Ti, co vždycky všechno vědí, tentokrát o SPD

Jaké zdroje, takové „informace“. Nikomu nevyčítám, že nesleduje vystoupení poslanců a funkcionářů SPD. Nemám nic proti tomu, když je ti, kteří je sledují, věcně kritizují. Je ovšem smutné, když někdo šíří lži, ať už z nevědomosti, protože je hlupák a vyjadřuje se k něčemu, o čem nemá informace a čemu proto nerozumí, aniž by věděl, že nerozumí, nebo proto, že je darebák a prostě pomlouvá, protože chce škodit.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Nemá cenu připomínat staré lži o tom, že jsme svedli polodementního důchodce, aby házel klády na koleje a podobné nesmysly, které jsou jen důkazem, že SPD žádné přešlapy, z nichž by se daly vyrobit aféry, nemá. Nemá cenu se ohrazovat proti nálepkám, že SPD je fašistická, když už konečně většina chápe, že je to naopak vládní pětikoalice, kdo omezuje svobodu a zavádí totalitu.

Nebránil bych se ani tvrzení, že SPD je extrémistická a populistická. „Extrémus“ je latinsky nejvzdálenější, a my jsme opravdu nejvzdálenější od stran pětikoalice, dál než ANO, které s nimi často hlasuje. Styděli bychom se být pětikoalici blízko. Ona také není žádným středem či normou, ona je morálně úchylná, proti občanům a ve prospěch cizí moci. Je od nás nejvzdálenější, „Populismus“ je hloupá nálepka ze závisti, že pětikoalice populární rozhodně není, a její média hlavního proudu mají velký problém ji věrohodně podporovat.

Jde mi ale například o tvrzení, že SPD ve skutečnosti prý opozici jen předstírá a ve skutečnosti o žádné změny a vládní odpovědnost neusiluje, protože je pro ni pohodlné mít deset procent. Kolik tuposti je investováno do takového úsudku! Všechna naše veřejná prohlášení, pozměňovací návrhy a hlasování ukazují, že je to nesmysl. Opravdu bychom investovali tolik úsilí, abychom ničeho nedosáhli?

SPD je prý podnikatelský projekt a jeho představitelům prý jde jen o peníze. A důkaz, že by čerpali odněkud nějaké peníze kromě platu, pokud jsou poslanci? Není, ale kecy jsou. Nejsou to spíš Piráti s jejich politickými náměstky typu Kolařík (bez kvalifikace jiné než pirátské členství), není to ODS a TOP09 se svými aférami, StaN se svým „dozimetrem“? Na skandální výroky mají všichni nárok, každý má příležitost se znemožnit. A představitelé pětikoalice jí využívají.

Karlu Havlíčku Borovskému nelze vytýkat nedostatek odvahy, a přece to byl on, kdo v epigramu o pravdě napsal: „…kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz.“ Vylézt ze zákopu ve chvíli, kdy je šance na úspěšný útok, je hrdinství. Vylézt do kulometné palby bez šance uběhnout aspoň pár kroků je chyba, kterou nelze opakovat. Problém je ovšem odhadnout správné „včas“. Pohodlnější je být zalezlý jako anonym pod smyšleným nickem a vytýkat někomu nedostatek odvahy. Není „včas“ být vypískán, protože sdělujete pravdu, které ovšem lidé zatím nejsou nakloněni věřit. Říkat pravdu o válce na Ukrajině, když o ní lidé nic nevědí, a všude visí ukrajinské vlajky, nemá cenu.

Říkat pravdu má smysl když jsou lidé připraveni ji přijmout. Psychiatr, pokud chce pomoci, nemůže v poradně říci klientce to, co je každému kromě ní zřejmé, např.: „Vzala jste si alkoholika a vaše desetileté úsilí ho změnit bude nejspíš i nadále bez výsledku.“ To jí nepomůže. Nějakou dobu trvá, a stojí to jisté úsilí, než klientka získá náhled na svoji situaci. Společenské procesy nejsou pro každého zřejmé, zejména když polyká propagandu hlavního proudu, nebo se o politiku vůbec nezajímá. A oba příklady se týkají naprosté většiny občanů.

