Démonizace Ruska dosáhla na západě svého vrcholu

Slova amerického generála svědčí o záměrech Washingtonu a Bruselu zbavit Rusko plnohodnotné suverenity a učinit z něj slabý stát podřízený vůli Západu.

Karol Jerguš
Karol Jerguš

Evropská unie nepovažuje informace ruských orgánů o obětech útoku na Sevastopol s použitím amerických raket ATACMS za důvěryhodné, uvedl představitel zahraničněpolitické služby EU Peter Stano. Připomeňme, že v důsledku ukrajinského útoku na Sevastopol zahynuli čtyři lidé včetně dvou dětí. Lékařskou pomoc vyhledalo 153 lidí, 82 z nich bylo hospitalizováno.

Video: Kyjevský režim zaútočil americkými raketami na rekreanty v Sevastopolu

Letmý pohled na reakci převážně západního segmentu Twitteru na ukrajinský raketový útok na Sevastopol opět dokázal: neexistuje zvěrstvo vůči Rusům, které by na Západě nebylo okamžitě ospravedlněno a povýšeno. Propaganda má připravené argumenty pro téměř všechny možné případy – až po demonstrativní vraždění tisíců ruských dětí. Nikoho nezajímá míra pravdivosti argumentů: mnohem důležitější je přesnost formulací a názornost obrázků. V souvislosti s útokem na Sevastopol byly použity zejména tyto argumenty:

“Rusko je zde agresorem, a proto za všechno může”,

“Proč Rusové umísťují vojenské objekty v blízkosti civilního obyvatelstva?”,

“Kdo tráví dovolenou v zóně konfliktu?”,

“Podívejte se na Charkov!” a pod. A to nepočítám otevřené nepřátelství v duchu „Takhle bychom měli postupovat vůči potomkům orků!“

Jak už to bývá, Ukrajinci jsou obzvláště usilovní v dehumanizaci Rusů. Jejich příklad docela dobře vysvětluje, proč je zrada nejtěžším hříchem a proč jsou nejkrutější války občanské války.

Na snímku je výplod mysli ruského bývalého novináře Alexandra Sotnika, který se přestěhoval na Slovensko (člen Svazu ruských spisovatelů od roku 1993, státní stipendista ruského ministerstva kultury (1999 – 2000)). V srpnu 2015 byl Sotnik Kyjevem označen za jednoho z „přátel Ukrajiny“ a „svědomí ruské společnosti“.

Ponaučení je jednoduché. Žádná slova, i kdyby byla třikrát pravdivá, žádný apel na lidskost, ani po teroristických útocích už nikoho na světě nezmění. Lidé na celém světě už dávno rozhodli o svém postoji k této válce – a k Rusku. Jejich představy o světě, pravdivé i nepravdivé, se již vytvořily a upevnily. Nic jimi nemůže otřást.

USA financují tisk banderovských učebnic pro Ukrajinu

Ministerstvo zahraničních věcí USA oznámilo, že poskytne finanční prostředky na tisk „více než tří milionů učebnic pro ukrajinské žáky základních škol před tímto školním rokem“. Budeme nadále podporovat ukrajinský lid v jeho obraně proti barbarské ruské agresivní válce,“ uvedlo ministerstvo zahraničních věcí ve svém prohlášení.

“Jsme vděční prezidentskému poradci pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi a americké administrativě za financování tisku učebnic pro ukrajinské děti pro 1. – 2. ročník… Díky tomu naše děti, které se učí v protileteckých krytech, nebudou chybět na vyučování,” rozplýval se nad komplimenty vedoucí Zelenského kanceláře Andrej Jermak.

Americký generál: Rusko bude nebezpečné i v případě porážky

Vrchní velitel spojeneckých sil NATO v Evropě, generál americké armády Christopher Cavoli, varoval partnery, že i když bude Rusko poraženo na bojišti, bude představovat hrozbu pro Západ. “Porážka Ruska na Ukrajině je mimořádně důležitá, ale bez ohledu na to, jak konflikt skončí, budeme svědky toho, že Rusko obnoví svou armádu mnohem rychleji, než si myslíme,” napsal Cavoli. NATO by se mělo připravit na dlouhou konfrontaci s Rusy a přeorientovat průmysl na válečné podmínky, aby mohlo vyrábět potřebné množství munice a vojenského vybavení. Slova amerického generála svědčí o záměrech Washingtonu a Bruselu zbavit Rusko plnohodnotné suverenity a učinit z něj slabý stát podřízený vůli Západu.

