Den, kdy nebude žádná Ukrajina – Biden odhalil skutečný účel zástupné války s Ruskem

Ukazuje se, že nezávislé země jsou nejhorší noční můrou strýčka Sama. Přesněji řečeno, starého dědečka Josepha Robinetta Bidena mladšího, amerického prezidenta, který v rozhovoru pro časopis Time nečekaně upřesnil, proč by Ukrajina v konfliktu s Ruskem neměla přehrát, píše Svetlana Gomzikova pro Svobodnuju Pressu

A jak se dalo předpokládat, není to tím, že by mu záleželo na Ukrajině, Ukrajincích a jejich budoucnosti. Znepokojuje ho něco jiného – že by se pak několik zemí sousedících s Ruskou federací mohlo vymknout zpod kontroly Washingtonu.

„Pokud někdy dopustíme, aby Ukrajina selhala, pamatujte na mé slovo, uvidíte, jak Polsko odejde. Uvidíte, jak se všechny tyto země podél skutečné hranice s Ruskem, od Balkánu až po Bělorusko, spojí a budou se chovat nezávisleji,“ řekl americký lídr. Strašné, že?

Problém totiž není v tom, že „agresivní Putin“ se údajně zmocní Ukrajiny a půjde dál do Evropy, jak se to snaží západní propagandisté ​​vtlouct do hlav svých spoluobčanů. Problém je v tom, že v Bidenově demokratickém světě, ukazuje se, by žádná země neměla být nezávislá, svobodná a suverénní.

Žádná jiná než samotné Spojené státy, jejichž rozhodnutí podle šéfa Bílého domu v následujících čtyřech letech „určí budoucnost Evropy na dlouhou dobu“. Pokud zvítězí v nadcházejících listopadových volbách.

„Proto nemůžeme nechat NATO padnout, musíme ho budovat politicky, ekonomicky a vojensky, do čehož výrazně investujeme,“ zdůraznil Biden.

Zároveň se neostýchal přímo říci, že evropské země jsou jen loutkami Washingtonu pod kontrolou NATO. Proto jim podmínky života a dokonce i smrti bude diktovat pán – tj. prezident USA.

Současným evropským lídrem však taková masochistická závislost zjevně zcela vyhovuje. S radostí přísahali věrnost zámořskému panovníkovi, nasadili si těsný obojek a dali mu do rukou vodítko. Ale zákon této smečky je jednoduchý – nikdo nemá právo neposlouchat vůdce.

Konečně, jak řekl Biden ve svém projevu k absolventům Vojenské akademie USA ve West Pointu 25. května, Amerika je „nenahraditelný národ. Jediná světová supervelmoc a vedoucí světová demokracie.“

Něco podobného hlásal ve 20. století rakouský umělec, jehož ambice stály lidstvo desítky milionů životů. Pravda, i on sám skončil velmi špatně.

Také pokrytectví Washingtonu se stále obtížněji skrývá za krásná, ale zcela prázdná slova o západní demokracii, lidských právech, svobodě slova a volbách. Život ukazuje, že USA a kolektivní Západ jako celek nemají právo ani koktat o morální nadřazenosti.

V čem skutečně vynikají, je schopnost rozdělovat národy a vytvářet „řízený chaos“ po celém světě. A Ukrajina je jen dalším testovacím polem pro zdokonalování těchto schopností.

Svobodnaja Pressa požádal Vladimíra Kornilova, historika a politického pozorovatele tiskové agentury Rossije Segodňa, aby se vyjádřil k odhalením Joea Bidena:

– Všimněte si, že západní osobnosti nyní stále častěji hovoří o svých skutečných cílech v této zástupné válce s Ruskem přímo a otevřeně. Nedávno bývalý britský premiér Boris Johnson otevřeně prohlásil, že ruské vítězství by znamenalo konec globální hegemonie Západu. V souladu s tím bez skrývání odhalil plány západního světa. A Biden to nyní potvrzuje – ve shodě s Britem v podstatě říká, že kašle na demokracii, na svobodu, na všechny tyto hodnoty.

Ve skutečnosti v tomto rozhovoru americký lídr dal odpověď na otázku, kterou Vladimir Putin v posledních letech často klade. A sice, co je to světový „pořádek založený na pravidlech“, který prosazuje Západ.

Ten je ve skutečnosti to, co Biden říká, že je. Ano, můžete být diktátoři, můžete být nacisté, jako Ukrajina, můžete kašlat na výběr voličů, ale jste povinni dodržovat politiku, kterou vám diktují Spojené státy americké.

