Rekapitulace

S blížícím se koncem roku se objevuje stále více snah pozitivně zrekapitulovat vlastní vládnutí. Snad nikdy s výjimkou chvály nadstoprocentního plnění úkolů pětiletky v dobách socialismu jsme neslyšeli tolik falešného sebeuspokojení, jako když spustí Fiala, Pekarová Adamová, Rakušan či Jurečka.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Premiér stále dokola opakuje svou mantru. Jak těžké bylo převzít vládu po Babišovi, navíc v době vrcholného covidu, vzápětí přišla ruská “agrese”, prudký nárůst energií, rekordní inflace, dopady Green Dealu, konflikt v Izraeli, potřeba rekonstrukce důchodového systému, údajné razantní oteplení a kdyby ho někdo nebrzdil, zmínil by i tsunami na Měsíci. To jsou všechny překážky, které však údajně Pětikoalice s přehledem zvládnula. Abychom byli realisty, řekněme spíše, že je všechny přežila, aniž by ji média z čehokoliv podezřívala a národ ji po těchto “zásluhách” svrhnul. Zvláště, když to vypořádání se se situací dopadlo následovně.

  1. Babiš skutečně v době covidové sáhnul k zadlužování státu a prvnímu obrovskému schodku, kterým se snažil eliminovat ztráty z hospodářského propadu a z nákupu nepotřebných vakcín, k němuž se přidala i “nutnost” je dostat za každou cenu do lidí. Jenže současní Pětikoaličníci v té době jeli v covidohysterii s Babišem, často požadovali ještě drsnější a nákladnější opatření a výši schodku ve Sněmovně schválili.  Po jejím konci ve schodkové rozpočtové politice pokračují, aniž by k tomu byl důvod.
  2. Speciální ruská vojenská operace by se nás netýkala, kdyby se EU nepodvolila přání a plánům USA a Česká republika nebyla výstavní galerií antiruských nálad. Přestože je a vždy bude Rusko daleko podstatnějším obchodním partnerem než Ukrajina, pološílená Pětikoalice s médii v zádech udělala mnohé proto, aby byla ve svém odboji vůči Moskvě hlasitě slyšet, což zkomplikuje jednání po skončení krize vyvolané Spojenými státy na ukrajinském východu. Česká vláda tak dokázala zpřetrhat diplomatické vztahy s Moskvou, vyprázdnit vojenské sklady, z nichž emigrovaly už i myši, provětrat státní pokladnu a podívat se na její dno, vytvořit z naší země ukrajinskou enklávu, rozvěsit na jejím území ukrajinské národní symboly.
  3. Důsledky chování vlády přišly vzápětí. Ceny pohonných hmot, elektřiny a plynu vyletěly nahoru. U ropných produktů a plynu je to očekávané, zvláště když polovina Evropy dosud fungovala výhradně na jejich importu z Ruské federace a po krádežích ruského majetku a hysterii namířené vůči Kremlu musela hledat jiné zdroje. I přesto se pokorně a víceméně potají vrátila k nákupu ruských produktů, jen jakousi oklikou. Naše ideologicky pomatená vláda není i přes různá hrdinská prohlášení výjimkou. U elektřiny je to jinak. Ta je drahá jen proto, aby na ní mohl stát profitovat a lepit díky ziskům z ní díru ve své pokladně. Přes cenu elektřiny tak platíme Fialovi & spol. ukrajinské dobrodružství. A elitním Ukrajincům luxusní život. Setrvání na Lipské burze je přáním akcionářů ČEZu, kterým vysoké ceny přihrávají obrovské zisky. A podobně i dalším hráčům na energetickém trhu. Přidejme ještě naprosto zcestné dotace solárních baronů a je nám jasné, že tuto oblast vláda nezvládla vůbec. A bude ještě hůře. Coming soon….
  4. V Evropě nejvyšší inflace je prý vinou ČNB. Makroekonomika má své zákonitosti, o tom nelze pochybovat. Ale celá inflační spirála, která se u nás stále točí, má svůj původ v nefungujícím průmyslu, odtoku peněz a zisků do zahraničí, nízké kupní síle naší populace a antinárodní politice vlády. Je s podivem, že inflace zasáhla především postsocialistické státy a skoro se zdá, že jde o další systematické ožebračení Východní a Střední Evropy.
  5. Stěžovat si na Green Deal a zároveň ho podporovat a investovat do něj je jaksi schizofrenní. Většina rozumných lidí už ví, že jde spíše o nástroj k světovým mocenským změnám, jejichž představitelem je grázl Klaus Schwab. Zaslepenost ekoteroristů je snadno využitelná k prosazování NWO a celý vylhaný Green Deal postavený na falešném tvrzení o klimatických změnách vedoucích k vymyšlenému oteplování planety. A Pětikoalice tomu napomáhá, přičemž má ve svém portfoliu Piráty, tedy stranu vyznačující se rudozeleným viděním světa.
  6. Konflikt v Izraeli pomohl vládě zamést s migrací, kterou ještě nedávno Rakušan podporoval. Nám zůstali přijatelnější Ukrajinci, Západ se stal muslimskou enklávou plnou různých hrozeb. Od násilí, znásilňování až po degradaci křesťanství a mnohého z toho, co bylo v Evropě běžné. Tedy prosperity, bezpečí, náboženské tolerance a pořádku. Bohužel, vláda to vzala zase po svém a rozbila dobré vztahy i tam, kde mohla získávat náhradu ruských nerostných zdrojů. Opět jsme tak svědky přehlídky idiotismu.
  7. Rekonstrukce důchodového systému spočívá v odsunutí odchodu na penzi do sféry, kdy už velká část seniorů umírá, v ožebračení těch, kteří se přesto přehoupnou přes stále posouvanou hranici znamenající odchod na odpočinek. Nic více. Amen.
  8. Oteplování planety je samozřejmě nesmysl, jde o klasickou sinusoidu. Naopak ledovce v Antarktidě narůstají za pár let můžeme klidně mrznout v době ledové. Tsunami na Měsíci neproběhla, není tam moře. I když by ho tam Fiala možná rád viděl.

