EU trestá Maďarsko za migrační politiku. Okamura zuří

Maďarsko musí zaplatit jednorázovou pokutu 200 milionů eur (4,9 miliardy korun) a penále ve výši jeden milion eur (24,7 milionu korun) za každý den prodlení za nedodržení rozsudku Soudního dvora EU.

Na snímku Tomio Okamura, předseda SPD

Maďarsko totiž nezavedlo nezbytná opatření ve své migrační politice, která soud žádal už v roce 2020. Maďarský premiér Viktor Orbán nyní rozhodnutí označil za nepřijatelné.

„Podle dnešního rozhodnutí Soudního dvora EU dostane Maďarsko jednorázovou pokutu 200 milionů plus jeden milion eur denně za to, že nedovolí vstup nelegálním migrantům. Jde o rozhodnutí, které je pobuřující a nepřijatelné. Finančnímu vydírání bruselských byrokratů neustoupíme! Budeme chránit hranice a budeme chránit maďarský lid!“ reagoval na facebooku maďarský premiér Viktor Orbán.

Za Orbána se postavil i předseda SPD Tomio Okamura.

„Bojujme za bezpečnou republiku! EU šikanuje drakonickými sankcemi a pokutami za legitimní obranu před nelegální migrací. Dle rozsudku Soudního dvora EU z minulého týdne musí Maďarsko do rozpočtu EU zaplatit 200 milionů eur (zhruba 5 miliard korun) a k tomu jeden milion euro za každý den prodlení v případě nesplnění tohoto rozhodnutí za to, že zadržuje nelegální migranty a žadatele o azyl a umisťuje je do tzv. tranzitních zón u hranic, a tím prý údajně porušuje právo EU.
Maďarský premiér Viktor Orbán označil tento rozsudek za pobuřující a nepřijatelný s tím, že Maďarsko neustoupí finančnímu vydírání ze strany EU.

Tento rozsudek padl na základě stížností nelegálních migrantů z Afghánistánu a Íránu, kterým Maďarsko neudělilo azyl a zadrželo je za nelegální překročení hranic – navíc z bezpečné země (ze Srbska).
V praxi se tak ukazuje naprostá škodlivost migrační politiky, legislativy a praxe EU, která podporuje masovou migraci do Evropy na úkor členských států a jejich bezpečnosti.

Hnutí SPD podporuje principiální postoje Maďarska a premiéra Orbána v záležitostech masové migrace do Evropy a odmítáme Migrační pakt EU respektovat a dodržovat,” okomentoval nepřijatelné chování EU Tomio Okamura.

*

Zdroj: První Zprávy

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

3.9 12 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 3 měsíci

To jen zvětší rozkol v té UHNIJI. Bývalé východní státy si uvědomí, že je to může postihnout také. Bývalé západní státy podceňují přirozenou moudrost východu.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Proč tedy Maďarsko pořád je v tom EU a NATO, když je odmítá poslouchat? Teď je to na Orbanovi a Maďarech, aby vystoupili z EU a NATO a přidali s k Putinovi, proti Zelenskemu a USA. Když zaplatí astronomickou pokutu, budou celému světu k smíchu.

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Maďarsko nic platit nebude. To je jenom psychologický nátlak.

Primak
Primak
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No ono to “vystoupení” není tak jednoduché. Z NATOa kór…

Plebej
Plebej
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

To, oč Orbánovi (a většině Maďarů) jde, je co možná bezbariérový pohyb zboží napříč Evropou (i světem), možná i stejně tak volný pohyb kapitálu, ale tím to končí. A co se týče pohybu osob, pak zastává/-ají názor, že tento by měl být naopak bariérovým, a o tom, koho a v jakých počtech si do Maďarska pustí, rozhodují prostřednictvím… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Madarsko si pred evropskymi volbami castecne prosadilo sve,tak ho hned po volbach ” profackovali”, aby si nemyslelo,ze si muze vyskakovat…Duvod si vzdycky najdou…” demokrati”

cablik
cablik
před 3 měsíci

Maďarsko je suverénní stát a mělo by poslat diktátorskou EU do (__!__) Nechtěný migranty nikdo nechce i skopčáci se z vítání vyléčili.

Prodost
Prodost
před 3 měsíci

EU, EU, pořád jenom EU! Nacistické kořeny bruselské EU je kniha, která bohužel nevyšla před českým referendem o vstupu do EU a nebyla nařízena, jako povinná četba. Fatální škoda! Popisuje genezi vzniku tohoto nacistického projektu, proto jí mohu jenom doporučit. Pak každý vnímavý člověk zatouží po vládě a parlamentu, politické reprezentaci, která vztyčí prostředníček… Číst vice »

spartak
spartak
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

EU je hlavně německá záležitost z nadšení pro USA a tedy hlavně vytvoření europráva pro občany německa kteří se rádi rozlézají po Evropě

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Tohle trvá od rozpadu Říše Římské, jenom to má nový obal.

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Praded

P.S. Vždyť co udělaly s misí Cyrila a Metoděje. Podívejte se na YT: Ján Šafin: Vtikán súperí s pravoslavnou církvou…..