Vzkaz liberálům: Slovensko nedáme!

Novináři dnes tvrdí, že „nezávislá média jsou pilířem liberální demokracie.“ Aktivisté z nevládek tvrdí, že „třetí sektor je pilířem liberální demokracie.“ Až se zdá, že pilíři (liberální) demokracie jsou zde všichni, kromě legitimně zvolených zástupců lidu…

Slovenksá grafika “Poprava pravdy” konstatuje, že na notorickém popírání pravdy se podílí, stejně jako u nás, média tzv. hlavního proudu.

*

Ale otevírá se přitom jiný zásadní problém: proč mluvíme v souvislosti se Slovenskou republikou automaticky o „liberální“ demokracii? Kdo a odkud se vzalo, že ideologie liberalismu je pevně danou součástí naší demokracie? Vždyť Ústava SR jasně uvádí, že naši vlast není možné vázat na žádná náboženství ani ideologie!

Učí se to děti na občanské nauce: Slovensko je země zřízená na principech zastupitelské demokracie. Zástupci lidu jsou voleni ve svobodných volbách. Kdokoli si může založit politickou stranu a ucházet se o přízeň voličů – žijeme ve svobodném, demokratickém zřízení. Toto je ta svoboda a demokracie, o které mluvíme po celou dobu.

Pokud jde o samotné pilíře demokracie, jsou jimi legislativa, exekutiva a judikatura. Žijeme tedy v právním státě, kde jsme si před zákonem všichni rovni. A s každými novými volbami vystavujeme předchozí vládě vysvědčení.

Takhle to prostě je. Tečka!

Kde nabrali novináři a aktivisté teorii, že naše zastupitelská demokracie je zároveň liberální?

Liberální demokracie se v praxi projevuje tak, jak si to přejí zakladatelé filiálek Nadace otevřené společnosti po celé střední a východní Evropě: pod rouškou líbivě znějícího hesla o „svobodě jednotlivce“ přináší do regionů bývalých socialistických zemí nestálost, polarizaci společnosti, až chaos. Přináší ideu, že model amerického snu je univerzální – že každý z nás hraje hlavní roli ve filmu svého života.

Je to jen další, krásná nová ideologie, pod jejíž atraktivní maskou se skrývá falešný hráč.

Takto se vyjádřil ve statusu o změnách ve slovenském mediálním prostředí Ludvík Ódor: “Absolutní nehoráznost, která nás vrací do dob komunistické normalizace nebo nacistické propagandy.”

Bývalý, nikým nezvolený premiér, ukázkově zavádí. Vezme dvě tragické ideologie 20. století, a dává jim na roveň snahu o navrácení agresivní mediální sféry zpět na slušnou úroveň. Přitom ignoruje, že u nacistů šlo o fanatické přesvědčení o dominanci rasy, a komunismus předpokládal třídní boj proletariátu proti jeho utiskovatelům z řad buržoazie.

Dnes však nejsme ani v jedné, ani ve druhé situaci.

Boj, pravda, probíhá nadále – v rovině idejí, které ovlivňují myšlení, a tak následně i jednání lidí a celé veřejné mínění.

Liberálové si představují budoucnost Slovenska zhruba tak, že se plně podřídíme vůli EU (zrušení práva veta – vždyť, jak vyzývá Ódor, dostali jsme přes 20 miliard eur, tak buďme nyní „solidární“…) nebo – nepřímo – vůli Velkého Bratra zpoza Atlantiku. Vždyť „obrannou“ smlouvou s USA už jsme se části naší suverenity i vzdali.

A na předávání novinářských cen byl čestným hostem americký velvyslanec…

Slovensko má z hlediska liberálů přestat být národním státem. Namísto toho se stane jednobarevnou, homogenní masou lidí, kteří budou vyznávat tytéž hodnoty, prezentované západem jako „univerzální“: orientace na jednotlivce (jeho EGO), naplňování individuálních tužeb (např. sexuálních), přijímání progresivistických trendů (LGBTi agenda; toalety pro všechny „rody“), vytlačování národních, národnostních či regionálních zvyků, obyčejů a tradic, orientace na soustavný konzum (hlavně v oblasti nových technologií typu smartphonů),  /a autor – slovenský křesťanský konzervativec – přidává:/ odmítnutí Boha, resp. Jeho nahrazení odlidštěnou exaktní vědou, atp.

Toto je vize, jakou představuje progresivistická politika, vydatně podporovaná liberálními médii a politicky angažovanými nevládkami. Tady už dávno nejde o jimi proklamovanou „kontrolu“ politiků.

Ne, oni se přímo chtějí podílet na formování budoucnosti naší vlasti!

Aktivista, jakým se může stát kdokoli bez jakékoli kvalifikace, pokud vyjádří „správný“ názor, chce určovat, jaký svět mají obývat naše děti. Protože „otevřená společnost“. Vláda ať si jen vypisuje papíry, to my, lidé, řekneme, kam se má stát ubírat! MY utvoříme VAŠI budoucnost!

Tak to prrrrrrrr!!

Jak říkají bratři Maďaři: s někým zde uletěl kůň! Asi až někam do Japonska.

Za prvé, „otevřená“ či „občanská“ společnost je relativně mladý filozofický koncept. Přišel s ním – po Bergsonovi – filozof K.R. Popper, učitel známého finančníka G. Sorose. Ten si pak vybudoval status filantropa, který „daruje“ miliardy na „dobrou věc“ – tedy pořádání barevných revolucí…

Abychom se postupně všichni dali ideově, psychologicky kolonizovat jedinou přípustnou vizí světa, jehož určujícím jádrem je hegemon USA.