Všechna prohlášení vlády o vlastní úspěšnosti jsou tak holým nesmyslem a vytouženým přáním lídrů pětikoaličních stran. Už ani provládní média a najatí ,,odborníci“ i při největší snaze nedokážou na 100% popřít diletantství vládních úředníků. A to jsme nezmínili problémy ve zdravotnictví, školství, idiotismus Pirátů v oblasti dopravy a prosazování elektromobility, postupnou likvidaci hotovosti. Je třeba si přiznat, že i přes sebechválu vlády a Pekarové Adamové jsme tu nic horšího ještě neměli.

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

3.8 10 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 10 měsíci

“za všechno špatné zde mohou důchodci”, tím začala vláda Fialové špíny, já se jen divím, že nervy bouchly studentovi a ne žádnému důchodci, abychom toto pořád poslouchali, jaké jsme svině důchodcovské. Ale vlastně ano, u Úřadu vlády se jeden důchodce zastřelil na protest proti vládní politice, ale v tisku se o tom mlčelo. Dokonce,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Fiala s Jurečkou porušili ústavu kvůli tomu, že potřebují zdroje na válku proti Putinovi. Fiala přece řekl, že se důchodci musí uskrovnit. Navíc, důchodci volili Babiše, Zemana, Okamuru…dříve i Paroubka. Jsou zkaženi 40 lety komunismu. Představitelé Pirátů říkají, že bez důchodců, s těmito politickými názory, by se nám žilo lépe.

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Na protest proti nějakému typu politiky se už zastřelilo či upálilo mnoho lidí. Ale málokdo se tím proslavil a je naším hrdinou. To dokázal jen Palach. Pokud se před sídlem vlády na protest proti Bidenovi, Zelenskemu, Rakušanovi, Fialovi a spol. upálíte, nikdo se o tom nedozví a váš vysvětlující dopis určený veřejnosti taky zlikvidují.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 10 měsíci

Střelec v Praze se inspiroval v Rusku, tak hlavně že na Západě se nic takového neděje… Faktem je, že je zvláštní, že psal na Telegram a že ho inspirovala právě ruská Alina, hlavně ale je faktem, že to byl šílenec – v rámci profesionální deformace jsem se hned podívala na jeho horoskop (datum narození… Číst vice »

Naposledy upraveno před 10 měsíci uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Pokud to někoho zajímá, tak v žádném případě nečíst tzv. “Domy” ani “Ascendent” – bez znalosti hodiny a místa narození nemají význam, resp. hodina a místo narození jsou zásadní podstatou každého horoskopu! Velmi ale nechápu, že nikdo neviděl, že ten člověk je divný, především pak, že to neviděli rodiče, na druhou stranu to… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A já ještě jednou: K článku s názvem “Rekapitulace” mi nepřijde až tak mimo téma doplnění, že ten slavný Západ už tady máme v plné parádě! A mimo téma mi nepřijde ani doplnění, že Karlova univerzita je jedna z nejstarších evropských univerzit a dále skutečnost, že právě její filozofická fakulta vychovává neomarxisty, viz malý příklad: „Považuji… Číst vice »

