Uniklé německé válečné plány proti Rusku jsou zaměřeny na prosazení návrhu „vojenského Schengenu“

Německo se snaží převzít vojenskou dominanci ve východní Evropě v Pobaltí a odkrývá plány útoku na Bělorusko, Kaliningrad a Rusko…

I když Moskva je proti „vojenskému Schengenu“ kvůli lehkosti, s jakou usnadní agresi NATO proti Bělorusku, Kaliningradu a/nebo „pevninskému“ Rusku, považuje únik informací Bildu za směšný, Kreml není znepokojen tím, že Německo znovu nastoluje přes Polsko těmito prostředky svou hegemonii.

Bild citoval utajované dokumenty, které v neděli informovaly o tom, že se Německo připravuje na válku s Ruskem podle podrobné předpovědi měsíčního scénáře vypracované jeho ministerstvem obrany, která začíná v únoru 2024 a potrvá do května 2025. Podle nich by Rusko mohlo destabilizovat Pobaltské státy a ohrozí koridor Suwalki poté, co zahájí ofenzivu proti Ukrajině , čímž vyvolá velkou bezpečnostní krizi. Rusko dokument odmítlo , zatímco Německo uvedlo, že jde pouze o tréninkový scénář .

Načasování tohoto úniku přichází o něco méně než dva měsíce poté, co německý šéf logistiky NATO generálporučík Alexander Sollfrank navrhl vytvoření „vojenského Schengenu“ pro optimalizaci pohybu vojenských prostředků po EU. Krátce nato v polovině prosince Německo podepsalo dlouho očekávanou dohodu o založení tankové brigády v Litvě, která byla analyzována jako první krok k výše zmíněným plánům přilákáním Německa do tohoto plánu– s podporou Polska Donalda Tuska.

„ Polsko se zmítá ve své nejhorší politické krizi od 80. let “ v důsledku de facto liberálně – globalistického puče proti konzervativně-nacionalistické opozici a „ Tuskovy apely, aby patrioti podporovali Ukrajinu, je rozptýlením “, které slouží také k prosazení návrhu „vojenského Schengenu“. Přesměrování pozornosti veřejnosti od domácích záležitostí směrem ke konfliktu v sousední zemi významně naplňuje Sollfrankův návrh zvýšeným pocitem naléhavosti.

Ve stejný den, kdy Bild informoval prognóze utajovaného scénáře, řekl náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejn deníku Rzeczpospolita , že „Když válka probíhá za naší východní hranicí, jakákoli pomoc a spolupráce ze strany našich spojenců je velmi vítána. Takže pokud Němci chtějí posílit východní křídlo NATO v Polsku, jako to udělali v Litvě, herzlich willkommen!“ RT poznamenal, že by se jednalo o první německé vojenské nasazení v Polsku od konce druhé světové války.

Analýzy s hypertextovými odkazy o dva odstavce výše varovaly, že „vojenský Schengen“ by mohl vést k tomu, že se Tusk bude spoléhat na Němce, že pomohou vyčistit „politicky nespolehlivé“ členy místní policie, zpravodajské komunity a/nebo ozbrojených sil, pokud se připojí k novému opozičnímu hnutí Solidarita. Záminkou k žádosti o německou intervenci by mohlo být to, že Rusko manipuluje s polskou opozicí stejně, jak o něm spekuluje německé ministerstvo obrany, že to, podle úniku informací z Bildu, brzy udělá i v Pobaltí.

Ve skutečnosti by „Tuskův návrat k moci v Polsku mohl být dobrou zprávou pro Rusko, pokud učiní nabídku Německa“ v případě, že Berlín zatáhne za své nitky jako to dělal během Tuskova prvního premiérského období, aby zajistil podporu Varšavy příměří na Ukrajině a zrušení některých protiruských sankcí jako odměnu. S německými jednotkami podél hranic s Ruskem po implementaci „vojenského Schengenu“ by Tusk mohl odstoupit od plánů na budování silné polské armády svého předchůdce a nechat tyto dva -Německo a Rusko -společně řídit evropské záležitosti.

To by bylo pro Rusko v širokém strategickém smyslu mnohem lepší, než kdyby se k moci vrátila konzervativně-nacionalistická opozice a zdvojnásobila svou politiku přeměny Polska v geopolitický klín mezi Rusko a Německo podporovaný USA. Zároveň však existuje také riziko, že opětovné prosazení hegemonie Německa nad Polskem – urychlené „vojenským Schengenem“ – by mohlo vést k tomu, že Polsko bude zneužíváno k hrozbě Rusku v zastoupení v Bělorusku a/nebo Kaliningradu .

I když zůstává nejasné, jakým směrem se budou německo-ruské vztahy ubírat, po úniku Bildu a Szejnově oznámení přesně ve stejný den by nemělo být pochyb o tom, že „vojenský Schengen“ je pravděpodobně hotová věc, ale je výsadou Berlína, zda jej použije, aby zhoršil nebo zlepšil vztahy s Ruskem. V každém případě Rusko pravděpodobně upřednostňuje Němci zavázaného Tuska v Polsku než konzervativního nacionalistu podporovaného Američany, protože má mnohem lepší historii spolupráce s Berlínem než s Washingtonem.

Z toho důvodu, zatímco Moskva je proti „vojenskému Schengenu“ kvůli snadnosti, s jakou umožní agresi NATO proti Bělorusku, Kaliningradu a/nebo „pevninskému“ Rusku, považuje únik informací Bildu za směšný a Kreml to neznepokojuje. Německo těmito prostředky obnovilo svou hegemonii nad Polskem. Nyní existuje šance, že Německo přiměje Polsko, aby podpořilo sblížení s Ruskem, což by bylo zcela nemožné, kdyby se k moci vrátila rusofobní konzervativně-nacionalistická opozice.

**

Andrew Korybko, Andrew Korybko´s Newslatter

3.3 13 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 9 měsíci

Frickové a Helmuti můžou zase jednou na drank nach Osten. Uniformy pro těhotné tankistky byly konečně dodány v dostatečném množství. Jen nějak chybí ty tanky. Ty vlastně jely napřed a pohořely v ukrajinských stepích. A taky munice, nejen do těch tanků nějak chybí. Řádění Uši Lejnové se jen tak napravit nedá. Zelení jsou stále ve… Číst vice »

Naposledy upraveno před 9 měsíci uživatelem Haskuv Duch
Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

Inu, ono Německo není úplně denacifikováno, jak bychom si snad mohli myslet. Sudetoněmecký landsmanšaft, se kterým sympatizuje většina pravicových, pražských politiků a novinářů, byl založen esesáky. Mé předky vyvraždili za 2. světové války esesáci, kteří po skončení 2. světové války nebyli justicí SRN potrestáni. Dokonce na stránkách wehrmachtu jsou esesáci svými dětmi a vnuky obhajováni… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Scholzův dědeček byl vysoký důstojník zbraní SS!

Naposledy upraveno před 9 měsíci uživatelem Václav Dvořák
cablik
cablik
před 9 měsíci

No tak z toho se Polský Rusofobové zblázní stejně jako fašisté u nás ale vše je jasné Evropa se bez Ruských zdrojů neobejde. Nějaký vojenský Schengen je utopie Rusové dosáhnou na každého takže dohoda by byla na místě.