Koten: Neschopnost vlády reflektovat realitu a posedlost prodlužováním konfliktu je až patologická

Člen bezpečnostního výboru Parlamentu a poslanec SPD Radek Koten komentoval pro neČT24 zahraniční politiku české vlády a vstřícný postoj premiéra Fialy k ukrajinským útokům na ruské území.

Premiér Fiala se domnívá, že Ukrajina musí mít právo zaútočit na ruské území západními zbraněmi. Znamená prohlášení Fialy, že Česká republika dává zelenou ukrajinským ozbrojeným silám k použití českých zbraní k ostřelování ruského území?

Vnitřní bezpečnostní situace v ČR se bude adekvátně zhoršovat v souvislosti se souhlasem k použití zbraní delšího doletu v proxy nasazení z území UA na území RF.

Je vláda Fialy připravena převzít odpovědnost za civilní oběti, pokud je zabijí české zbraně?

Fialova vláda je sice „všeho schopná“, a zároveň není schopna ničeho pozitivního, směřujícího k iniciaci mírových rozhovorů mezi účastníky konfliktu. Lhala před volbami, lže dnes a její voliči možná trpí selektivní slepotou. Civilní oběti jsou však pod rozlišovací schopností této vlády. Neschopnost reflektovat realitu a posedlost prodlužováním konfliktu je až patologická…

Hrozí podle Vás, že po tomto prohlášení se Česká republika stane stranou konfliktu?

Obávám se, že takový vývoj je s agresivní rétorikou a reálnými činy této vlády velmi pravděpodobný.

*

Zdroj: 42tcen

 

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 4 měsíci

Vládo, nebubnuj, do války, my dobře víme, kdo je náš nepřítel !

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Volby vyhráli fanoušci Zelenskeho a ukrajinských nacionalistů, nástupců banderovců. Jediná protiválečná strana SPD naprosto propadla (snad protiválečná, protože nebožtík Bašta i J. Foldyna v minulosti jednoznačně podpořili Zelenskeho a neobanderovce). Takže žádná generální stávka nepomůže, zúčastnilo by se jí jen asi tak deset lidí. Fiala jen reflektuje přání svého lidu, zabít co nejvíce ruských… Číst vice »

cablik
cablik
před 4 měsíci

Oni to opravdu chtějí jak ten generál vyřvával že v případě konfliktu bude v něm ČR od první minuty. A také rádi poženou Čechy do zákopů.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

… ale ne z Prahy. Tedy aspoň v první fázi.

cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Já vím výběrově je jasné co to znamená.

Praded
Praded
před 4 měsíci

Pan Koten a pan doktor David, by měly v budoucnu zvažovat přechod do Stačilo.

standa
standa
před 4 měsíci

Volby do EUP vyhrála válečná strana, která chce udržet EU v dosavadní válečné praxi. Divíme se obyvatelům EU, že chtějí přímou válku s Ruskem – zahodit své životy i blízkých a ničit si prakticky všechno kvůli ničemu, kvůli válce , která není jejich ! Je to válka USA a NATO s Ruskem. Blíží se doba odveta… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

Nevím co se domnívá, či nedomnívá Blyštivý Péťa, ale jeho doměnky o tom co se má dít na Ukrajině nikoho nezajímají. Pouze, jako všichni šašci v Evropě, přečetl instrukce.