Naposledy upraveno před 10 měsíci uživatelem Pozorovatelka
Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Milá Pozorovatelko, v posledním roce jsem byl v Praze přepaden jak já tak i moji dva přátelé. Bylo mi doporučeno nosit sebou zbraň. Nejlepší je ovšem vůbec nevycházet z domu. A to má být Praha jedno z nejbezpečnějších měst na světě. Mám příbuzné žijící v takových místech, jako je Johannesburg a Saint Louis a ještě je nikdo nepřepadl. V Praze… Číst vice »

adam
adam
před 10 měsíci

Vůbec to sem nepatří, ale v zájmu vlastního duševního zdraví musím…Dnešní tragédie na FF UK nyní snad u každého člověka vyvolává především hlubokou lítost a soucit s rodinami, které postihlo řádění toho šíleného střelce. S odpovídajícím odstupem času by však příslušné orgány měly zhodnotit: 1. Činnost bezpečnostních a zpravodajských struktur s ohledem na skutečnost, že vrah své záměry… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  adam

“…ale též fakticky mohly motivovat další psychopatické jedince k napodobení takového činu.”
S tím velmi souhlasím – doteď byla motivace jen na Západě, teď už je v Praze, v Česku. A to nehovořím o motivacích islámských/antisemitských – Praha přece má Golema:
comment image
https://aeronet.news/zeman-o-volbach-2017-skoncila-obcanska-valka-zeman-jsem-zid-a-v-v-pjakin-praha-jako-esotericke-a-okultni-centrum-evropy-video/
(Čímž ale ani náhodou nejsem proti Izraeli).

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci

Divím se, že se pan Kulhavý vůbec namáhá s vyvracením očividných nesmyslů pana Fialy. Ten kdyby za sebou neměl Zlatušku (školné), Habsburky a sudetoněmecké hnutí založené esesáky, tak je pořád učitelem na základce a možná i jen školníkem. Co se týče důchodů, byla porušená ústava. Až někomu ukradnu z kapsy peněženku, budu tomu říkat reforma.

Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale umí si uvázat kravatu, i když mi spíš připomíná strašáka v zelí.

vaclav
vaclav
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No to by dopadlo, školník musí umět něco opravit a vůbec není tak blbý jako Fialenko .

heriot
heriot
před 10 měsíci

Nojo, jako obvykle, maniakální posedlost všech komentátorů. V jakémkoliv tématu současnosti nutno negativně zmínit socialismus…
Pan Kulhavý by si mohl ujasnit , že je nekonečný rozdíl mezi určitým nadhodnocením nepochybných úspěchů, a mezi tím vydávat katastrofické neúspěchy za úspěchy, jak to činí dnešní režim…

vachav
vachav
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  heriot

Ta “povinná fráze” k dehonestaci socialismu se objevuje ve všech jeho článcích.Snižuje to úroveň textu a je s tím již trapnej-ano je to posedlost.Důvodem je snad historicky vrozená servilita u velké části tohoto národa.

cablik
cablik
před 10 měsíci

A ZASE TY TURBÍNY A VĚTRNÍKY …
https://pravyprostor.net/?p=170388

standa
standa
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ve Skotsku diesel agregáty poháněly větrné turbíny, aby vyráběly elektřinu ! Smutná legrace !

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Ekologie asi byla spokojená. Skotští zelení šílenci se nelepili k lopatkám.

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  standa

To není legrace ale jen důkaz že si chtějí na zeleném blábolu namastit kapsy a nám udělat ze života peklo.

cablik
cablik
před 10 měsíci

To je moc dobře popsané co se děje poskoci NWO plní zadání globalistů a likvidují jiné podniky a lidi. Zdražování energii je státní zvůle a zlodějina a v té válce si vsadili na špatného koně ale to se jim vymstí.

spartak
spartak
před 10 měsíci

Já nemusím psát tak dlouhý článek a zmiňovat se o socialismu ,já jen připomenu ,že vše v této zmrzačené době ovladá prašivá pravicová sebranka na všech úrovních.