Ono se to stane snad ještě do voleb…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Ve hře jsou mírové rozhovory, řekla o situaci na Ukrajině Jana Černochová. Ta, která se ještě nedávno fotila v mikině s granáty. Ta, která byla připravena rozpoutat třetí světovou válku, když ukrajinské rakety zasáhly polský traktor. Zastánkyně nejmiliatantnějšího postoje, která poslala na Ukrajinu 60% těžké výzbroje české armády (Což v praxi znamená, že těch zbylých 40% je nepojízdných). Najednou jí to někde v hlavě udělá „cvak“ a mírová jednání jsou ve hře.

Petr Pavel měl vysloveně poraženecký rozhovor. Je prý potřeba zastavit válku a debatovat o budoucím uspořádání. Zato tam ani jednou nebylo, že se s Ruskem nedá jednat, že Rusové stejně žádné dohody nedodržují a tak je třeba bojovat až do úplného vítězství nad mongoloidními hordami.

Miloš Zeman řekl, že Chcimíři jsou zachránci Ukrajiny. Před dvěma roky říkal, že Putin je šílenec a Ukrajinu je třeba podporovat.

Politico píše, že začíná kritická fáze války. Před pár dny byl ruský útok u Charkova zesměšňován, Rusové měli tradičně obrovské ztráty, byla to jen finta a Charkov samozřejmě nikdy nepadne. Dnes už se píše o tom, že pád Charkova by byl pro Ukrajinu obrovská tragédie.

Jens Stoltenberg se zase vyjádřil, že pokud Ukrajina prohraje, nemá cenu ji obnovovat. No jasně, že ne. Když nebude moci sloužit jako beranidlo proti Rusku, tak se na ni každý vykašle. Ale Ukrajince to muselo potěšit. Dva roky bojují za NATO, za evropské hodnoty, za Západ a když jim to přestává jít, tak je Západ nakopne do řiti.

Blinken letěl neočekávaně do Kyjeva…

V Gruzii se majdanuje… údajně za účasti i našeho Pavla Fišera.

Můj oblíbený diskutér, Martin V., napsal, že podle těchto poraženeckých řečí se vojenská situace na Ukrajině zhoršuje tak rychle, že v prdeli byla už předevčírem.

Věděl jsem, že to dřív nebo později dojde do této fáze, ale nečekal jsem, že naši gaučoví válečníci začnou zmírňovat rétoriku tak rychle. Rus je pořád ještě dva tisíce kilometrů daleko a pořád je mezi Rusy a evropskými hodnotami veletok Dněpr. Ode dneška už není rozdíl mezi tím, co říkala hradní guma a co říkal třeba Andrej Babiš. Mír přestal být sprosté slovo a jestli to takhle půjde dál, tak za půl roku bude vždy věrná Praha vítat svého ruského osvoboditele.

Myslím, že Ondřej Kolář začal svého předvolebního hesla o tom, jak se nebojí postavit Rusku, pomalu litovat.

Milion nábojů pro Ukrajinu se scvrkl na šedesát tisíc a myslím, že u toho zůstane. Zbylých devět set čtyřicet tisíc granátů koupili Rusové a už dopadají na ukrajinské pozice.

Zelenský zrušil všechny zahraniční cesty….

Ale ono se muselo stát ještě něco. Jasně, přišly nové notičky, ale tohle je naprosto šílený obrat. Tak šílený, že pro jeho vysvětlení podle mě nestačí jen ukrajinské neúspěchy na frontě. Že je válka v hajzlu, to bylo každému člověku s mozkem jasné nejpozději ve chvíli, kdy slavná krásná a chytrá západní technika shořela v polích u Robotyne aniž by ohrozila ruskou obranu. Následovalo americké handrkování o balíček vojenské pomoci…

Podle mě se naše vládní věrchuška dozvěděla, že páni právě odcházejí z ledu a svým ratlíkům přejí hodně štěstí v boji proti Rusku. Mám z toho samozřejmě radost. Vypadá to, že jaderná válka nebude, bude jen trapná prohra. Po trapné prohře přijde trapná krize a trapné zhoupnutí politických kyvadel.

Pavel i Černochová svá vyjádření následně korigovali. Protože to bylo tak poraženecké, že si to všimla i jejich klaka. Ale škoda už se stala. Zřejmě je tak velká, že se s vyjádřeními nedalo čekat. Kdyby to nebyl opravdu velký průser, tak by Pětikolka zatnula zuby a počkala alespoň do voleb. Fico také neohlašoval zvýšení daní před zvolením Pellegriniho. Na ukrajinské frontě se zřejmě schyluje ke katastrofě a v ukrajinské politice to nebude jiné.