Lidé důvodně frustrovaní chtějí slyšet řešení, samozřejmě radikální. To je příležitost pro skutečné populisty, manipulátory. Pro ty, kteří volají „nedopustím!“, aniž by měli nějaký reálný vliv. A naivní lidé tomu věří a pokládají to za projev odvahy. Přestože ten, který „nedopustí“, chce zůstat v EU a NATO, které diktují podmínky a nedopuštění v takovém případě nepřichází v úvahu. On ale své „nedopustím“ řekl „včas“, právě včas pro naivní radikály.

SPD je ale seriózní a neslibuje jako někdo nemožné do tří dnů, a to po dobu mnoha měsíců. Těžko a zbytečno se s někým takovým spojit, zvláště prohlašuje-li, že SPD a také Trikolóru zničí.

Pan VK minulý týden řekl, že se SPD neúspěšně snažila reformovat EU. Je to čirá lež. Jako poslanec Evropského parlamentu bych o tom musel vědět. Pan VK je inteligentní a jistě ví, že je to lež. Ovšem jeho postoj k SPD je trvale vyhraněný stejně jako postoj Svobodného vysílače, jehož moderátor označil Tomia Okamuru jako „japonského popeláře“. Můžeme se dohadovat, proč to dělají.

SPD vydrží, není líná, ustrašená ani populistická a hlídá si, aby nebyla infiltrována darebáky.

4.2 31 hlasy
Hodnocení článku
124 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 1 rokem

Otázka zní: budou Češi stále zbabělci a nechají si vse libit a budou vyjadřovat svojí nespokojenost na Václaváku.? Pak prijdou domů a reknou si, to bylo krásný, byl tam Úďa, Tonda a dokonce Jarmila se Štětinačem. Poslední stateční Češi branili Republiku pod velenim Olega Svátka v roce 1939.
Ano, boj s blbci v parlamentu je těžký.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Nejde o “boj s blbci v parlamentu”, jde o boj s blbci mezi lidmi, které v blbce proměnily média a televize s rozhlasem. Je to otevírání oči zbblým lidem, získávání je na svou stranu. Kdo jednou prohlédne, má velkou naději procesu oblbování odolávat.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Václav Dvořák
Prodost
Prodost
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Přesně tak, jenže: “Větší část populace není příliš inteligentní, děsí se zodpovědnosti a nepřeje si nic lepšího, než aby jim někdo říkal, co má dělat. Za předpokladu, že vládci nezasahují do jeho hmotného pohodlí a do jeho ctěného přesvědčení, je naprosto spokojená, že si nechá vládnout vlastně kýmkoliv”. ~ Aldous Huxley A teď mi… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Prodost
Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Prodost

Ale většinou zasahují! Vždycky chtějí majetek všech především pro sebe!

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Bohužel je nutno si uvědomit smutnou realitu-před léty jeden dnes již ex(všichni ho dobře známe) prohlásil:”Polovina tohoto národa má podprůměrnou intaligenci a třetina jsou pitomci”.Co s tím chcete dělat,jak může “ovčan”prohlédnout?

Prodost
Prodost
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Ano, většinou to jde, ovšem podmínkou je, že Vám rozumět chtějí. Komenský naléhal, aby se kantor stále přesvědčoval, že je srozumitelný. To jde pouze “z očí v oči”. A i tak, alespoň já, jsem byl po vyuč. hodině jako bych osm hodin skládal uhlí. Společnost je, korektně řečeno, “inkluzivní”, poměr 80%:20% v neprospěch kvality rozumu je… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem

V současné politické situaci by petice na prosazení zákona o referendu měla velký ohlas a referendy se potom dá změnit a nastavit podle přání většiny všechno.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

V současné sestavě v parlamentu to možné není. Ostatně referendu, kterého se účastní neinfomovaní a manipulovaní nemůže dopadnout dobře.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Viz volba prezidenta.