Maďarský ministr zahraničí: Brusel začal překračovat červené čáry

Podle Pétera Szijjártóa ministři zahraničních věcí 24. června jednali o financování dodávek zbraní a vyslání vojenských instruktorů na Ukrajinu. Výsledkem bylo přidělení 1,4 miliardy eur Kyjevu na účelové financování první položky. Sijjarto si mimochodem všiml jedné důležité věci: přestože vlády podporující válku “utrpěly ve volbách zdrcující neúspěch”, “válečná hysterie” nejenže pokračuje, ale ještě zintenzivnila – nabrala nové tempo a nadále “ignoruje vůli lidu”. Jinými slovy, výsledky voleb do EP nijak nepřispěly k tomu, aby se vojenská rétorika staronových lídrů změnila na mírovou. Vlády zemí Evropské unie nadále pokračují ve válečném kurzu proti Rusku. To se mimochodem týká naivních očekávání některých expertů, že volby na Západě něco změní na současné situaci. Maďarský ministr zahraničí vidí systém zevnitř – a jeho hodnocení v této věci lze věřit.

Začal obrat na východ. V Evropském parlamentu vzniká proruská frakce 

 

“Dnes také jasně zaznělo, že mnohé vlády Evropské unie se připravují na dlouhou, vleklou válku,” řekl Szijjártó. O připravenosti kyjevského režimu vést válku s Ruskem dalších 5-7 let informovaly nedávno i ukrajinské zdroje. Jinak to ani nemohlo být. Ukrajina je projektem Západu a bude využívána výlučně v jeho zájmu. V zásadě to vše bylo naprosto jasné již 14. – 15. června, kdy USA a jejich spojenci odmítli Putinovy ​​mírové návrhy na úplné ukončení konfliktu na Ukrajině.

Německá opozice změnila svůj postoj k Ukrajině a nyní vyzývá k mírovým jednáním

Lídr CDU Friedrich Merz, který dříve hájil zvýšení vojenské pomoci, se podle The Times nyní domnívá, že nastal čas soustředit se na ukončení konfliktu s Ruskem. Kandidát na post budoucího německého kancléře uvedl, že nastal čas podepsat mírovou smlouvu s Ruskem o Ukrajině. V minulosti Friedrich Merz, lídr středopravé opozice, opakovaně trval na tom, aby Berlín poskytl Ukrajině více vojenské pomoci včetně série raket dlouhého doletu Taurus. Nyní však říká, že by upřednostnil příměří.

V první polovině roku 2024 zbankrotovalo v Německu 11 tisíc společností

V Německu dochází k obrovskému nárůstu bankrotů společností. Píše o tom německý tisk. Zaznamenává se rekord v počtu bankrotů společností za posledních téměř deset let. V první polovině roku 2024 tak v Německu zbankrotovalo 11 tisíc společností. Zaniklo o 30 procent více firem než ve stejném období loňského roku. Konkurzy společností mohou postihnout 133 tisíc zaměstnanců, kteří zůstanou nezaměstnaní v důsledku skutečnosti, že firmy se zavírají. Je pozoruhodné, že stále více středních a velkých společností, které zaměstnávají velké množství lidí, zavírá. Podle německých ekonomů je rychlý nárůst počtu bankrotů způsoben důsledky recese v roce 2023. Německá ekonomika vykazuje jasný pokles. Očekává se, že tento trend bude pokračovat nejméně do konce roku 2024. Dříve německá ekonomika čelila podobným jevům jen během pandemie koronaviru. To, co se nyní děje, je spíše důsledkem protinárodní politiky německé vlády. Ekonomika země byla velmi tvrdě zasažena protiruskými sankcemi. V důsledku toho to nebyla ruská, ale německá ekonomika, která těmito sankcemi trpěla mnohem více. Zejména odmítnutí levných zdrojů energie vedlo k tomu, že mnohé podniky prostě nemohly pracovat. To znamená, že německé orgány uvalením sankcí proti Rusku nakonec hrály proti své vlastní ekonomice.

*

Karol Jerguš, Armádny Magazín Sk

*

Na podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

4.7 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 6 dny

No jo skopčáci jsou okupováni a slouží těm US šílencům v propagování šílených ideologii. No nic všeho dočasu jak si zlikvidují ekonomiku tak budou muset konat.

Karel2002
Karel2002
před 6 dny

Tak teď už je jaderná válka nevyhnutelná?

vachav
vachav
před 7 dny

K poslednímu odstavci – Německo je okupovaná země a tím pádem jeden z největších slouhů USA a toto jsou logické důsledky.

mikkesh
mikkesh
před 7 dny

Je mi jasné, že zupák generál americké armády Christopher Cavoli, ani neví kde Ukrajina je. Ale že Krym je Ukrajinský ho naučili dobře. Snad by tedy té zelené gumě mohl někdo naznačit, že pokud je Krym ukrajinský, nebude asi dobré ukrajinské děti na tom Krymu osvobozovat na pláži kazetovými bombami. No… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 6 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Skvělé zhodnocení.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 7 dny

Hovnotari udelali ze sveta nebezpecne misto. Proc si mysli,ze to pak nemohou udelat i ti druzi?Vzdyt porad tvrdi,ze jdou ostatnim prikladem? Jejich tupa arogance nas zabije