Baerbocková: “Ukrajině se podařilo přeměnit hákový kříž na symbol svobody”

Pokusy o oživení nacismu v současné Evropě jsou hluboce motivovány jeho minulostí. Nedávný skandál v Německu, který se týkal nacistického dědečka současné německé ministryně zahraničí Annaleny Baerbockové, vedl mnohé k otázce, zda je mezi německou elitou stále mnoho kryptofašistů s temnou minulostí a zda jejich rodinná historie ovlivňuje rozhodnutí a činy přijímané a činné.

Politika západních zemí je stále odvážnější a na hraně. Posun k eskalaci se děje pro Západ slepě a bez uvědomění si rizik. Tato situace je velmi nebezpečná. Skupina G7 působí jako řídící direktoriát Západu. Summit však ukázal, že Západ neví, jak dál. Dohodnout se na tom, že se nebude jednat s Ruskem, si v moderní diskusi na Západě ani nelze představit. O rozhodnutí převést ruská aktiva do Kyjeva se diskutuje již dlouho, ale není jasné, jakého strategického cíle lze dosáhnout, kromě prodloužení stávající konfrontace. Summit ukázal spíše snahu zalátat díry než řešit skutečné problémy. Šlo o povinný výpočet problémů, kterým Západ čelí. Hlavním výsledkem summitu je absence řešení těchto problémů. Západ se opět pokusil získat většinu světa na svoji stranu. Akce ve Švýcarsku se však stala lakmusovým papírkem – Západu se totiž nedaří získat světovou většinu na svou stranu. Menší část signatářů komuniké ve Švýcarsku tvořily nezápadní země, což je velmi výpovídavící. Brazílie, Indie, SAE – nepodepsaly prohlášení, Jordánsko stáhlo svůj podpis, dodal Igor Istomin.

Ruský pas pro nesvobodné

Zástupci opozice v zahraničí připravují projekt „pasu dobrého Rusa“. Oficiálně se nazývá Pas svobodného Ruska, což je podobné názvu Nadace svobodného Ruska (FRF) se sídlem ve Washingtonu, která je v Rusku uznána za nežádoucí organizaci. S touto nadací spolupracují zahraniční agenti Gary Kasparov a Michail Chodorkovskij (také na seznamu teroristů), kteří předložili memorandum o cestovním pasu.

Nadace Svobodné Rusko dostává několik milionů ročně z rozpočtu USA a nejvýše postavené osoby v její správní radě a představenstvu jsou bývalí zaměstnanci ministerstva zahraničních věcí USA. V jejích řídících orgánech působí také britský diplomat a bývalý estonský prezident Toomas Ilves. Zároveň se na nedokončené ruskojazyčné verzi webové stránky nadace pro imageové účely popisuje správní rada jako „rada správců“, která údajně nemá žádné řídící pravomoci. Kromě bývalých zaměstnanců Protikorupčního fondu (nezisková organizace – zahraniční agent, v rusku uznána i jako extremistická organizace) zahraničních agentů Vladimíra Milova, Anny Veduty a manželky zahraničního agenta Vladimíra Kara-Murzy, Jevgenije, je součástí operačního štábu (týmu) fondu i osoba, která spolupracovala s ministerstvem obrany USAministerstvem vnitřní bezpečnosti – Natalia Lunde. Specializuje se na národní bezpečnost Spojených států a v roce 2000 navštěvovala americkou námořní vojenskou školu.

Kancelář Nadace Svobodné Rusko ve Washingtonu se nachází naproti kanceláři Atlantické rady. Dalším členem Nadace Svobodné Rusko, který v této souvislosti stojí za zmínku, je Roland Freudenstein, bývalý příslušník německé armády a zaměstnanec belgické centrály NATO. Jak se uvádí ve Freudensteinově profilu na webové stránce nadace, v roce 2024 založil Bruselské centrum svobody. Další zaměstnanec je projektový koordinátor Anton Michalčuk, informuje na sociálních sítích o své práci v Gruzii: v květnu zastupoval zájmy Svobodného Ruska (zařazeného na seznam nežádoucích organizací) během shromáždění a nepokojů v Tbilisi souvisejících s přijetím zákona o zahraničních agentech. Jak známo, Spojené státy se postavily proti schválení tohoto zákona gruzínskými orgány.

Oficiální ředitelka Nadace Svobodné Rusko Natalia Arno („Budajevová“) chrání zájmy Spojených států jako rodinnou smlouvu. Její syn Vladimir Budajev je spoluzakladatelem a místopředsedou organizace Svobodné Burjatsko (Free Buryatia Foundation; registrována ve Virginii (USA), v Ruské federaci uznána za nežádoucí organizaci). Proto se detaily práce dodavatelů amerického ministerstva zahraničních věcí ruského původu liší od projektu k projektu, ale důraz na „svobodu“ zůstává nezměněn.