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pan David mě odpověděl, že Babiš nechce zákon o referendu a já jsem v pořadu u Xaviera, jasně slyšel prohlášení Bbiše,žeje škoda že nenáme zákon o referendu. Pokud teda platí, že za současného stavu se referendem nedá v současnosti nic změnit, potom je vše k ničemu.

vera
vera
před 1 rokem

Pane doktore, jsem moc rada, ze vas tady vidim diskutovat. Velky dik! Ja se priznam, ze jsem jedna z tech, co vidi v SPD bezpecnou sinkekuru pro par lidi, kteri se o moc nesnazi. Vase esej se mne nesnazi presvedcit fakty. Rikate, ze to neni pravda, ale mluvit je lacine. Lidi to tak… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Paní Věro, tak víc sledujte, co SPD dělá. Vždyť se to můžete dočíst i tady. (Učitelka Bednářová, pan Skála se svými kolegy…) Vždyť samotný fakt, že tenhle server existuje vyžaduje jistou odvahu. Do budoucna. Vždyť jsme na sešupu. Co si myslíte, že může prosadit strana s tak málo poslanci, proboha? Protože běžný… Číst vice »

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Prosim nezvante. Nic o mne nevite. Ptala jsem se cele party dezolatu, co vlastne se SPD podarilo. Byly dve veci: dostali se do vlady, a podarilo se jim dostat dva poslance do Brusele. No fajn. Ale nestaci. Co by pan Okamura mohl udelat, je mluvit s lidma na tomto webu. Obcas tu ma… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

vera Nazýváte občany, kteří mají jiny nazor “dezoláty” a ja se ptam jakym právem uražite obcany byť jste podle vašich měřítek stejná? 1. bezdomovec nebo opilec, velmi odpudivého vzhledu, zápachu apod. 2. protagonista dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Paní Věra užila slovo “dezolát”, aby připomenula, že takto urážlivě označuje premiér lidi s jiným názorem, než má on. Tedy může-li mít papoušek nějaký názor. My, co jsme Failovou vládou cenzurováni a označování za ruské šváby si tak rádi říkáme. Oslovení Ahoj dezoláte je obvyklé a moc se tomu smějeme.

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

No jasne. 🙂 Ale pan doktor David asi s nama dezolatam nemluvi. Viz.

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Kluci, vy jste mne nepochopili. Ja jsem dezolat, a rada, protoze byt mainstreamem, to je urazka. A ptala jsem se party dezolatu, jak je to SPD.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Zřejmě mi něco uniklo.

1) Kdo z SPD zasedá ve vládě?
2) Kolik si myslíte že čtenářů čte Novou republiku? Vždyť se tady už pomalu všichni známe…

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Fakt? To je úžasné. Díky za informaci. 🙂

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Užasné to možná je,ale úžasný už moc není počet nás diskutujících,což jste asi měl na mysli.Tady se střídá tak max. 20 lidí a to je bída z 30 000!

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Byvalo to tu divoke a krasne. Bohuzel moc trollu. Tak to predelali na registraci, a ted tu neni skoro nikdo. Chtelo by to neco uprostred.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Mlčeti zlato.

Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Vy asi nežijete v ČR, že?
Takovou hloupost, jako napsat, že se SPD dostala do vlády, může jen totální politický diletant, nesledující dlouhodobě českou politickou situaci.

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

A parlament neni cast vlady?

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Ne, není. Představte si.
Vláda je vláda a parlament je parlament.
Pak je ještě senát.
Ten taky není část vlády. Ten je senát.

