Jak to vypadá, když máte místo ministra zdravotnictví asociálního tankistu? Jako u nás.

Jana Marková
Jana Marková
Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová, strany, která by vůbec v Parlamentu neměla být, se neustále zaklíná tím, jak kompetentní a úžasný je její ministr Válek. Nevadil jí katastrofický nedostatek léků, nevadí ji neustále více alarmující stav našeho zdravotnictví, nevadí ji to, že „Na ministerstvu zdravotnictví je v legislativě strašný chaos, bývá tam i několik různých návrhů, které běží paralelně a třeba jsou i v protikladu“. Zřejmě svoje názory myslí smrtelně vážně.

Měli jsme zde jeden z nejlepších zdravotních systému na světě, a ten dokázaly polistopadové vlády neustále nahlodávat, až teď za vlády současné dochází k jeho naprosté devastaci. Nikdy jsme tu neměli takovou vládu, která by ideálně pohřbívala přímo z pracovních linek fabrik, a která by lidem navzdory v Listině práv a svobod zakotvenému právu na bezplatnou péči toto upírala. Nikdy jsme tu neměli tak šílený nedostatek lékařů, a nikdy lidé nemuseli handlovat léky účinné za ty levné. Je to ostuda této vlády, a je to regulérně na její smetení z povrchu volitelného.

O tom, že vláda schválila zrušení levných amalgámových plomb bez adekvátní náhrady jsem už psala. Budeme národ bezzubých už od dětí. Ani ty nejsou totiž ušetřeny placeným plombám, a tak se jim budou zoubky trhat. Rodiče nemáte na to? Máte smůlu. Že budou potom třeba vaše děti šišlat? Co na tom, elita si zubaře zaplatí. A vy je potřebovat nebudete, dejte si krupicovou kaši. Hnus.

Teď přišel Válek s tím, že kdo způsobí nehodu a zraní se při tom, bude po něm úhradu jeho léčení pojišťovna vymáhat. Třeba když přehlédnete stopku. Že můžete být třeba týdny kómatu? Že se vám udělalo špatně? Že vás mohlo oslnit slunce? Že jste celý život nebyl nemocný a pojištění vzorně platil? Že to může být a bude likvidační pro celou vaši rodinu? Nezájem. Stát nemá peníze a vy máte smůlu. Asociální šmejdy to nezajímá. Že máte být zodpovědný? A kde je teda zodpovědnost politiků za jejich šméčka, chyby a zvěrstva? Tam to neplatí, že? Rovní jsou si rovnější a případně mají na drahé advokáty. Tam tečou miliardy, vás oberou o statisíce.

A dál. Válek chce pro jistotu v době, kdy chybí obvodní lékaři a dětští téměř vymřeli, dávat malusy (pokuty) za to, že příliš využíváte pohotovost. Ten člověk ruší malé nemocnice, zubaře nenajdete ani lupou a co máte jako teda dělat? Umřít? Čekat až váš obvoďák bude mít ordinační hodiny a čas? Ten bezskrupolózní člověk chtěl donedávna odměňovat za prevenci, ale teď už chce rovnou trestat. Budete platit k pojištění příplatek za drzost nechat se ošetřit. Já chápu, že to někteří lidé zneužívají, ale taky on by měl pochopit, že někteří jinou možnost nemají. I proto, že jim ji on vzal.

Je mi opravdu fyzicky špatně z toho, jak to tu vedou. Nezáleží jim na lidech, nezáleží jim na ničem kromě vlastních koryt. Jsou nevolitelní, a ten kdo je volí, musí snad trpět brutálním masochismem, jinak si to prostě neumím vysvětlit.

*

Jana Maková, Litterate

4 12 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
riha
riha
před 3 měsíci

Organizovaná demolice státu přešla do fáze Otevřené destrukce státu.

Georg
Georg
před 3 měsíci

Zřejmě je pravdivé, že jsme měli za socialismu jeden z nejlepších “zdravotních systémů” na světě. Velmi důležité, humanistické bylo, že se každému zdarma dostala, odpovídající péče, což vycházelo z podstaty systému. Některým sice o něco lepší péče, vrcholným politikům, “umělcům”, kteří po majetkovém převratu, rovněž “převrátili”, nebo lépe obrátili a na socialismu neviděli nic dobrého.… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

Nejenom zdravotnictví, ale školství. zemědělství, průmyslová a zbrojní výroba. Dokázaly jsme za deset let po 2SV stavět atomovou elektrárnu vlastními silami. V současnosti se technologický pokrok vydává za úspěch budování kapitalizmu a co komunistická Čína.

Lubez
Lubez
před 3 měsíci

Ono bez hmotné odpovědnosti a omezené imunity budou tihle tečkovaní asociálové stále jako liány v pralese.
Ono někdy na tom mobilu má člověk víc problém než na PC.

vachav
vachav
před 3 měsíci

Tato politická kreatura je jen další v řadě lékařů-sociopatů,kteří se od hadrového puče , “uplatňovali” na politické scéně.Napočítali bychom jich zřejmě desítky.I to svědčí o tom, že dekadence kapitalistického systému a bohužel i evropské civilizace postupuje.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Je silene,co vsechno stihnou znicit nez skonci a kolik pak bude stat naprava

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

V případě dalšího vládnutí těchto kretenů (odborný lékařský název) bude potřeba spíše daleko více lékařských zařízení. To přeci nejde dohromady s přípravou války! Nebo si tenhle Mengele myslí, že nebudou potřeba? Jeho vinou jsou u nás opět smrtelné nemoci dotažené z Ukrajiny. On měl spoluzajistit utečenecké tábory pro uprchlíky a po řádném zdravotním vyšetření je… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Proč vůbec sem chodily, vždyť se na většině jejich území nebojuje?

cablik
cablik
před 3 měsíci

Já to chápu jejich vzor je USA ve všem nejraději by aby nebyli důchody a bezplatné zdravotnictví jen vymýšlí jak zavařit obyčejným lidem.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Presne…Cela EU vlastne kopiruje USA…mame byt druhorada kopie ..Otresne

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jenomže v USA si mohou našetřit na důchod ale u nás ne a nějaký úraz by byl pro někoho likvidační.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Ten ministr dodnes nepochopil smysl pojišťovnictví. Nevadí, když mu tedy nadnárodní pojišťovny nadiktovaly tak hezký návrh zákona, a ten pablb ho dokonce i přečte, snad by mohl, až to projde, někdo navrhnout zrušení pojišťoven. Pacient, potažmo lékař si škodu způsobenou druhým, může vymáhat sám. Ten slouha Válek opravdu vystudoval? Kde?

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

V kapitalismu!!

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Opravuji se-on při svém věku vystudoval zřejmě ještě v socialismu.V něm ho ale sociopatickému smýšlení nikdo neučil.