Politické elity a člověk

Občas slyšíme od politiků vyjádření o obyčejných či normálních lidech, na rozdíl od nich.  Nechtěně se tak distancují od těch „normálních lidí“. Již toto vyjádření naznačuje, v čem spočívá jejich nenormalita. Ve zvýšené míře se mezi politiky vyskytují deprivanti (Koukolík) a psychopati.

Prostřednictvím svých médií vedou permanentní, brutální propagandu, že v Česku je demokracie, právní stát a svoboda slova. Zvláště na naší současné vládě vidíme, jak pro své zájmy nestydatě lže. Existuje přísloví: „politik mluví, aby zakryl, co si myslí“.

Mezi deklaracemi o demokracii a skutečnou demokracií kterou můžeme vyvodit z reality, je zásadní rozdíl. Uznávaná definice demokracie je vláda lidu, pro lid, prostřednictvím lidu.

Demokracie existuje ve virtuální a mediální realitě, v matrixu vytvořeném mediální propagandou a politickou agendou. Stejné to je se svobodou slova a s právním státem. Ve fiktivní skutečnosti (matrixu) je svoboda slova chráněna institucí vytvořenou evropskou komisařkou Věrou Jourovou a také institucemi českého státu na ochranu svobody slova a neziskovými organizacemi. Ve skutečné realitě to je však cenzura a frontální útok na svobodu slova. Je třeba důsledně rozlišovat mezi realitou a fiktivní, umělou vytvořenou skutečností.

Prvním znásilněním a deformací demokracie je redefinice zastupitelské demokracie. V původním významu se jedná pouze o formu, mechanizmus, kterým se naplňuje demokracie, tedy vláda lidu.

V aktuálním významu zastupitelské demokracie má člověk politickou moc pouze v okamžiku volebního aktu. Následně mají zvolení politici monopol na vládnutí bez reálné možnosti občana, chování politiků korigovat.

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš ve svém prvním vystoupení v rámci volební kampaně se vyjádřil proti přijetí referenda, protože „lidé jsou hloupí na to, aby rozhodovali“. Vzápětí tyto hloupé lidi vyzval, aby ho volili. Kdo ho volil po tomto vyjádření, byl skutečně hloupý.

Vysoká funkcionářka hnutí ANO, na dotaz televizní redaktorky, jak by se ANO postavilo k otázce referenda, prohlásila, že v nějakých nepodstatných otázkách by referendum připustili. Takový přístup je facka lidem a demokracii.

Jsou politici kompetentní odborníci a občané nekompetentní hlupáci? Těžko by asi někdo tvrdil, že Markéta Pekarová Adamová či Jana Černochová jsou na něco odbornice. V české společnosti jsou na každý problém, na každé téma tisíce odborníků, kteří jsou násobně větší odborníci než poslanci. Co brání tomu, aby ke každému tématu se využil potenciál odborníků?

Je vyloženě trestuhodným mrháním lidským potenciálem nehledat mechanizmy k flexibilnímu vytváření expertních týmu k řešení konkrétních témat. Ovšem ne z parazitujících poradců. Místo toho rozhodují politici z pozice odborníků na všechno a na nic.

Příkladem mrhání kompetencí odborníka je chování ministerstva zahraničí vůči špičkovému, světově uznávanému diplomatovi, bývalému předsedovi Valného shromáždění OSN a ministru zahraničí ČR Janu Kavanovi.

Politikům však mrhání odborností nevadí, protože prioritní pro ně nejsou zájmy společnosti, ale jejich zájmy v tunelování státního rozpočtu, který považují za svůj, a posilování své moci.

Proč, ač je referendum zakotveno v ústavě, není přijat zákon o referendu? Proč nemají občané-voliči možnost odvolat politika? Dokonce i schizofrenní Jan Farský, který byl současně na dvou místech, na stáži v USA a v Praze vykonával mandát poslance, kdyby se sám nerozhodl vzdát se mandátu, tak by byl neodvolatelný. Naopak si vysloužil svou politickou a ekonomicko-mravní chorobnou schizofrenií post místopředsedy STAN a kandidáta do Evropského parlamentu.

Působení politické elity proti občanům je trvale katastrofální. Vyvolali snad Velkou válku (1. světovou) občané? Ne, byly to politické elity, které vyvolaly do té doby nevídaný masakr lidstva. O dvacet let později se situace opakovala, globální finanční elity prostřednictvím své obslužné elity (Keller) připravily a vyslaly do 2. světové války Adolfa Hitlera a německé nacisty (Ulfkotte 2018).