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Senat, mily anonyme, je cast parlamentu. A v demokracii je parlament zakonodarny, cili casti vlady. Treba se na to divate jinak, a s tim nemam problem. Ale mohl byste se chovat slusne, a ne jako nejaka vrchnost k poddanemu blbeckovi. Jste to vy, ten pohrdavy anonym, pane doktore Davide? Nebo jste na mne poslal nejakeho politruka?… Číst vice »

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Viz nahore. To je nedorozumeni. Ja jsem hrda na to, ze jsem dezolat. A ted prosim odpoved.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Na co ještě chcete odpověď? Všechno už bylo řečeno (několikrát) a bezezbytku zodpovězeno. Asi nečtete dost pozorně! Zrovna další příspěvek je odpověď od pana Dvořáka PŘÍMO ADRESOVANÁ VÁM a je zcela vyčerpávající. Visí tu již víc než dvacet čtyři hodin a vy se znova ptáte. I vaše další otázky už tu byly mnohokrát zodpovězeny.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Paní Věro, doporučuji vám navštívit web SPD. Tam to všechno je. A ohledně politické buzarace, politických procesů a politických vězňů, tak od toho je nová obdoba VONSu a jmenuje se P.R.A.K. (Proti Represi A Kriminalizaci), jehož smyslem bude Právní Pomoc Proti Politické Perzekuci

vera
vera
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Precetla jsem si program SPD, libil se mi, a divila jsem se, ze to tak lidi neberou. Druzi dezolati mi vysvetlili, ze je to jen papirove. Tak tady hledam dalsi informace.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera

Poslanecká sněmovna představuje spolu se senátem zákonodárnou moc. V poslanecké sněmovně zasedá 200 poslanců, z toho 20 z SPD. Tak mi řekněte, CO těch dvacet lidí může asi tak prosadit ze svého volebního programu? Jestli vám vaši přátelé “vysvětlili”, že je to jen “papírové”, tak k tomu se dá vůbec těžko něco říkat. Svůj… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

SPD je dle mého názoru na urážky a výmysly příliš chytlavá! Chtělo by to asi být více nad věcí a ty, mnohdy naprosté kraviny, ignorovat. Okamura se hned čertí a to se jim líbí. Chtělo by to asi více klidu, nadhledu a taky nedělat to: když my tak vy taky. Běžný občan cíle SPD… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

A jak tedy vyzněla nedávná debata Okamury s Rakušanem v TV? Protože střižna TV je poslední, kdo se materiálu před odvysíláním dotkla a ona TV zastává silně konformní názory, je naprosto jasné, že Rakušan bude vykreslen jako poctivý a zodpovědný státník a Okamura jako štěkající a vzteklý pes, onen fackovací panák. Což nakonec z krátkého šotu ve… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Já jsem tuhle debatu neviděl, ale na toho Rakušana by v debatě stačil kdekdo. Je to jeden z nejhloupějších lidí, kteří se od roku 1990 v politice objevili. Jestli máte strach i z takového člověka, tak já už nevím.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Pane Karle2002, tady nejde o blbost, ale o funkci!!! Vždyť on je ministr vnitra. Může být pro tyhle lidi něco přitažlivějšího? A pro ostatní něco nebezpečnějšího? Vždyť on se teprve připravuje. Na svoje titulní vystoupení.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Nepodsouvejte mi něco, co jsem neřekl. Ten člověk, ač hloupý a omezený, je ve své zabedněnosti a ideologické zatvrzelosti velmi nebezpečný. Ve spojení s manipulativním mainstreamem se stává navíc neprůstřelným. Zbytek je v předchozím příspěvku, nebudu to opakovat. Pro jakoukoliv TV není problém vykreslit Rakušana jako připraveného a poklidného diskutéra, kdežto z Okamury udělat zuřivce neustále… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

