Orbán svolává 500 tisíc Maďarů demonstrovat proti válce! Petr Pavel vyznamenává hlavního zbrojnoše NATO! Lavrov hrozí jadernou odvetou zemím, které schválily ukrajinské útoky proti Rusku, a které na ně dodávají své zbraně! Děsivá mapa, kam až ruské taktické jaderné zbraně doletí!

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Na snímku ukrajinský prezident Zelenskyj, kterému jeho mandát vypršel 20. května t.r. se svými kumpány občas “navštěvuje frontu”. 

*

Náš český svět se zvrhl v definitivní blázinec. Posuďte sami:

Dva tajtrdlíci, kteří nás a Evropu ženou k nukleární sebevraždě – šéf NATO a generálprezident  při dalším znesvěcení českého státního vyznamenání
  •  Německu v Mnichově se srotili demonstranti a rykem přehlušili tamní zelenou ministryni zahraničí Baerbockovou a zabránili jí pronést další z jejích štvavých válečnických projevů. Zelení, kteří v Německu v osmdesátých letech historicky vznikli jako mírové hnutí proti jaderné válce, jsou nyní neprosto bizardní strana. Jejich voliči ze všech Němců nejvíc podporují válku Ukrajiny proti Rusku a přejí si, aby Ukrajinci na Rusy stříleli německé rakety (68%), a současně ze všech Němců nejmíň (9%) hodlají v případě, že se Putin naštve a rozpoutá odvetu, nastoupit do armády a bránit Německo. Opačné jsou postoje údajně fašistických voličů AfD. Ti podporují Zelenského útoky německými raketami na Rusko jen z 18%, ale celých 28% z nich by v případě potřeby nastoupilo do armády bránit Německo. Ukazuje se tak, co je typické i pro Ukrajinu. Ti co hlasitým křikem nejvíc požadují další eskalaci války, zároveň všemi způsoby odmítají nastoupit do armády a sami ve válce bojovat.
Na snímku v popředí jedna z amerických řiťolezkyň a válečných štváček – Annalena Bearbocková, šéfka německé strany Zelených, souputníka to českých Pirátů.
  • V Rusku, které podle českých médií už ve válce ztratilo 500 000 vojáků, je kupodivu podpora válečníka Putina neochvějná, a sami Ukrajinci včera přiznali, že Putinovy válečné kroky schvaluje 87% Rusů a 71% Rusů je pevně přesvědčeno, že se Rusko ubírá správným směrem. Je tak zřejmé, že ruské ztráty na bojišti jsou nezvykle nízké, jinak by Putinova podpora nedosahovala takových závratných výšek. Pro pochopení. Ukrajina je poseta obrovskými válečnými hřbitovy jejích vojáků, v Rusku operují západní diplomaté a zejména západní vojenští přidělenci. Přesto neexistují snímky ruských vojenských hřbitovů srovnatelné velikosti jako je tomu na Ukrajině. Západní mainstream by z podobných fotografií šílel – leč nejsou! Ruské ztráty jsou tak stejné jako ztráty Američanů v pouštních válkách. Kdo v moderní válce nemá srovnatelnou ničící kapacitu bomb, děl i dronů, je odsouzen k masivním ztrátám svých vojáků a jeho režim se časem zhroutí. Neexistence snadno diplomatickými špiony poříditelných snímků ruských hřbitovů je toho důkazem. Projevem je pak vysoká podpora Putinovi.