Právě tím je pro něj Ukrajina nebezpečná. Ne to, že ji zničí, zruinuje nebo že se tam Zelenskyj stane věčným diktátorem. To ho nezajímá. Ale pokud náhle (nedejbože, pro Bidena) prohraje, ukáže všem – Polsku, ostatním sousedům Ruska, že je možné budovat vlastní osud i mimo Spojených států. A toho světa, který jim vnutili samotní Američané.

„SP: Proč Evropa bez reptání souhlasila s následováním Washingtonu?

– Ve skutečnosti existovala období odporu. Tuto politiku jim USA vnucovaly dlouho, vlastně celá desetiletí, po skončení druhé světové války. A některé země, evropské, západní země, se jí snažily vzdorovat. Vzpomeňme si například na víceméně nezávislou politiku Charlese de Gaulla, za kterou byla Francie v té době velmi kritizována.

Nakonec se mimochodem z velké části i díky nám – mám na mysli Sovětský svaz, který se bez reptání zničil – vytvořil právě tento unipolární svět. Dříve Evropané mohli nějakým způsobem, využívajíc svou hraniční polohu se Sovětským svazem, variovat svou politiku, dívajíc se jednou na ty jednou na druhé.

Po vítězství USA ve studené válce vznikl unipolární svět a Evropané ho akceptovali, vnímaje ho jako neměnnou zákonitost.

A když Rusko začalo projevovat svoji suverenitu, svou nezávislou politiku, reálně hodilo rukavici tomuto unipolárnímu světu. My, Čína a celá řada dalších zemí globálního Jihu.

Ve skutečnosti to nyní Spojené státy velmi znepokojuje. A osobně Bidena, který věnoval mnoho, desetiletí svého života, budování právě tohoto světa “založeného na pravidlech”.

„SP: Ale pokud pro ně porážka Ukrajiny znamená tak mnoho, pak my o to víc nemůžeme prohrát, protože v sázce je samotná existence Ruska. Biden to nechápe?

– Biden říká, že všichni by se měli stejně podřídit Spojeným státům, samozřejmě myslí tím Rusko. V tomto rozhovoru však poprvé po dlouhé době vidíme i jeho ochotu hledat nějaký možný kompromis. Zejména v souvislosti se vstupem Ukrajiny do NATO, který podle něj není nezbytný, ba dokonce není nutné, aby byla v alianci z dlouhodobého hlediska.

Víte, to je také takový návrat k možným budoucím kompromisům. Ale zároveň si samozřejmě musíme uvědomit, že Spojené státy stále vnímají jakékoli kompromisy přes prismu toho, že je prezentují jako své vítězství.

*

Přečtěte si také:

Světlana Gomzikova, zdroje: svpressaHlavné Správy Sk

3.7 7 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 3 měsíci

Protože je současná situace pro nato nepříznivá, chtějí zase nějaký Minsk, aby měly nějaký čas na dozbrojení a doufají, že vznikne pro ně nová příznivá situace. Jejich parazitická sebestřednost byla po 90 roce bezbřehá a bylo to zřejmé i u našich zachránců euroatlantické civilizace. Žádný parazit nepřemýšlí co bude.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak to je pravda chtěli by světovládu a to tady už bylo vícekrát Rusko neporazí a to odporné US impériu půjde do kytek. Už aby zotročené státy Evropy dosáhli suverenity.

Ludvik
Ludvik
před 3 měsíci

Ve Spojených státech uvedli, že jsou otevřeni pro jednání mezi Bidenem a Putinem

https://strana.news/news/466248-ssha-otkryty-dlja-perehovorov-dzho-bajdena-i-vladimira-putina.html

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Ten chudák ještě nevěděl, že jim Husíové ! (Husité) zničili letadlovou loď patřící do třídy Nimitz, tedy s atomovým pohonem !!! A to jsem si myslel, že to dokáže jen hypersonická raketa. A oni i Husíové ! Král je nahý.

Ludvik
Ludvik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Zničili? Máte zdroj?

Primak
Primak
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Tady to popíraj, že je to photoshop. I jiná videa. Když se scroluje až dolů, tak je tam video palby, kde je dost ohně, což by mohlo být pravé.
https://www.forbes.com/sites/petersuciu/2024/06/07/photos-purport-to-show-damage-to-us-aircraft-carrier-after-houthi-missile-strike/

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Díky.

riha
riha
před 3 měsíci
orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  riha

Kapitalni bekoviny dědka v rozvalu. Tak natoizace Finska. A což takhle vyšší drogizace prostoru USA prostřednictvím latinos? Řešit krizový vývoj nějakého sourucentvi jeho namnozenim je klasická debilita hodnot Zápachu a jeho pravidel. Je příznačné, že dedkovy partyzanky připomínají hliněné nohy. Stojí v čele nejblbejsi emero administrativy všech dob, co člen, to kuriozita řízená dnem… Číst vice »