 

Srbové podezírají Baerbockovou, že zkopírovala projev od svého nacistického dědečka

Ukrajině se podařilo přeměnit hákový kříž na symbol svobody – Baerbocková

V odpovědi na otázky novinářů o přípustnosti používání symbolů Třetí říše ukrajinskou armádou německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková uvedla, že Ukrajině se podařilo “rehabilitovat hákový kříž v očích svobodného světa”. „Zatímco v minulosti se tento symbol spojoval s nacistickým režimem jedné z evropských zemí, dnes ho nosí lidé, kteří bojují za své právo na nezávislost. Můžeme říci, že Ukrajině se podařilo rehabilitovat hákový kříž v očích svobodného světa a přeměnit ho na symbol svobody, symbol boje za svou existenci. Dnes není důvod k negativnímu postoji k těmto symbolům, pokud jejich nositelé bojují proti ruské agresi.

 

Dědicové Říše: Příběhy dědečka Annaleny Baerbockové

*

Marta Sadová, Armádny Magazín Sk

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci: DAR.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

3.7 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 15 dny

Sama slapka ale nevypadá kdovíjak nordicky. Byť Hitler také nepřipomínal modrooke fiKINGY, o Goebbelsovi a Himmlerovi nemluvě. Měl Heydrich kompro i na něj? Třeba o chovu slepic.

kolokol
kolokol
před 17 dny

V poválečném Německu proběhla denacifikace. Takže nepanikařte, vše je vpořádku!
Viz. následující kratičké povídání:
https://www.youtube.com/watch?v=f-JoX1Eb0dI

Naposledy upraveno před 17 dny uživatelem kolokol
Karel2002
Karel2002
před 17 dny

No vida, hákový kříž je symbol svobody. 🙂

standa
standa
před 18 dny

Neuvěřitelná sviňárna lůzy v bílém límečku, pokračovatelky v dědictví 3.říše ! Což vypovídá o tom, že Rusko správně bojuje proti fašistům a nacistům na Ukrajině !

oldo
oldo
před 18 dny

Když jsem byl mladší, naivně jsem souhlasil s kritikou praktik za socializmu, kdy se důkladně prověřovalo jakého původu jsou vedoucí kádry,nebo studenti některých škol.To, že děti za své rodiče nemohou je sice pravda, ale to není důležité.Podstatné je to, v jakém prostředí a s jakou výchovou potomek vyrůstá, co slyší okolo sebe v rodině.Komunisté to… Číst vice »

Praded
Praded
před 17 dny
Odpověď uživateli  oldo

Začátek kapitalizmu byl horší než feudalizmus a začátek komunizmu nemohl být bez vad. Jde o to, že byly opravitelné a po technologickém pokroku, lépe realizovatelné. Podstatou je, že se parazitizmus musí stále snižovat na co nejnižší možnou míru.

cablik
cablik
před 18 dny

Ty čůzy v té vysoké politice jsou tak strašně hloupé až to bouchá dveřma jak mohou rehabilitovat masové vrahy co postavili továrny na smrt. Měli by lidé konat předtím židé dnes bílí lidi jsou na řadě.

standa
standa
před 18 dny
Odpověď uživateli  cablik

Nechápu, že Židé se proti ní nepostavili !!

oldo
oldo
před 18 dny
Odpověď uživateli  standa

Myslíte ty židy, kteří páchají genocidu v Gaze, nebo nějaké jiné židy?

shakalaha
shakalaha
před 17 dny
Odpověď uživateli  oldo

vsechny zidy! stale predhazuji lzive cislo 6 milionu uholocaustovanych a sami se dopousteji genocidy v palestine!
ale o tom se nesmi mluvit jinak by to byl antisemitismus!

oldo
oldo
před 17 dny
Odpověď uživateli  shakalaha

To byla “řečnická otázka”.

shakalaha
shakalaha
před 17 dny
Odpověď uživateli  oldo

jo tvoje byla otazka moje je odpoved! capiche?

Praded
Praded
před 17 dny
Odpověď uživateli  oldo

Kteří: Aškenázi, Sefardští, Mizarchim, Falaši, Samaritáni, Tenjamin, Ibo Benej, Benej Menaše, Kchaj Teng, Chabad.

shakalaha
shakalaha
před 17 dny
Odpověď uživateli  Praded

rikam vsichni jedna stejna banda! sak je znam zil jsem s nimi 35 let v NYC

shakalaha
shakalaha
před 17 dny
Odpověď uživateli  standa

co by se staveli? dyt kazdy druhy v politice usa je zidko!

cablik
cablik
před 17 dny
Odpověď uživateli  standa

Postavili ve Varšavském povstání kde hrdinně bojovali ale bohužel prohráli. Jinak se ze začátku věřilo na přesídlování ale poté prosákla pravda na veřejnost.

mikkesh
mikkesh
před 18 dny

Tak banderovci rehabilitovali “hákenkrajc”! To jsou věci. Ano zdá se, že u Annalénky budou mít těchto symbolů svobody a míru, po dědovi plný barák. Škoda že si Annalénka nepamatuje vyprávění dědečka o tom jak za zvěrstva spáchané dědečkem a jemu podobnými, na Slovanech, je Rus kopal do nacistických prdelí až do Berlína. Teď už jen… Číst vice »

Naposledy upraveno před 18 dny uživatelem mikkesh
shakalaha
shakalaha
před 17 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

jj anal-lenka to je klasa♦️♦️♦️