No a co může Tomio Okamura dělat? Pokud v duelu s primitivem a troubou reaguje emotivně, obviníte ho, že se nechal vyprovokovat a že tím poškodil své hnutí. Ivan David zase vystupuje uvážlivě a chladnokrevně, ale zase se mu může vytknout, že je neprůbojný a nevýrazný. Pokud média, ve kterých k těmto duelům dochází, patří přívržencům Fialy, Rakušana,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Když má někdo v hlavě seno, jak se to může v televizi sestříhat, aby se to nepoznalo? Ti lidé tady v Praze, co je volí, jsou dlouhodobě zpracováváni sdělovacími prostředky. Podívejte se na youtube, jak zfanatizovaní Němci vítali v Chebu na podzim 1938 Hitlera. Tak takoví jsou pražští stoupenci dnešní pravicové koalice. Ale to… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ono to vítání Adolfa ma svoji historickou pointu. Beneš největší lhář udelat z druhé majority což byli Němci, ve vznikajici republice minoritu a pak nechtěl uznat jejich volání o federaci jako ma Švýcarsko. Po roce 1945 prosadil vyhnání Němců z vlasti a místo nich přišli neadrtalci z východu, Malorusové, Rumuni, Madari a Slováci. Ma rodina je viděla jak… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Ty vole, já jsem taky neandrtálec. Tahle zem mi je ale mnohem, mnohem bližší než těm, kdo to tady “pozorovali” ještě z dob starého Procházky, považovali se za honoraci, elitu a kteří dopustili 38 i 39. A ti, kteří zde dostali možnost žít, působit bez nějakých podstatných omezení zpychli, zradili zemi, která jim poskytla… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Velmi dobre jste se ozval. Pořád Reproduktora podezřívám, že je jen hříčkou Umělé Inteligence v rukou BISky, či podobných gangsterů.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Ale ne, Reproduktor je autentický. Ale ono těch “pravd” je vícero a lidé mají potíže se v tom orientovat. S těmi národnostními menšinami zděděnými z Rakouska-Uherska to bylo za 1. republiky složité. Podle mně to ale Masaryk s Benešem vyřešili skvěle. Nicméně i tak se o tom pořád diskutuje. Petr Uhl, fanatický levičák, dokonce převzal od vedení sudetských… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Reproduktore, vy jste sudetský Němec, že opakujete ty jejich blbiny?

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

“Chudáci sudetští Němci”. Nezapomeňte na to, že když sudetští Němci volali v roce 1938, že se chtějí připojit k Hitlerově říši, plakali radostí, počítali s tím, že budou, jako ostatní Němci, vyhlazovat Židy a ostatní méněcenné národy včetně Slovanů. Sudetští Němci byli nejen ve wehrmachtu, ale i v SS, gestapu. Všechny ty hrůzy, které nemají v lidské… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Neznám ani jednoho Pražáka, kterému by se neobracel žaludek už při pouhém pohledu na Pavku Novotného. Spíš se ho každý bojí. A oprávněně. Má pravděpodobně velmi silné krytí. Vždyť ho radostně navštívil i náš pan prezident.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Příliš si Pražáky idealizujete.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Jsem Pražák… 🙂

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Pane doktore to po vás opravdu nechci!!! Podle mne jste tím fackovacím panákem právě teď. Hezký den. ..

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Diískuze není fackvání.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

To začal pan doktor ona není ani o podezříváni někoho z gangsterismu. To se vám povedlo. O čem taky píšu, když vy tak my taky…

maxim
maxim
před 1 rokem

Vy politologové …, antikomunismem v současnosti trpí jako nevyléčitelnou nemocí všichni, téměř bez rozdílu … Je to poznat podle toho že všichni všechny současné totalitní zhovadilosti přirovnávají “k padesátým létům komunismu”, a nikoliv třeba k době nacistické okupace a nebo k době prvorepublikového “kapitalistického ráje” těch vyvolených .. A když píšete o sjednocení lidu, tak to dokáží jenom… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  maxim

Ejhle, a já myslel že “rovnání lidí do lajny” chce Rakušan, Zelenský, Černochová, Pekarová, Vystrčil, Pavel, Nulandová a tahleta parta.

