I ty, Trumpe?

Ještě jsem ani nestačil dokončit rozhovor o rychlosti, s jakou se blížíme k Armagedonu, když mě zastihla zpráva správců Trumpovy volební kampaně, ohlašující, že jim Trump právě sdělil, že by ani vteřinu neváhal bombardovat Rusko a Čínu, kdyby se dověděl, že tyto zaútočily na Ukrajinu resp na Tchaj-wan.

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Čímž pravděpodobný příští americký prezident oznamuje světu, že v zájmu Ukrajiny a Tchaj-wanu, dvou umělých států vytvořených Washingtonem, je připraven zahájit třetí světovou válku.

Už tedy žádná řeč o normalizaci vztahů s Ruskem, která mu v minulosti přinesla osm let potíží a obžalob. Trump současný překonává i neokonzervativce.

Nikdo nepochybuje o tom, že už osm let je Trump pronásledován a čelí celému souboru občanských a trestních obvinění za svá shora uvedená slova  o tom, že má v úmyslu normalizovat vztahy s Ruskem. Což bylo považováno za útok na rozpočet a tím též na sílu a moc amerického vojensko-průmyslového komplexu. Trump jej prostě začal ohrožovat tím, že zamýšlel uzmout mu nezbytného nepřítele.

Ředitel CIA za to nazval Trumpa zrádcem Ameriky. A v tomto duchu je dnes celé vedení západního světa oddáno válce s Ruskem. Evropští lídři říkají Evropanům, že Evropa musí být připravena na váku s Rusy. Nikdo ve Washingtonu a jen velmi málo politických analytiků přiznává odpovědnost USA za nebezpečnou situaci ve světě. Skutečnost, že Washington svrhl vládu na Ukrajině, dosadil tam loutky, vycvičil a vyzbrojil velkou ukrajinskou armádu k opětovnému zmocnění se nezávislých republik na Donbase, podvedl Putina Minskou dohodou, falešně označil Putinovu ochranu Donbasu za invazi na Ukrajinu a využil každé příležitosti k rozšíření války, jsou prostě nepopíratelné.

Popírání reality konfliktu tak vede přímo k velké válce, možná poslední velké válce lidstva, a nikdo ze západních politiků není touto věcí znepokojen. Ti jsou možná znepokojeni jen tím, že Washington svou zástupnou válku prohrává.

A tak chybí odhodlání válku ukončit a naopak roste odhhodlání rozšiřit ji na válku raket dlouhého doletu s účastí jednotek NATO, která má hrozbu porážky Washingtonu na ukrajinském bojišti odvrátit.

Několik statečných amerických studentů protestuje proti  izraelskému vyvražďování Palestinců, ale nikdo neprotestuje proti rychlosti, s jakou kráčíme na cestě k jadernému Armagedonu. Americká veřejnost si toto riziko neuvědomuje nebo se o ně nezajímá. Nikde v žádné ze „západních demokracií“ nemají lidé do těchto věcí co mluvit. Západní média jsou vydána válečné propagandě. Ve srovnání s důrazem na snižování napětí, který charakterizoval dlouhou studenou válku, mohu jen usoudit, že Západ se zbláznil, není schopen rozpoznat realitu a chovat se zodpovědně.

Biden odmítl odpovědnost svého úřadu setkat se s Putinem a vyřešit nebezpečnou situaci. Místo toho trvá americký prezident na pokračování existenční hrozby pro Rusko. Všechny zprávy ilustrují spěch do války:

Polsko souhlasí s tím, aby byly jeho zbraně použity Ukrajinou k úderům na Rusko.

Evropské země se vrátily k diskusi o povinné vojenské službě.

USA mohou požádat další asijské země o nasazení svých raket středního a dlouhého doletu.

Rusko může podnítit vývoj raket středního doletu kvůli agresivním plánům NATO.

Nejnovější akce NATO proti Rusku se rovná vyhlášení války.

Jeden marginalizovaný francouzský politik říká, že NATO zatahuje Evropskou unii do třetí světové války.

Vybral a přeložil Lubomír Man

Zdroj: Et tu, Trump?

3.7 9 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 4 měsíci

Na čem vyrostly na to i zajdou.

vaclav
vaclav
před 4 měsíci

Trumpeta je naprosto nepředvídatelné hovado.

Lubez
Lubez
před 4 měsíci

Už jsem se těšil na mínus a mám ho.
Takže jinak nevidíte se tam kecalové.
https://skrytapravda.cz/z-domova/1925-katastrofa-v-roce-2024-bude-strasne-teplo-a-silene-sucho-umreme

Naposledy upraveno před 4 měsíci uživatelem Lubez
cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Jasně kolego ale chcípnou jen ti proklatí fašisti a pak bude na světě pokoj.

Lubez
Lubez
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nenene. Oni zase vylezou z děr jako ta všivá jedovatá chátra a budou se znovu snažit o svou věrchušku podrbání za uchem za své služby bezcharakterního ubohého grázla. Proto je potřeba se zbavit debilů co budou tvrdit že máme báječnou demokracii s přídomkem.

Lubez
Lubez
před 4 měsíci

Tak mohu konstatovat že tady spousta zůčastněných naskakuje na fejky. Spousta lidí sem přestala přispívat kvůli tomu kdo se zde všechno usadil. Já už jen sporadicky také málo. Ti staří poctiví diskutéři už sem asi nechodí. Kde je havloidní zmetek a daší? Z některých z vás je mě hanba. Dokázal jsem se zde… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 měsíci uživatelem Lubez
cablik
cablik
před 4 měsíci

Bude tak bombardovat kulový jejich bombardéry nikam nedoletí pokud k tomu dojde. V cuku letu bude po zadlužených velkohubých nýmandech z USA. Tak Trump také loutka Deep state no nic US „LIBERÁLNÍ DEMOKRACIE”.

tomaskova
tomaskova
před 4 měsíci

Jde o to, zda to je skutečný Trump, nebo nějaký Avatar, který je řízen DS.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 měsíci

To mne nijak neprekvapuje..Uz dlouho povazuji americke volby za frasku.Stridani dvou stran mezi kterymi je jen ” kosmeticky” rozdil a soucasny prezidet, ktery casto ani netusi, kde je, je jasnym dukazem, ze zadny lid tam nevladne..tedy, ze se o demokracii nejedna…proto to prejmenovali na ” liberalni demokracii..ktera naplnuje definici korporatniho fasismu s natlakovymi… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 4 měsíci

On to říci MUSÍ! Jinak by ho snad už popravili. Před nedávnem odpověděl Putin na dotaz koho by raději viděl americkým prezidentem: Bidena! A nepochybně to tak neni. Ale kdyby Trump vyhrál, byl by Putin osočen, že volbu zmanipuloval. Kdyby řekl Fiala, že bude bombardovat Tokio, bylo by to třeba brát… Číst vice »