Kedmi: Putin ve východní Evropě nespěchá, ví, že pád Západu je za dveřmi

Rusko má nevyčerpatelné možnosti a zdroje, jak dosáhnout přesvědčivého vítězství nad Západem tak, aby současná krize ve vztazích mezi oběma póly moci skončila úplnou kapitulací USA a Evropy.

Tento názor vyjádřil slavný izraelský politolog Jakov Kedmi (na snímku) na YouTube kanálu Valdman Line.

Tento závěr lze podle něj učinit na základě skutečnosti, že řada západních expertů uznává skutečnost, že zejména Evropa je na konfrontaci s Ruskem zcela nepřipravená. Země Evropské unie nemají dostatečně výkonný a komplexní systém protivzdušné obrany.

Navíc, jak odborník poznamenal, mnoho evropských zemí již vyprázdnilo všechny své sklady, kde se nacházelo vybavení a další nezbytnosti. Aby EU doplnila své zásoby, bude muset toto odvětví nastartovat.

Avšak vzhledem k tomu, že evropská ekonomika je ve stavu hluboké a dlouhodobé stagnace, dnes si prakticky žádná země EU nemůže dovolit alokovat významnou část svého rozpočtu na vojensko-průmyslový komplex a tato situace se brzy nezmění.
 
Čtěte také: Neúspěšný summit Bürgenstock: Bidenův poradce v dilematu

 
Bezmocní Evropané

Evropané se tak, jak vysvětlil politolog, ocitli před propagovanou vojenskou mašinérií Ruské federace prakticky bezmocní a neozbrojení. Během posledních dvou a půl let se ruská ekonomika již plně přizpůsobila nové realitě.

Rusko již zavedlo výrobu všech potřebných produktů a zboží dvojího určení. Ruský průmysl může fungovat dvěma způsoby: buď expeduje vyrobené produkty do skladů, nebo funguje, jak se říká, „na kolech“ .

V každém případě, jak poznamenal Kedmi, už nebude možné Rusko překvapit. Země je již pevně na cestě ochrany svých národních zájmů všemi dostupnými prostředky a metodami a neodchýlí se z této cesty, dokud svých cílů nedosáhne.

Dva klíčové problémy USA

Pokud jde o Spojené státy, i zde, jak řekl odborník, existují velmi velké problémy. Dva z nich jsou zásadní. První je politická krize neuvěřitelných rozměrů, která se od vzniku Spojených států ještě nestala.

Vládnoucí elita země, stejně jako společnost, jejíž zájmy reflektuje, je dnes rozdělena přesně na dvě části a ty se už spolu nemohou smířit. Jediným východiskem z této situace je naprosté vítězství jednoho politického pólu nad druhým.

V tomto případě nelze dělat kompromisy, poznamenává Kedmi. Republikáni a jejich příznivci nebudou akceptovat vítězství demokratického kandidáta v nadcházejících prezidentských volbách a demokraté zase nebudou souhlasit s tím, že vyhrál republikán.

Tento rozpor může podle odborníků vyřešit pouze ulice. Podle politologů už žádná jiná metoda řešení současné politické krize ve Spojených státech neexistuje. K rozpolcení došlo, když začalo trestní stíhání Donalda Trumpa.

Dalším velkým problémem Spojených států je rostoucí státní dluh. Náklady na jeho obsluhu, tedy platby úroků, tento měsíc převýšily výdaje země na vojenské potřeby. Brzy půjde na tuto položku lví podíl z celkových rozpočtových peněz.

Navíc samotná rychlost růstu tohoto dluhu je zarážející. Tento parametr přidává bilion za bilionem s alarmující pravidelností. Nelze tedy vyloučit, že v blízké budoucnosti každých pár měsíců vznikne bilion nových dluhů.

Tohle nemůže trvat dlouho. Americké vedení bude muset tuto finanční bublinu vypustit, a to bude mít katastrofální důsledky pro celou zemi. Pokud americká vláda ztratí nástroj na vydávání dolaru, začne bezprecedentní krize.

Putin dělá všechno vědomě

Putin si je podle Kedmiho dobře vědom skutečného stavu ekonomik EU a USA. Ruský prezident velmi dobře chápe, že ani Američané, ani Evropané nebudou mít velmi brzy prostředky na pokračování své dosavadní politiky.

Evropa a Amerika budou zcela utápěny ve svých vlastních vnitřních problémech, když projdou bodem, ze kterého není návratu, pokud jde o hromadění svých dlouhodobých rozporů. A pak kapitulace kolektivního Západu přijde sama, vysvětlil expert.

Právě z toho důvodu podle politologa Putin s děním ve východní Evropě nespěchá. Nebude plýtvat ruskými zdroji. Hlava státu nikam nespěchá. Ví, že pád Západu je za dveřmi a že je mnohem výhodnější si na něj prostě počkat. Putin navíc podle expertů s dosažením kapitulace Západu nijak nespěchá, protože chápe, že USA a EU mohou stále použít své zbývající rezervy proti Rusku, které se připravily použít proti Číně.

*

Jakov Kedmi, prvnizpravy.cz, informer,

4.5 17 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
shoty
shoty
před 2 měsíci

Kedmi slávny politológ?
Trkvas to je. Samé povrchné žvásty.

SunTzu
SunTzu
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  shoty

Prof. Oskar Krejčí, CSc. – Analýza současného světa (youtube.com) Tak si poslechni toto, inteligente všeznalý.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Asi víte, že Oskar Krejčí byl poradcem posledního komunistického premiéra Adamce. S Kocábem a Horáčkem pak jednal v roce 1989 o předání moci nekomunistické vládě (Havel a spol.) Ještě před 17. 11. 1989. Kocáb později zjistil, že Krejčí byl rezidentem STB tzn. mimořádně vysoce postaveným estebákem. Kdyby to byl věděl, tak by s ním prý nejednal. Krejčímu tudíž není… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

No já tedy nevím, ale i velice znalí ekonomové říkají, že ten gigantický dluh USA neznamená vůbec nic a pokud se někdy projeví, tak až za tisíc let. Tak dlouho určitě Putin žít nebude.

Vopice
Vopice
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jste velmi chytrý. Určitě jste volil Fialu a rozvědčíka.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Vopice

O tom dluhu se občas mluví, ale zároveň se vždy říká, že pro takovou velmoc, jako jsou USA, tento dluh nic neznamená. Ony jsou různé druhy dluhů např. ten řecký, který vedl k ožebračení země. Anebo Paroubkův dluh, kdy Paroubek údajně řekl, že “dluhy se neplatí”, díky čemuž vyhrály volby ODS-TOP09-STAN.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

System postaveny na parazitovani a pokrytectvi nema sanci vyhrat…Jednou vsichni prokouknou,ze velkohube kecy jsou porad jen kecy

Praded
Praded
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Postupně chce čím dál více občanů žít z parazitování a tak to končí jako slepice, když nemá šanci se zbavit čmelíků, prostě vyčerpáním. Ten příměr se slepicí, jsem udělal záměrně, co je slepice v říši zvířat.

standa
standa
před 2 měsíci

Taktika Putina je vynikající – s minimem rizika dosáhnout maximálního zisku. Nehazarduje lidskými životy jako kolektivní Západ. A pořád má v rukávu esa !

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Jenže my se v tom budeme máchat dokut impérium nepadne co nás ještě čeká. Rusové čekat mohou jsou připraveni ve všech směrech.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

My ” tancime” na Titaniku