NATO v Praze: Chcimírové a Chcichcípnouti

Zítra (30. května) se v Praze “neformálně” sejdou všichni ministři zahraničních věcí zemí NATO. O čem se bude jednat?

Radim Valenčík
Radim Valenčík

Na snímku dva Chcicípnouti – generálprezident Pavel a hysterik v čele NATO Stoltenberg -dvě figurky, které nás tlačí do sebevražedné války s Ruskem.

*

Vzhledem k tomu, že setkání se prezentuje jako “neformální”, lze očekávat tlak na vystupňování agresivity alespoň části současných reprezentací zemí NATO v ukrajinském konfliktu. Můžeme odhadnout i v jakých směrech: Jednak v oblasti dodávek útočných zbraní dalekého dosahu včetně profesionální obsluhy (tzv. “dobrovolníků”), jednak v prolomení útočných “červených linií” či “tabu”, pokud jde o cíle jejich použití na ruském území. S tím pochopitelně nebudou souhlasit všichni účastníci, protože se jedná o přímou cestu ke globálnímu konfliktu. K tomu nejnovější zprávy uveřejněné těsně před schůzkou během necelých 12 hodin na Novinkách (nějak to houstne):

Polsko a pobaltské země hrozí přímým zapojením svých vojsk do konfliktu:

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-pokud-rusko-prolomi-obranu-na-vychode-ukrajiny-posleme-tam-sve-vojaky-varuje-polsko-a-pobalti-40473524

Polsko nakupuje od USA zbraňové systémy schopné zasáhnout Moskvu:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-polsko-od-usa-koupi-strely-dlouheho-dosahu-jassm-er-za-17-miliard-40473676

Macron se hloupě chlubí tím, že se EU ubrání před Ruskem bez USA, čím v podstatě signalizuje, že plní úkol plné likvidace EU zadaný této figurce současnou globální mocí:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-macron-evropa-se-musi-umet-branit-sama-40473669

Pokud tyto šílenosti projdou, pak:

– Veškerá zařízení, která budou k zapojení do konfliktu využita, se stanou legitimním cílem ruských úderů, což velmi rychle přeroste ve válku taktickými jadernými zbraněmi na celém teritoriu EU (zpočátku by šlo patrně jen o selektivní údery, ale rozsah by se stěží podařilo udržet).

– Pro EU by to znamenalo asi tak devadesáti procentní likvidaci ekonomiky a obyvatelstva.

– Částečnou záchranu pro EU by mohla znamenat strategická jaderná výstraha, kterou by dalo Rusko Spojeným státům, aby přestalo tlačit pomocí dosazených figurek EU k likvidaci, což by ovšem mohlo vést ke globálnímu střetu strategickými jadernými zbraněmi s perspektivou neobyvatelnosti zemského povrchu vyššími organismy po dobu několika tisíc let.

Lze předpokládat, že na schůzce ministrů zahraničních věcí zemí NATO budou mít převahu chcichcípnouti nad chcimíry. Ale ne úplnou.

Na schůzce se patrně bude argumentovat i svérázným výkladem prvního bodu článku 1 Charty OSN:

“Cíle Spojených národů jsou tyto: 1. zachovati mezinárodní mír a bezpečnost a k tomu cíli podnikati účinná kolektivní opatření, aby se předešla a odklidila ohrožení míru a byly zkrušeny útočné činy neb jiná porušení míru a bylo dosaženo pokojnými prostředky a v shodě se zásadami spravedlnosti a mezinárodního práva úpravy nebo řešení těch mezinárodních sporů neb situací, které by mohly vésti k porušení míru…”

O “pokojných prostředcích” se totiž hovoří až za spojkou “a”. Jenže stejnou argumentaci může použít i Rusko, pokud jde o jeho angažovanost na Ukrajině, zejména po té, co Merkelová prozradila skutečný důvod podepsání Minských dohod.

Projde naše lidská civilizace Osudovým úskalím? K tomu viz:

https://radimvalencik.pise.cz/11034-osudove-uskali.html

https://radimvalencik.pise.cz/11035-osudove-uskali-ii.html

Pokud je mnohosvětovost reality, ve které žijeme, nejen kosmologická (existuje obrovské množství vesmírů vygenerovaných porušením symetrie, resp. “zadrhnutím” inflačního stádia), ale i everettovská (každá dekoherence vede ke zmnožení a oddělení vesmírů, přičemž ke zmnožení a oddělení vesmírů může existovat i symetrický proces, který ovšem nejsme schopni pozorovat), pak mohou existovat i alternativy vývoje naší civilizace z hlediska dělení na tu, která projde osudovým úskalím a která tímto osudovým úskalím na cestě k překročení některých časoprostorových omezení světa svého původu neprojde.

každý z nás svým přítomným jednáním rozhoduje o tom, do kterého z everettovských světů se začlení. Do světa s pokračováním, do světa Chcimírů, ve kterém dojde k překročení některých časoprostorových omezení světa našeho původu a ve kterém se nechaotickým způsobem setká minulost s budoucností, nebo do světa Chcichcípnoutů bez pokračování.

***

doc. Radim Valenčík, blog autora

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 3 měsíci

OSN je pod palcem Američanů a neplní svoji funkci pro kterou byla stvořena vojenská situace je daná a pokud se o něco pokusí bude to jejich pohřeb.

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Každý, z těch našich politiků, má jistě připravenou, nějakou bytelně ponižující řeč.

Praded
Praded
před 3 měsíci

Výsledkem téhle prolhané parazitické frašky nebude výstraha ale katastrofa euroatlantické civilizace. To ovšem neznamená světa, jak jsme zvyklý tyto události sebestředně nazývat.

tomaskova
tomaskova
před 3 měsíci

naivní občánkové si myslí, že PePa 107 obrátil, aby nás chránil a zamezil válce v Evropě. Opak je pravdou. Notičky, které dostal z USA mu to nařídily v domnění, že Putin jeho kecům uvěří a zasedne k jednacímu stolu. Byly by to jen další marné Minské dohody. Západ by tím dostal čas na přezbrojení a dodání masa… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ukrajinci-ctou-Biden-prohraje-Ale-vy-mu-jeste-muzete-pomoct-756032
Tady je ukazka toho,jak ti lide ” mysli”..Rozpoutame v Evrope valku,aby Biden vyhral v USA volby..
..Neskutecne,co je to za blbce