maxim
maxim
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Jooo .., je ale jeden velký rozdíl v tom srovnávání do lajny … Komunisté podle komunistické ideologie srovnali a zákonitě srovnají (to je ta dialektika dějin) zase všechny lidi do lajny.. Pane Dvořáku ti Vámi vyjmenovaní primitivové se považují ale za elitu (sebeprohlašující elita je vždy povýšenecká, tudíž odtržená ad života a proto… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem

Jeden místní, takový jednodušší pisálek, tu neustále a vytrvale píše, jak by JUDr. Rajchl chtěl tu politiku dělat cca tak, jako ji dělá Orbán v Maďarsku. Pominu-li, že zřejmě asi ani netuší, jaké názory na tiskovkách prezentuje místopředseda strany Vacek (zřejmě šedá eminence strany PRO) a Rajchl stojí vedle něho a ani brvou nehne,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Jarin G.
Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

A pro ty, co neustále vyčítají, že se prý SPD nechce spojovat s dalšími stranami, což není zcela pravda (Trikolora …), tak proč nevyzývají PRO, aby stanulo v čele vlastenecké opozice? Jistě tací, jako je Šlachta, Vítová, Bartoš, Šmarda, Konečná, Volfová, Vandas atd. atp. najdou společnou řeč a vytvoří silnou koalici. Ale pozor,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Jarin G.
Prodost
Prodost
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

Drobná, nicméně pro mě významná zkušenost s panem Rajchlem. Pan Raichl na svém FB účtu často reaguje na své příznivce, ale vždy jen, pokud tím nelze nic zkazit. Způsobu jeho reakcí říkám “Amway”, po způsobu této “církve”. Vždy způsobem: Jste výborní, jste úžasní, jste PRO? Promiňte, je to pouťový vyvolávač! Několikrát jsem… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

nebo si spíše nacpal kapsy na ty své lotroviny.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Buďte adresná. Jinak se jedná o plácání. Jestli máte k uvedeným jménům konkrétní lotroviny, podělte se prosím s námi o ně.

Praded
Praded
před 1 rokem

Rozhodně je něco divného na té naší vlastenecké frontě. Já to přisuzuji bojem na všech frontách tj. X volebních slibů, na kterých se VLASTENCI neshodnou. . Přece šlo vytvořit také KOALICI na základě jediného bodu a to ZÁKON O REFERENDU. Samozřejmě spící agenti jsou zalezlí všude a zatím působí nenápadně, jejich čas teprve přijde.

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Babiš není vlastenec ale vymočený je dost.

Prodost
Prodost
před 1 rokem

Fakt nerozumím důvodům, pro které se česká politická opozice nedokáže sjednotit. To, že se ta, či ona partaj nedostane zrovna k moci neznamená, že je z ní tím pádem opozice. To snad není třeba objasňovat. Podívám-li se na programovou náplň tzv. vlasteneckých stran – skoro ve všem shoda. Co sjednocení a společnému postupu už tradičně,… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Prodost

pokr.: Ti pak pochopitelně musí plýtvat energií, aby vůbec publikum přesvědčili o své upřímnosti, přičemž scénář a hlavně žárlivý a přísný režizér takovým nedovolí, aby dostali klíčovou roli a začali hrát jinou hru. Tahle současná hra nápadně připomíná „ČEKÁNÍ NA GODOTA“

eFPe
eFPe
před 1 rokem

Pane doktore, taky si dovolím připsat nějakou poznámku pod váš dobře napsaný článek. Není to jen otázka na SPD, v žádném případě, ale proč, pokud jde tedy o naši budoucnost,ještě lídři SPD neiniciují nějakou společnou frontu proti tomu zlu, co je u moci, tomu triumvirátu nebo spíš taky pětihlavé sani-Vláda,senát,prezident, ústavní soud, evropská… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eFPe

Já myslím, že si SPD vede dobře. I Tomio Okamura. Za situace, kdy 99 procent sdělovacích prostředků, včetně veřejnoprávních, patří přívržencům ODS-TOP09-STAN-Lidovců-Pirátů, je logické, že se podpora pro SPD pohybuje od 8 do 15 procent. Více to nejde. Pan Rajchl je mi určitě daleko více sympatický než Fiala, Pávek, Rakušan, Bartoš… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

No tak se nedá nic dělat.

