k NATO a dalšího vyzbrojování ze strany Západu s tím, že bude pokračovat denacifikace uvnitř Ukrajiny. V podstatě tak zopakoval to, kvůli čemu celý spor vzniknul ,a je ochoten okamžitě stáhnout svou armádu. Slyšíte ten řev mírotvorců ze Švýcarska?

Zelenskyj nechce válku ukončit a Západ také ne. Návrat do původních hranic už se nikdy konat nebude, Ukrajinci nikdy ani s veškerou podporou USA Rusko neporazí, vojáci jim dochází a západní zbraně kvalitou nepřevyšují ruské. Ale Ukrajina je bohatá na přírodní zdroje, má kvalitní černozem, válka živí zbrojařský průmysl a dochází k testování schopností a možností, jak se dostat k ruskému bohatství. Pro USA a NATO jde o ideální a levnou předehru pro případ vyvolání celosvětového konfliktu. Pro vrchní ukrajinskou vrstvu o možnost nahromadit obrovské majetky dotované každým z nás. Samotný diktátor Zelenskyj pojal svou misi jako divadelní hru, v níž exceluje v hlavní roli a jde si pro Oscara. Jen drzí oponenti by mu nabídli maximálně Bludišťáka.

Výsledek tzv. Mírové konference je dopředu jasný. Náčelníci dostavivších se státu si na konečné radě odhlasují válku. Bez ohledu na cokoliv, tedy na zbytečné umírání, utrácení, na jasný výsledek v podobě dalšího postupu ruských jednotek. Záměrem konference bez účasti Rusů a plno dalších zemí je pokračovat v bojích za každou cenu. Mír je to poslední, o co Západ stojí a Zelenskyj jim to vše umožňuje. Jeho představy o ukončení sporu jsou tak nesmyslné, jako vyřčené požadavky pomoci, kterou po ostatních požaduje. K zastavení bojů vede především výměna tohoto klauna přímo na Ukrajině za soudného politika schopného realisticky přijmout stav, ve kterém se válka nachází, dále ochota zasednout skutečně ke kulatému stolu a začít vyjednávat. S Rusy a s Vladimírem Putinem. Zelenskyj bude jednou rád, když ho vlastní lidé nechají žít a čerpat ze svého za války nabytého bohatství.

Z tohoto pohledu je tedy Mistrovství Evropy daleko zajímavější událostí s hůře předpovídatelným výsledkem. A to po něm přijdou na řadu Olympijské hry v Paříži. Na obou akcích mohou dělat problémy migranti schopní ohrozit bezpečnost pořádaných akcí. Svět je momentálně v napětí a nikdo neví, odkud se vynoří provokatéři zneužití k další jeho eskalaci. Osamocený jihoamerický palič autobusů je ukázkou toho, co jsou naše tajné služby nazvané Zemanem jako čučkaři schopné vymyslet. V Německu a ve Francii mohou být mnohem rafinovanější a cokoliv se tam stane, bude mít ruskou stopu, i kdyby se měla vyrobit. A aby tomu nebylo dost, Leyenová už zase od Gatese pod dozorem WHO nákupem 650 000 dávek plní sklady experimentálními vakcínami proti ptačí chřipce. Zdá se, že si připravují další pandemii. Zatím to u nás znamená nedostatek kuřecího masa, čemuž se po nesmyslném vybíjení drůbežích chovů nelze divit. No ano, svět se zbláznil a my tomu svou netečností přispíváme.

Jindřich Kulhavý, iNadhled 

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci: DAR.

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 měsíci

Jako vyvrcholení té konference, by jim měl předvést světový unikát hry na piáno.

danny
danny
před 2 měsíci

Skončilo to fiaskem. Nejen, že nebylo přijato společné prohlášení, ale část zemí se otevřeně a nahlas postavila proti požadavkům USA a jasně řekla, že bez Ruska jsou tyto sedánky zbytečné. Tím daly tyto země jasně najevo, že příště už na takovýto potlach nepřijedou. Mezi těmito zeměmi jsou Turecko, Saúdská Arábie, JAR, Indie… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  danny

OSN a Svatý otec mizeli tak rychle, jak to jen šlo. Alzak obdržel výprask přímo na fialovou. A co ten český páv? Bylo nebylo, dávno tomu.

danny
danny
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Už i na Novinkách připouštějí, že to nedopadlo nejlépe (neřeknou rovnou “krach”, ale je to jasné). Putin nemluvil o Oděse. Příští nabídka (pokud bude) ji určitě zahrnovat bude. O tom mluví experti (ruští i západní, ne ti naši).

danny
danny
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Závěrečného fotografování se nezúčastnila ani Kamala (ujela už v sobotu) ani Scholz, který odjel v neděli ráno, když na něj Ukrajinci a Pobalťani ječeli, proč nedodá Ukrajincům Taurusy a jestli není placen Putinem. Ten idiot Zelí si fakt myslí, že je středem světové politiky. Kolikrát už mu dali najevo, že je pouze momentálně potřebný… Číst vice »

standa
standa
před 2 měsíci

Divadlo ve Švýcarech ublížilo jménu Švýcarska nejvíce za jeho historii. Už nebude na listině prostředníků – není neutrální.

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Melouna s micronem nevypadají jako Tři mušketýři.

https://youtu.be/v7kCRcWMI9U?si=nTfakZJ_JV3xw-1g

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Ženské italské v Itálii bodovali. Melouna má microna za slizouna a dědek salutovanim rozstrilel podpisy na prezencce. Smála se ta u stolku a Melouna měla co dělat. Prostě groteska.

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Hmm, hrubka… no nic. Jeden z výstupu švýcarského miru: Halic požaduje svobodný přístup do přístavů v Černém a Azovskem moři. Dost kuriózní požadavek.

Plebej
Plebej
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Co na tom, už přemýšlejí, kudy budou obchodovat s Ruskem.
A bez ruských přístavů by to dost drhlo. Dráhy zpravidla nestíhají, a ty ukrajinské – jsouce prokypřené ruskou orbou – obzvlášť.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Ač pana Kulhavého rád čtu, zdá se mi, že pořád ještě nepochopil roli Zelenského. Ten si může rozhodovat tak akorát o tom jestli si vezme více, nebo méně propocené tričko. A teď k věci. Putin si tentokrát nezvykle zariskoval. Ale asi zná strýčka Samaela dobře, a správně odhadl, že když se mu nepovedlo rozvalit… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Asi ano, vypadá to tak. Má důvody zachovat si slušnou tvář vůči potencionálním spojencům a spolupracujícím státům. A také vůči vlastním občanům. Soudím, že i značná část ukrajinských občanů došla, či postupně dochází k tomu, že válčit s Ruskem byla a je blbost. Blbost jejich prodejného vedení. To může mít, v čase, pozitivní vliv na konec války.

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

No rozhodně tam v požadavku byly územní a jakzyková autonomie.

cablik
cablik
před 2 měsíci

No nic konference bez Ruska je kontraproduktivní to nikdo nemůže brát vážně. Pokud lidé volí podporovatele války tak to stojí za pendrek.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Ono nakonec pro Rusko lepší, že se té šaškárny nezúčastní. Asi by si tam připadalo jako Hus v Kostnici. Podle mne tam nejde o nějaké vyřešení konfliktu ale o zintenzivnění nátlaku na Rusko. Svět už Ukrajina přestává pomalu bavit. Scholz sice prohlásil, že je to Rusko, kdo nechce mír, že Putin lže, že… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Chybí to hlavní – role nosalu. A to nahoře i dole. Bez této pravdy je všechno ostatni hodno mainstreamu.