Mašek: Hans Christian Koudelka a jeho pohádka o ruském agentovi

Odhalení agentů splnilo účel, prohlásil šéf BIS Koudelka. Rusko podle něj odhadlo, o koho jde, a zastavilo činnost. Hlášení generála Koudelky však přezkoumal a okomentoval lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek. Generále Koudelko, radějí nečíst!

Loňské veřejné prohlášení o tom, že Bezpečnostní informační služba (BIS) odhalila, že jeden z dlouhodobých agentů Ruska v Česku zajistil za úplatu šíření ruské propagandy o válce na Ukrajině, prý podle šéfa BIS Michala Koudelky splnilo svůj účel. Koudelka totiž včera na konferenci ve Sněmovně prohlásil, že ruská strana rychle odhadla, o koho jde, a aktivity zastavila. Stejně se pak prý zachovali i sami aktéři případu.

Nad vyjádřením Koudelky se pozastavil lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek, který neváhal a “Koudelkovo hlášení” nazval pohádkou.

„Hans Christian Koudelka a jeho pohádka o ruském imaginárním agentovi má své pokračování, to koukám. Bouchnul do tabule jako Igor Hnízdo, a síť agentů se rozprchla jako myši před kočkou.
Koudelka odhalí neurčitého ruského “agenta” šířícího propagandu a najednou se ruská strana třese strachy, bojí se o ztrátu jeho identity, kterou Koudelka samozřejmě zná.

– Všichni vyhodnotí situaci a přestanou s propagandou.
– Ale čeho se přesně měli Rusové zaleknout?
– A proč by přestali s propagandou?
– Jen kvůli odhalení jednoho “profláklého” agenta?
– Propagandu přece nemůže šířit jen jeden člověk, teda pokud to není James Bond.
– Co by přineslo větší užitek?
– Zjištění totožnosti dalších ruských agentů nebo konec údajné propagandy jednoho supertajného agenta?

Chce se říci: “Zdeňku, nebojte se a řekněte jméno” ale to je zbytečné. I novináři se na předchozí konferenci ptali marně.

A když už nemohou nikoho jmenovat a zahájit trestní řízení, přinesou informaci o neznámém anonymním ruském agentovi šířícím propagandu. A pak se nezapomenou pochválit. Je to jako sledovat nekonečný seriál, kde zápletky nikdy nekončí.
Ředitel Koudelka a jeho BIS nyní hraje roli preventisty s privilegiem vlastního hodnocení účinnosti svého preventivního programu.

Psali jsme:
Pavla už mohou volit jedině mladí a blbí, říká Vidlák

Jde o nadsázku, ale je to k zamyšlení… takže se pohodlně usaďte, popcorn do ruky a sledujte, jak se tahle špionážní telenovela dál rozplétá,” okomentoval Mašek sdělení šéfa BIS Koudelky lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek.

*

Jiří Mašek, Prvni Zpravy

5 9 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Tomu se říká, vrtěti Vrběticemi. Přitom, sám je ve dne v noci, agent cizí moci !

Praded
Praded
před 3 měsíci

Takových co si sami určují co je zákon, pravda a kolik jim bude zaplaceno tady máme už neurekom, ani jim nedochází, že žádný strom nenaroste do nebe, jenom snad HDP.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Na mne to pusobi vzdy strasne trapne

cablik
cablik
před 3 měsíci

Njn a nejlepší na tom je že pohádky vypráví agent vyznamenaný cizí mocností nemá žádné jméno stejně jako v případě Vrbětice. A ty jejich bláboly může vzít opravdu jen blbec.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Cabliku oni předběhli dobu. Stále ještě žijí lidé, ze kterých blbce dělat nelze. Ale už se pracuje podle amerického vzoru na nové generaci a tam už to půjde…alelújah

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To už tady bylo také jeden národ chtěl tvořit nového člověka a jak dopadli tyhle to zatím čeká mírovou cestou nebo válkou.

498856
498856
před 3 měsíci

Něco jako 31. případů Hanse Christiana Koudelky?
Třeba se toho zase opět ujme ČT

Naposledy upraveno před 3 měsíci uživatelem 498856