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Děkuji. Pokud je toto ale pravdou pak jsou takoví lidé spíš korytari neschopní dělat ústupky a kompromisy a tudíž do politiky nevhodni. Myslíte si že v rámci dosavadních politických uskupeni nabízí veškeré myšlenkové aprogramove věci ze je zbytečné zakládat nové politické strany?ono je dost diskutabilní i prohlášení rajchla.z EU ne,ale že by zezdola měnil… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Takže budeme trpělivě čekat na volby roku 2025 a modlit se, aby příliš mnoho hlasů nepropadlo pod 5 procent. Protože JIM nepropadne pod 5 procent vůbec nic. A když znovu propadne 1000000 hlasů pod 5 procent, tak budeme čekat do roku 2029. Máme přece plno času.

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

A co vytvořit koalici s tím, že kdo dostane nejvíc hlasů, ten jí povede. Když se to podařilo PĚTIDEMOLICI proč to nejde VLASTENCŮM.

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Děkuji za vysvětlení.samozrejme jsem daný příspěvek nemyslel útočne

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eFPe

Na nepřetržitou, monotónní komunikaci v nepříznivě laděných sdělovacích prostředcích přeci dojížděl už kdysi Paroubek. A také on slyšel – nesnaž se reagovat sám na každou událost, rozděl práci s médii na širší stranickou špičku, najdi si briskního, nezničitelného rétora s výrazem, gesty, pohotovou vyřídilkou, který bude s to většinu záležitostí kvalitně odbýt.
Neudělal to, skončil.

cablik
cablik
před 1 rokem

Lidé SPD nevěří a proto má svých 10% tak ať čekají na správný čas agenda 2030 se blíží čas prostě není. Jestli si někdo myslí že je nechají z těch totalitních struktur odejít jen tak tak je na omylu. A proto potřebujeme Českého Orbána který by odmítal jejich zhovadilosti dokud se ten hnus… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Víte co SPD udělala dost aby to viděl obyčejný člověk na krajské volby se vykašlali nikde kluci z plakátu ani leták do schránky. U prezidentských voleb ten váš antikomunismus a anti Babiš to stálo za to. Všichni bývalí voliči komunistů se na vás vybodnou. Distance od demonstrací další hřebík do rakve. Jinak já… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Nesnažte se ze mě dělat blbce to co jsem napsal jsou fakta. Kdo nepropaguje svou stranu tak to nemyslí vážně a volil jsem Babiše jako většina našeho města. Ten antikomunismus též nezatlučete vivat Okamura to se prostě stalo tím to zvadlo. Naopak lidé jako já to chápou co se děje. Tak… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

No já nevím, Babiše jsem volil jen 1x ve 2. kole prezidentských voleb, vždy jsem ho ovšem považoval spíš za menší zlo oproti předsedům dnešních vládních stran. Babiš v letech 1992-2010 vždy volil ODS, v roce 2013 volil za prezidenta Schwarzenberga. Spolu s ODS a spol. odmítal zrušit “regulační” poplatky, kterým se vysmáli i mnozí členové… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Bohužel vše bylo jasné a chtěl jsem aby zvítězilo menší zlo byl by lepší než rozvědčík. SPD chtěla z Bašty nového Havla jenže všichni antikomunisti = fašisti jsou u pravdoláskařů.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