  • Ukrajinské údery na ruské radary včasné výstrahy (podrobně v MAP 2002) se zřejmě včera vysvětlily. Washington potřeboval záminku, aby Ukrajincům povolil používat své rakety a další zbraně proti Rusku. Oficiálně, tak od včera platí, že Ukrajinci mohou US raketami vraždit ve velkém obyvatele ruského Bělgorodu, ale nesmí střílet hlouběji do Ruska. Na oplátku dostali Ukrajinci nařízeno přestat útočit na ruské radary včasné výstrahy a další strategické cíle, jinak bude povolení vraždit obyvatele Bělgorodu americkými zbraněmi zrušeno. Vzhledem k ruským bombardovacím kapacitám tak Zelenskyj možná svými útoky na Bělgorod podepíše hromadné rozsudky smrti nad obyvateli Charkova, protože Putin bude muset nějak reagovat. Nová strategie války proti Rusku je tak založená na následujících plánech: Protože Západ ve válce klidně obětuje všechny Ukrajince, tak Zelenskyj nejprve obětuje všechny východní Ukrajince. A Východní Ukrajinci tak mají prostě smůlu, protože už nemají koho obětovat.
  • Putin včera nasadil do podrývání Zelenského jednoho z autorů Ukrajinské ústavy Dmitrije Tabačnika. Ten ruským médiím potvrdil, že Zelenskyj už podle Ústavy není prezidentem Ukrajiny, protože jeho mandát vypršel 20. května. Podle Tabačnika je nyní nejvyšším představitelem Ukrajiny legálně pouze Nejvyšší Rada jejího parlamentu a ta musí převzít prezidentské pravomoci. Zároveň, dokud nebude zrušeno stanné právo, nesmí být nový prezident zvolen. Tabačnik z Ukrajiny ovšem už uprchl a nyní je poradcem ruského gubernátora Záporožské oblasti. Na Ukrajině byl prohlášen za velezrádce. Putin vymyslel rafinovanou podmínku pro jednání o míru s Ukrajinou a podle ní musí nejprve Ukrajina mít ve svém čele legální představitele. Z podmínky vyplývá, že Putin mír nehodlá brzy uzavírat, a že bude dál pokračovat ve své současné válečné strategii, pozabíjet co možná největší počet Ukrajinců, aby se tamní režim v důsledku masivních ztrát vnitřně zhroutil, a Ukrajina kapitulovala.
  • Šéf ruské vojenské správy Charkovské oblasti Vitalij Gančev včera tuto Putinovu strategii nepřímo potvrdil, když se chlubil novinářům, že ruská severní útočná skupina generála Lapina už splnila všechny své úkoly, a po včerejším ovládnutí dominantních výšin severně od Charkova u městečka Lipcy (4100 předválečných duší) má nyní pod svou dělostřeleckou a raketovou palebnou kontrolou všechny přístupové cesty z Charkova směrem k ruskému Bělgorodu, a nyní tak začne ruské dělostřelectvo všechny tamní ukrajinské jednotky bez milosti likvidovat.

Včera svým typicky suchým bez emočním projevem Putinův ministr zahraničí Lavrov oznámil, že po rozmístění letadel F-16 na Ukrajině, která jsou všechna potenciálními jadernými nosiči, NATO a USA daly Rusku najevo, že jsou připraveni na vše. My ve Střední Evropě můžeme být zatím rádi, že z Lavrovových slov se zdá, že pokud k ruským jaderným útokům dojde, budou omezeny na taktické zbraně, a na území Ukrajiny, pokud nedojde k další eskalaci.

Zeleně jsou označeny země, které povolily Ukrajině používat jejich zbraně k útokům proti Ruským civilistům, městům a strategickým objektům.

V kružnici je znázorněn dostřel ruských taktických jaderných střel z Kaliningradu, které mohou být použity k ruské odvetě za ukrajinské útoky západními zbraněmi na Rusko.

No, a proto se jdu 1. června účastnit jako obyčejný mírový demonstrant akce Za mír proti válce na Václavském náměstí. Jestli má Orbánovi přijít půl milionu Maďarů, tak snad do Prahy na demonstraci dorazí aspoň 50 tisíc.

*

Michael Svatoš, MAP2006

 

4.1 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
498856
498856
před 1 měsícem

A není to spíš tím, že tady není žádný český Orbán? Je jenom slyšet, kdo komu nevyhovuje. Babiš je špatný, Okamura není vhodný, další vyjednávání a domluva není a peníze na akci už vůbec ne; jenom přispějte, přispějte. Takže tak zase snad za 40let bude nějaká sametová? Rád bych se mýlil (je… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Demonstrovat proti válce?! Tak to už Orbánovi neodpustí. To přehnal.

spartak
spartak
před 1 měsícem

V Evropě se to mele hlava nehlava ,zřejmě dochází ke změně a to od spodu.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  spartak

Spartaku píšu jinde. Důchodci se na internetu svolávají k volbám pod heslem: Hlavně nehodit ani hlas pětikolce! Je to velká armáda proti těm zmetkům. Snad se mladí přidají, nebo chtějí jít opravdu válčit? Nepřipravení do života natož do války? Od teď by měli být pro ně každé volby likvidační. Ano, začněme… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Orban je opravdovy zastupce lidu

standa
standa
před 1 měsícem

Mám podezření, že Čechům se nebude chtít demonstrovat za Mír ! Jsou zastrašeni a neuvědomují si svoji sílu ! Vždyť ani nezorganizovali protest zemědělců a ani generální stávku !!! 50 000 se asi nesejde, ze strachu.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Poud jich bude více, omluvím se a budu si přát pokračování !

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

A čemu se divíte Češi vidí že se jim liberální diktátoři smějí do obličeje když chodí na demonstrace. To by chtělo generální stávku.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Cabliku, to bude velmi těžké. Odborové organizace mnohde vedou ti samí parchanti, co jsou ve vládě. Nakonec už předvedli, co umí. Odbory a další mnohé organizace má vláda, podle mne, pod palcem…

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já vím kolego ale Slováci to dokázali tak proč ne my co je moc to je moc nebo ne?