Za druhé: Slovensko přece nemá liberální tvář. Ani nikdy nemělo. Liberalismus je z pohledu našeho, konzervativního, tradicionalistického naturelu, extremistická ideologie – stejně jako komunismus nebo nacismus. Sice neposílá „ideologické nepřátele“ do lágrů, ale odepsat vás umí společensky – tak, jako když museli Blaha či Chmelár, ale i další, opustit svá pracovní místa na akademické (!) půdě. Protože měli jiný názor. Jinou – jinakost.

Jinakost je očividně tolerována jen tehdy, když přitom máváte duhovou vlajkou.

Ať si to konečně každý zapíše za uši, od Šimečku přes Vášáryovou až po Vici Kerekes: Slovensko není apriori liberální demokracie! My máme kořeny zapuštěné hluboko, nepřijeli jsme sem včera a nedáme se koupit. Máme bohaté tradice, jsme bohabojný národ. Víme, co znamená slovo otce, které platí a kterého je třeba se držet. Snažíme se budovat tradiční rodiny, bez jedovaté příměsi feministického nonsensu. Před evropskou vlajkou vždy upřednostníme tu slovenskou. Pamatujeme na naše předky a oběti, které přinesli, abychom dnes mohli mít národní stát. Pamatujeme také na oběti Rudé armády, která nás osvobozovala zpod fašistické holínky. Jsme také komunitární a solidární. Technologie nás možná na chvíli dokáží fascinovat, ale vždy upřednostníme přírodu, venkov, hory…

A přiznáváme se i k našim temnějším stránkám: občas jsme grobiáni, občas vybuchneme, občas uletíme, když jsme toho vypili příliš mnoho…

Jenže pozor! Není národa, kultury či civilizace, jejíž zvláštnosti by netvořily i negativní prvky. Liberálové se posmívají Huliakovi, že nevystupuje naučeně, strojeně jako cvičená opice?

Ať mu jen jeho osobitý styl zůstane i nadále, a díky Bohu za to!

Protože v naší, osobité národní identitě, spočívá naše hrdost. Tam je pevný bod, na kterém můžeme dále stavět – ano, na všem, co nás dělá Slováky, můžeme stavět budoucnost.

Ale ne tu, kterou z billboardů slibují Šimečkovci.

Protože zatímco progresivci/liberálové přicházejí vždy s nejnovějšími trendy (a uvidíte, že za pět-deset let vymyslí zase jinou agendu), tradiční hodnoty jsou konstantní, přesahují časový rámec a budou platné navždy.

Takový je náš přirozený, slovenský, sociálně-demokratický konzervatismus.

Podpořit takovou vizi příštího Slovenska můžeme všichni už příští víkend ve volbách do Evropského parlamentu…

*

PhDr. Marián Kluvanec PhD., Hlavé Správy Sk

*

Ponámka Nové Republiky: Na Slovensku jako u nás. Čechách, na Moravě i ve Slezsku budeme vždy dávat přednost naší republice před nedemokratickou Evropskou unií. Tradicím před vnucovanými nesmysly, jakým jsou např. podvody zvané Green Deal,  elektromobilita se zákazem spalovacích motorů, “uhlíková stopa” a pod., před zvrhlostmi jakou je např. 72 pohlaví či přepisování našich národních dějin v cizím zájmu. Budem vždy dávat na první místo naši zemi před Evropskou unií – evropským totalitárním superstátem. Proto jdeme k eurovolbám, abychom vystavili stopku Pětikoalici – kolaborantům a totalitářům s maskou liberálů. Přidejte se!

-vd-

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na politické, kulturní a společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

5 7 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 3 měsíci

Lidstvo žádné ideologie nepotřebuje liberalismus je fraška která nikde nefunguje tak ať si to pomatení nechají. Socialismus nechte na pokoji my jsme v něm žili tak to nesrovnávejte s nacismem.

vachav
vachav
před 3 měsíci

Opět to trapné a lživé rovnítko mezi socialismem(“komunismem”) a nacismem! Jinak – nevím jak na Slovensku,ale v ČR bych byl s konstatováním pravního státu velice skeptický.

spartak
spartak
před 3 měsíci

Za 30let se podařil zničit základ státu ,dělnickou třídu,prodat fabriky a nastolit barevné fasády falše.Škrtí nás EU a NATO,tady není možnost něco změnit i Slovensko opatrně přešlapuje.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Hlavně žádné revoluce. Už bolševickému prokuratorovi jsem kdysi soukromě sdělil, že hlavou sice zeď neprorazime, ale můžeme ji pomalu podechcat.

Praded
Praded
před 3 měsíci

Stále stejné rody Šimečkových, Havlových, Rychetských atd až se dostanete i na Fialových. Děti nemůžou za své rodiče ale jablko nepadá daleko od stromu.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Porad nam vnucuji nazorovy smer s kterym se vetsina neztotoznila..Rikat jim to,nijak nepomaha, tak se musi pritvrdit..Liberalni media at si plati a sleduji liberalove, my mame pravo na sva

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Čím více se něco zdůrazňuje, tím méně toho bývá obyčejně k mání. Aniž bych měl na mysli nějaké reminiscence, tak socialistická demokracie měla svojí ideologickou podstatu. Jinak to prostě mohla být demokracie bez přívlastku a výkladů. Ten dnešní liberální sajrajt hlavně zastřešuje všechny zákoutí perverze vládnoucí klaky a jejích meeeedyjalnich amplionů. A ty můžou… Číst vice »