To nebylo jasné. Za normálních okolností by kandidát dnešní opozice musel dostat v prezidentských volbách kolem 60 procent hlasů. Tak, jak to bylo v posledních parlamentních volbách či jak to stále signalizují výzkumy veřejného mínění. Když nevyšel Bašta (starý a malé charisma) náhradní volbou ve 2. kole byl Babiš. A to že se tak nestalo, je… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Každý, kdo chce ve volbách uspět, musí být antikomunista a antifašista. Jinak je s ním konec. A komunisté už prakticky skončili. Je s nimi konec. Možná i s ČSSD (už se to prý jmenuje jinak), ale do těch ještě někdo může nalít peníze a použít je na doplnění příští pravicové koalice.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Ano. Menší zlo není systémová změna, ale malá změna. Systémová změna se konat nemůže a nebude. S vysokou pravděpodobností to, co nás teď děsí, tam zůstane i po volbách. A fakt Babiš by byl samozřejmě mírně lepší. Babiš by se choval tak, aby ho voliči znovu zvolili. Kdežto dnešní panstvo se udrží podporou zvenku protože… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Právě proto se změnou nebylo možno počítat kandidáti byli daní ale co nám vládne dnes je děs a běs.

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

S tím Babišem máte samozřejmě pravdu-je to americko-bruselskej poskok.Jen to přirovnání k historii Stalin-Trockij dosti pokulhává.Jistě tehdy hrála jistou roli ješitnost Stalina a boj o koryta,jenže odstranění Bronštejna-Trockého a trockismu (který byl řízen americkou židovskou bankovní lobby)byl od Stalina geniální tah,neboť pokud by zvítězila naivní představa celosvětové revoluce,nikdy by nedošlo ke vzniku SSSR a Rusko(SSSR)by… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Svůj názor nevydávej za fakta. Volil jsi Babiše, co se ve Washingtonu vlézal do CIA (fakt), kauza Vrbětice (s Hamáčkem a Zemanem), zrušení superhrubé mzdy s ODS (a SPD), zmatky při Covidu, mohl jít proti ČT (zrušení koncesionářských poplatků). Babiš je oportunista a vychcánek, klidně se spojí s ODS. Blbec jsi, tak plav mezi lid.

SunTzu
SunTzu
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

A ještě okupační smlouva s USA o základnách v ČR !

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

Běž se bodnout demente fakta jsem napsal v druhém komentáři a můžete se Spéďáci třeba podělat. Babiše jsem volil jako menší zlo a na mínusy vám víte co. Tak máš rozvědčíka hurá také se Babiš nikdy netajil že je náhrada za ODS(__!__)

SunTzu
SunTzu
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

…pozn.redakce: nadávky jsou v naší diskuzi nepřípustné, poto smazáno

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Václav Dvořák
cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

Jo když nejsou argumenty tak jsou nadávky na to ti kašlu.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Václav Dvořák
SunTzu
SunTzu
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

argument – Babiš podpořil obranou smlouvu….(další smazáno redakcí)

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Václav Dvořák
cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

Já se tu Babiše nezastávám nejsem jeho volič volil jsem ho jen jako menší zlo.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

Respektujte oba, že jste tu na návštěvě! Raději po sobě příspěvek dvakrát přečtěte a možná, že se vyvarujete hrubostí i pravopisných nepřesností. Do těchto vzácných prostor se to nehodí. A važme si každého dne, kdy ještě můžeme Novou republiku otevřít.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

A přitom ho chtěli zavřít. Oni mu dají ránu pěstí, on jim to odpustí a zase se jim vlichocuje do přízně. A zase dostane do čenichu a tak je to pořád dokola. Zvláštní povaha ten Babiš.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

Pane, každý má právo na svůj názor. Tou poslední větou jste myslím příznivce tady nezískal.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Jsou to vaše stránky a já sem už nic od pana Raichla nedám.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Toto jsou nezávislé stránky, a po pravdě řečeno, ze všechn stran máme k SPD nejblíž. Ale máme širší záběr. Snažíme se uveřejňovat názory daleko širšího spektra opozice.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Což si myslím, že je poznat…