V současnosti se situace opakuje. Za naprosto zbytečnou válku na Ukrajině jsou odpovědné politické elity. Nejde pouze o nekompetentnost, ale přímo o zločinné záměry. Globální a politické elity, když mají na jedné misce vah lidi a národy a na druhé misce zisk, tak dají vždy přednost zisku.

Na destrukci společnosti se podílejí i náboženské elity, pokud získají moc. Potom se stávají mocenskou či politickou elitou. Vzpomeňme role církví při zmasakrování téměř poloviny evropské populace v náboženských válkách 17. století, při kolonializaci, genocidě původních obyvatel a otrokářství. Vykořisťování probíhalo také prostřednictvím desátků a odpustků.

Ze starého Egypta k nám doléhají zvěsti o velekněžích, opouštějících duchovní cestu, s dopadem na úpadek Egypta. Obdobně hovoří mýty o bájné Atlantidě, kde s úpadkem Atlantidy je spojován příklon kněží k moci a bohatství.

Selhání či záměrné zlo globálních elit pokračuje i v současnosti. Na Ukrajině proběhla barevná revoluce, v jejímž průběhu se hledalo východisko v jednání, které proběhlo ve večerních a nočních hodinách 21.února 2014 za účasti prezidenta, vládních představitelů, opozičních stran a ministrů zahraničí Německa – Franka-Waltera Steinmeiera[1], Laurenta Fabia a Polska – Radoslava Sikorského. Za Francii smlouvu podepsal Eric Fournier. Výsledkem jednání byla podepsaná dohoda o vyřešení krize, podle níž se obě strany měly zdržet násilných akcí, vláda měla stáhnout policii Berkut před parlamentem a vládními budovami. Na podzim 2014 měly být na Ukrajině nové prezidentské volby a do té doby měly ustat protivládní demonstrace a měla být vytvořena vláda národní jednoty.

Následující den vláda stáhla Berkut před parlamentem, ale demonstranti z Pravého bloku okamžitě vtrhli do parlamentu, chodili po parlamentu s kališníkovy a na poslance vykonávali otevřený nátlak. Gruzínští odstřelovači ze střech na náměstí zabili desítky lidí, demonstrantů i policistů. Prezident uprchl z Kyjeva a poté i z Ukrajiny. Garanti noční dohody, ministři zahraničí Německa, Francie a Polska na násilné popření a zničení noční dohody nijak nereagovali.

Viktorie Nulandová, náměstkyně amerického ministra zahraničí, která na Majdanu demonstranty povzbuzovala, prozradila, že změna režimu na Ukrajině stála USA 5 miliard dolarů. Dva týdny před převratem projednávala s americkým velvyslancem na Ukrajině složení vlády po převratu.

V roce 2015 v běloruském Minsku proběhlo pod záštitou OBSE jednání za účasti Ukrajiny, Ruska, Německa a Francie k řešení situace na Ukrajině. Výsledkem byla Minská dohoda. Koncem roku 2022 německá kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že za dohodou byla snaha Západu poskytnout kyjevskému režimu čas na posílení armády a na přípravu na rozsáhlou válku. Nebyly tedy cestou k nastolení míru. Ve stejném smyslu se vyjádřil i francouzský prezident Francois Hollande.

Jak je vidět, politické elity nejenže neusilovaly o mírové řešení, ale vyloženě směrovaly Evropu k válce s nebezpečím přechodu k jaderné válce.  Kde je odpovědnost evropských ministrů zahraničí Německa – Waltera Steinmeiera, Francie – Laurenta Fabia a Polska-Radoslawa Sikorského a kde je odpovědnost Francie a Německa za nedodržení Minských dohod?

Bohužel, politická odpovědnost je synonymum pro beztrestnost.

Relativně novým fenoménem je kvalita a způsob výběru politiků.  Zatímco v minulosti politici jako T. G. Masaryk a Charles de Gaulle byli subjekty společenského a historického pohybu, čehož předpokladem byla osobnostní výbava: inteligence, vzdělanost, mravní integrita, vůle, odpovědnost vůči národu, vůle, originalita, tvořivost, profesní a životní zkušenost.