Atentát na Fica do toho krásně zapadá. Liberálně demokratické evropské hodnoty si začínají uvědomovat, že prohrávají na všech frontách. Argumenty jim docházejí a realita začíná přebíjet i jejich dokonalou propagandu. Ještě stále jsou silní… ale první pozice už opouštějí. A tak se chovají jako klasická chcípající kobyla…

Kardinální průšvih je už blízko a zřejmě se projeví ještě do voleb. Nebude to hezké, ale o tom až zítra.

*

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

4.5 11 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Že by konečně začali přemýšlet? No, buďme ostražití, vždyť oni nemají čím. Pokyny jejich tělesné schránce dávají jiná mozková centra.

Georg
Georg
před 3 měsíci

Vidlák se zmiňuje o liberálně demokratických evropských hodnotách. Zastánci EU nás přesvědčují propagandou, pomocí všech svých hlásných trub, včetně našich veřejnoprávních institucím o jejich jediné pravdě. Slyšel jsem velmi výstižný a vtipný výrok Prof.Stanka na TV Bureš o evropských hodnotách. Předjímám, že jsem neviděl celé vysílání Eurovize o nejlepší píseň nebo skupinu. Při přepínání programu, jsem… Číst vice »

Georg
Georg
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

Tak to byly evropské hodnoty.

didusin
didusin
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Georg

Satanismus jako prostředek “pro(za)hloubení” evropských hodnot.

oldo
oldo
před 3 měsíci

Někde jsem četl,že to bude lumpárna.Chtějí příměří, aby mohli přijmout Ukrajinu do NATO a doufají,že ji znovu vyzbrojí,vybudují základny a Rusko si na Ukrajinu v  NATO nedovolí zaútočit znovu.Bylo by to těm hajzlům podobné.

tomaskova
tomaskova
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Ano toto říká už delší dobu i Pjakin.

didusin
didusin
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Obě strany chtějí mít Ukrajinu jako předpolí, jedni jako obranný val, druzí nástupním k surovinám. Jak jednoduché

cablik
cablik
před 3 měsíci

To bylo jasné že žádná jaderná válka nebude vojenská situace je daná a také kdo má lepší zbraně. Jak si Rusové zavolali západní vyslance na kobereček tak od nich chodili celý zelení strachy.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

U našich vládních šašků bych nehledal něco co stojí za zmínku. Nemocné nešťastnici, kdyby dali na papírku “jsem kráva” tak to národu přečte. Zupák Pávek na Hradě už má poslušnost v kostech. Jinak by mu i s tím mizerným intelektem došlo, že už by ze sebe až takového idiota dělat nemusel. Horší je… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Jo, můžou se semknout, stanovit Rusku mírové podmínky a pak to lejstro poslat třeba do Kremlu, k podpisu Putinovi. Jenom je otázkou, zda oni mírotvůrci již nejsou na seznamu Ruskou federací trestně stíhaných osob?!

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Předpokládám kapitulaci Ukrajiny v tomto roce a tvorbu sanitárního kordonu v šířce cca  500 km ke hranicím Ruska, převzetí Oděsy a vytvoření spojení s Podněstřím, pokud nebude Ukrajina pod policejní kontrolou Ruska.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Zatímco u jiných se debilita předpokládá jaksi automaticky, tak Platfus Ovarov je ukaz par excellence. U Kábulu za Prahu, s teroristy se nevyjednava, Putin nezautoci, ale najednou útočí… tolik prvoplanovych idiocii od jednoho z architektů současného srabu už jen dokresluje, jak politika vypadá, když se tváří světacky. Trochu realismu tento ukaz nekonzistance a nekompetence projevil… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Jen tak na okraj: Někdy v půlce července se má konat summit /to zní hrdě/ ve Svajcu o míru mezi Ruskem a Halici. Tady bych spatřovat gordicky uzel. Bez Ruska o Rusku, se zeleninou po expiraci, a výhledem, že každý další pozdější termín bude znamenat, kurva Halík, že plnění plánu seLHALO úplně, když východní Dej-více už… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem orinoko
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Ja tak premyslim,jestli existuje nekdo,koho jeste dokazali nenastvat? Celkem o tom pochybuji