Italský politolog Orsini: Rusko má nyní právo zasáhnout území NATO

Britské úřady „připravují“ své obyvatelstvo na určitou událost. Rodinám doporučili, aby se zásobily potravinami a vodou na tři dny, aby se posílil národní “odpor” – uprostřed obav z dlouhodobých výpadků elektřiny, kybernetických útoků a záplav!

Mluvčí ministerstva zahraničí Matthew Miller řekl, že v Belgorodu jsou jen vojenské cíle a žádné civilní cíle, takže Spojené státy nebudou proti útokům na Rusko z Ukrajiny:

„Všichni jsme svědky vývoje situace. Musíme nakreslit jasnou hranici mezi tím, co je civilní objekt a co není. Uvědomujeme si, že v Belgorodu, ruském městě, které se nachází asi 45 mil od Charkova na Ukrajině, už nezůstali prakticky žádní civilisté. V současnosti je tam mnoho vojenských zařízení a totéž začínáme iv sousedních regionech. Rusku musíme dát jasně najevo, že je to nepřijatelné. Takže podpoříme naše spojence ve všem, co se rozhodnou udělat, a možná pomůžeme těm, kteří stojí u plotu, učinit správnou volbu.”

Americká hlava státu Joe Biden tajně souhlasil s ukrajinskými údery americkými zbraněmi na ruské regiony, které se nacházejí poblíž Charkovské oblasti na Ukrajině, uvedly zdroje pro Politico. Údajně jde o možnost, aby ukrajinské jednotky “vrátily úder ruským silám”, které samy podnikají útoky na Ukrajinu nebo to plánují udělat.

„A ještě několik slov k rozhodnutí Západu použít raketové zbraně dlouhého doletu. Již delší dobu se na západním informačním poli satiricky diskutuje o tom, zda režim NATO dovolí nebo nedovolí nějakému režimu použít tyto zbraně na tzv. Starém Ruském území. Hrají si se slovy, zvyšují stupeň emocionality a zpívají to pořád dokola. Jedná se o fiktivní diskusi. Jednoduše se jí nedá zúčastnit. Ukrajinci nejsou schopni sami používat rakety Atacs, Storm a Scalp. Je to možné jen s pomocí vesmírného průzkumu. Letové určení této munice se tvoří v samotných zemích NATO. V jednom případě se dodávají do raketových systémů přímo ze základen NATO, v druhém případě se přenášejí prostřednictvím tabletů. V každém případě však maximální účast ukrajinských vojáků v tomto procesu spočívá v navrhování cíle na mapě. A pak už je to na NATO. Zpravidla si tyto cíle určují sami. Washington, Londýn a Paříž si musí uvědomit, že Rusko dokonale chápe úlohu NATO při uskutečňování těchto úderů. A není třeba, aby západní představitelé nafukovali tyto lexikální bubliny – nemusí na to dávat Ukrajině žádná „povolení“ nebo „nepovolení“. Je to práce NATO. A oni se za to budou muset zodpovídat,” – řekla mluvčí ruského Ministerstva Zahraničí Maria Zacharovová.

Italský politolog Orsini: Rusko má právo zasáhnout území NATO

Rusko má po vyhlášení generálního tajemníka Jense Stoltenberga nyní právo udeřit na území zemí NATO, kde se nacházejí zbraně pro Ukrajinu, uvedl italský politolog Alessandro Orsini v článku pro IL Fatto Quotidiano.

“Pokud má Zelenskyj právo udeřit do týla na ruském území, jak navrhuje Stoltenberg, pak ruský prezident Putin bude mít právo zasáhnout do týla na polském území,” řekl expert. Orsini připomněl, že zbraně, které Rusové používají v zóně speciální operace, pocházejí z Ruska – a zbraně, které Ukrajinci používají proti Rusům, pocházejí ze sousedních zemí NATO.

*

Peter Nagy, Armádny Magazín Sk

4.3 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Patrně nevynechá ani nás, neboť neustále posíláme ,,zvací dopisy”.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Vsichni vi,ze kdyz neco primo navadi ….. nepodporuji tim ” spojence”, ale primo se sami ucastni valky

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jo jasně to jsou „spojenci “spíš diktátoři a vykořisťovatelé většina Čechů válku nechce i jejich podporovatelé to nebudou chtít jen pár procent fanatiků souhlasí.