Nyní jsou politici v roli obslužné elity a subjektem společenského a historického pohybu je globální elita. Proto není třeba, aby současní politici – loutky byli osobnostně vybaveni stejně jako minulí – skuteční politici. Proto bychom u těch současných politiků těžko hledali uvedené osobnostní charakteristiky (Čaputová, Leyenová, Fiala, Pavel, Zelenskyj, Šimečka[2], Matovič, Farský, Rakušan, Biden, Trudeau, Macron). Tito herci jsou připravováni a jsou nastavené mechanizmy k jejich dosažení funkce. Proto si nedělají starosti s názory voličů.

Ne příliš inteligentní, nemorální, ale kariérističtí a ctižádostiví jedinci jsou ideální pro roli politické loutky, jsou dobře ovladatelní a ochotni ke všemu.

Příkladem může být D. Nerudová, jejíž každé mediální vystoupení je trapas, táhne se za ní kauza s prodáváním doktorátů a dále se objevuje její podvodné spoluautorství v pochybných časopisech. Navzdory tomu, že je známá pouze svou vlastní charakteristikou „jsem mladá a pohledná“, s největší pravděpodobností ji její vodiči do funkce dovedou.

Co se stane, když se politik vymaní z role ovládané loutky vidíme na osudu Roberta Fica.

Lidové přísloví říká: „Ryba smrdí od hlavy“. Já bych toto přísloví rozšířil. Kdo je na vrcholu pyramidy, reprezentuje principy společnosti. Na těchto reprezentantech můžeme identifikovat reálný stav společnosti na rozdíl od propagandistických proklamací.  Na vrcholu pyramidy západní civilizace se nacházejí dva politici, nositelé západních hodnot, v USA je to prezident Joe Biden a v Evropské unii předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Ursula von der Leyenová stojí za největším skandálem za dobu existence Evropské unie. V době COVIDU objednala nesmyslně vysoké množství vakcín, celkem 4,6 miliard, z toho 900 milionů (a dalších 900 mil vakcín opcí) od firmy Pfizer. Tento obchod proběhl krajně podezřele. Manžel Ursuly von der Leyenové je vysoký manažer firmy Pfizer a ona se osobně zná s generálním ředitelem Pfizer Albertem Bourlem. Na tom byl postaven podivný kšeft.

Z důvodu nesmyslně vysokého počtu skončily na skládkách vakcíny v hodnotě               4 miliard EU. Za další neodebrané vakcíny museli Evropané Pfizeru zaplatit storno.

Von der Leyenová si vyměňovala s generálním ředitelem Pfizer Albertem Bourlou soukromé textové zprávy měsíc před vyjednáváním smlouvy se společností Pfizer. Gigantický obchod se uskutečnil na základě pouhých SMS zpráv mezi A. Bourlou a von Leyenovou. Tyto zprávy nikdo neviděl a von Leyenová je odmítá vydat.  Podezřele to připomíná dohodu mezi M. Gorbačovem a americkými prezidenty o neposunutí hranic NATO na východ, bez písemné podoby a podpisů.

New York Times von Leyenovou žaluje, aby se k SMS zprávám dostal.  Úřad evropského veřejného žalobce nedávno převzal od belgických úřadů vyšetřování trestních obvinění ze zasahování do veřejných funkcí, ničení SMS, korupce a střetu zájmů.

Poslanci Evropského parlamentu ve výboru Covid-19 požadovali, aby se von der Leyenová osobně zodpovídala jejich výboru ohledně těchto smluvních jednání a předložila textové zprávy, ale tento požadavek odmítla, stejně jako  A. Bourla.

Podobné problémy se zakázkami měla Ursula von der Leyenová i ve své předchozí funkci na německém ministerstvu obrany.

Oba dva nejvyšší představitelé západního světa Joe Biden a Ursula von der Leyenová svou hodnotovou orientaci dostatečně projevili ještě před svým zvolením do funkce. Ti, kteří je prosazovali do těchto funkcí současně volili i jejich hodnotový systém. Byli voleni také proto, že reprezentují to, čemu politici a novináři říkají západní hodnoty. Ovšem ty skutečné hodnoty, které byly s těmito politiky zvoleny, jsou peníze-zlaté tele a všechny cesty, které k nim vedou: korupce, vydírání, tunelování, rozkrádání, války.

Joe Biden je politik známý svou mnoho desítek let dlouhou politickou kariérou. Měl tedy mnoho příležitostí svůj potenciál, hodnotovou orientaci a ideály promítnout do reálného života. Jeho životní stopa však obsahuje korupci, tunelování, vydírání, podvody, daňové úniky a války. Jedna kauza, přes veškerou snahu ji ututlat, proniká na veřejnost. Tato kauza dostatečně vyjevuje vnitřní osobnostní podstatu amerického politika. Aktivity Joe Bidena konané v přítmí jsou propojené s jeho synem Hunterem. Tak je tomu i v případě kauzy Burisma. Hunter Biden se stal členem představenstva ukrajinské firmy Burisma. O tom, že tuto funkci nezískal pro své odborné aktivity vypovídá výrok majitele a generálního ředitele firmy Mykoly Zlochevského: „Jeho pes je inteligentnější“. Kromě jiných příjmů, slavným se stal úplatek 5 mil dolarů pro každého Bidena za odvolání z funkce generálního prokurátora Ukrajiny Viktora Shokina, který zahájil vyšetřování firmy Burisma. Joe Biden při návštěvě Ukrajiny vyhrožoval P. Porošenkovi, že pokud do večera, kdy se vrací do USA, neodvolá z funkce generálního prokurátora, USA neposkytnou Ukrajině slíbenou pomoc. Za odvolání prokurátora dostali oba, otec a syn Bidenovi, 10 milionů dolarů. Na veřejnost se také dostal notebook Huntera Bidena, který skrýval mnoho dalších nezákonných aktivit. V rozporu se svobodou slova a právním státem, deep state dělal vše pro to, aby kauzy prezidenta a narkomana Huntera skryl. Nezanedbatelné jsou také zmiňované podezřele čínské aktivity.

Další prezident a současný favorit v následných presidentských volbách D.Trump je trestně stíhán v řadě kauz, které se týkají korupce, daňových úniků a dalších kriminálních činů. Dva hlavní favorité prezidentských voleb jsou Američanům známí svým kriminálním chováním. Zřejmě nejlépe reprezentují americké, resp. západní hodnoty.

Hrozba pro lidstvo ze strany globální a politické elity navazuje na zkušenost lidstva. Výzkum kolapsu složitých civilizací dospěl k závěru, že hlavní a nejčastější příčinou kolapsů je neúnosné parazitování elity na populaci (Tainter 2009).

Jedinou nadějí pro lidstvo je, že nad politickými elitami vyhraje člověk.

[1] pozdější německý prezident

[2] M. Šimečka byl připravován ve Velké Británii, a publikoval text k organizování barevných revolucí. “Diffusion and civil Society mobilization in coloured revolution“.

*

Petr Sak, První Zprávy

4 4 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
oldo
oldo
před 3 měsíci

Pana Saka čtu rád, obdivuji ho a většinou s ním souhlasím.
Když si ale představím, že ta skvadra lidi, se svým přehledem o světě,o Rusku,Ukrajině,válce,zahraniční politice,o Americe,o evropské unii,PROSTĚ O VŠEM,skvadrA devadesáti procent ovlivnitelných ignorantů,čumících do mobilů a na televizní zprávy..BUDE ROZHODOVAT V REFERENDU, CHCE SE MI ZVRACET!
Proč by je proboha nezblbli i PŘED referendem??????

spartak
spartak
před 3 měsíci

Nemám a mám radost, že se konečně mluví o naší “demokracii” , protože se prdel 30let pasovala na hrnec a měnit hrnec se nikomu nechce.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Ted se to zmenilo na hloupe psychopaty,protoze zasadne nedomysli nasledky svych cinu

paullad
paullad
před 3 měsíci

🍓Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ https://ja.cat/id563096

cablik
cablik
před 3 měsíci

Bohužel demokracii mají jen ve Švýcarsku co si lidé odsouhlasí to mají a tak by to mělo být. Zastupitelská demokracie je jen blábol za většinu Čechů nikdo nevládne. Války rozpoutávají ti nejbohatší v touze po majetku a moci.

Primak
Primak
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Škrtni tu první větu…

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

A proč tam mají referenda nebo ne?

Primak
Primak
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Mají tam referenda 2 – 4x do roka, říká se tomu Odhlasování (Abstimmung), teď bude jedno začátkem června. A v těch jsou témata na úrovni obce, někdy kantonu (těch je 26) a státu v  Bernu. Také přitom jsou někdy i volby do místní, kantonální nebo státní administrativy. Takže na úrovni obce to je docela… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Pan docent jako vždy skvělý. Smekám s úctou.

Praded
Praded
před 3 měsíci

Máme tady jednoho s kterým by jsi byla v rauši, dělá zatím starostu v Praze Řeporyjích a budete mít asi stejné povolání.