360 000 vojáků NATO je rozmístěno v blízkosti hranic Ruska a Běloruska a čeká na pokyn

Podle ruského ministerstva obrany je kromě bezprecedentní podpory, kterou kyjevskému režimu poskytl Západ, v blízkosti ruských a běloruských hranic umístěno téměř 360 000 vojáků, 8 000 obrněných vozidel, 6 000 dělostřeleckých a minometných systémů, to Moskvu podnítilo k rychlé a přiměřené reakci.

Hrozby pro ruskou vojenskou bezpečnost ze strany Západu exponenciálně vzrostly, řekl ruský ministr obrany.

Kromě toho ministr nevyloučil rozmístění zbraní NATO ve Finsku, schopných dosáhnout „kritických cílů v severozápadním Rusku ve značné hloubce“.

Připomněl, že od února 2022 dostala Ukrajina více než 4 000 obrněných vozidel, 1 100 kusů dělostřelectva a desítky vícenásobných raketometů a protiletadlových raketových systémů západní výroby v hodnotě 160 miliard dolarů.

Spojené státy požadují, aby jejich spojenci dodávali Ukrajině stále smrtelnější zbraně, řekl. Jako příklad uvedl přesun řízených střel Storm Shadow na Ukrajinu.

” Tyto hrozby pro ruskou vojenskou bezpečnost vyžadují rychlou a přiměřenou reakci,” řekl ministr obrany.

**

ZDROJ:  Contro/VeciVerejne

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 1 rokem

V roce 1941 zaútočila Němci na Svaz v počtu 3 500 000 vojáků. A desetina to ma vyhrát ….

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

360 tisíc vojáků! Kdo to živí, kdo dodává toaletní papír…!? Kolík vojáků má covid? No z takového počtu určitě někdo nemocný určitě je. Lituji hostitelské státy. Jen dodám, že Československo bylo schopno za 24 hod. zmobilizovat stejný počet vojáků, z nichž nikdo neměl snahu tak hromadně dezertovat jako ukrajinští zbabělci prchají k nám.… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jo jo. Dnes bych ani za třicet stříbrnych nešel hajit rozkradeny a chudý stát. Neni důvod. Branil bych německý a čínský firmy, zahraniční banky i rozprodany pivovary.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Vstup vojsk NATO na území Běloruska by znamenalo 3. světovou válku a konec světa.

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Usaci jsou idioti, ale boji se stovky slunci nad hlavou. No a v Bělorusku mají Rusaci JZ.

cablik
cablik
před 1 rokem

Ruská armáda stojí před Kupjanskem: Důležitý železniční uzel a otevření cesty na Charkov a Slavjansk. Kyjevu se tak zhroutí severní fronta. Během “ofenzívy” ztratil více území, než získal. 50 000 za dva měsíce. Západ: My nic, to Zelenský
https://protiproud.info/politika/7367-ruska-armada-stoji-pred-kupjanskem-dulezity-zeleznicni-uzel-a-otevreni-cesty-na-charkov-a-slavjansk-kyjevu-se-tak-zhrouti-severni-fronta-behem-ofenzivy-ztratil-vice-uzemi-nez-ziskal-50-000-za-dva-mesice-zapad-my-nic-to-zelensky.htm

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Primitivní gumové palice, které se díky klientelismu a rodinným vazbám dostali do vedení NATO, absolutně nepochopili několikeré “upozornění” Putina, který své špičkové zbraňové systémy použil výhradně k léčbě zahraničních debilů. Vypadá to tedy, že se 300 tisíc nešťastných mladých chlapců z Polska, ohřeje v záři systému Solncepjok, kde jedna raketa ohřeje jeden hektar na… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Obávám se, že si ty primitivní gumové palice vážně pohrávají s myšlenkou, že by “humanitárně” oddělili svými “mírovými sbory” bojující strany. A doufají, či věří, že Rusko to zkousne. To že si nejsou tak úplně jistí je zatím odrazuje. Zatím. Zdravý rozum a pud sebezáchovy velí počítat s tou horší možností. Ale mají “khaki-gumy”a užiteční političtí… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Ty tam jsou jako strašák ale do války se nezapojí ostatně je to jen 10% sil které měli skopčáci a válku stejně projeli. Ale prachy a zbraně tam budou lifrovat pokud to půjde.

danny
danny
před 1 rokem

Strategie Ruska spočívá zřejmě v postupném vyčerpávání zdrojů “kolektivního Západu” cestou války na Ukrajině. Ukrajina žádné zdroje nemá. Vše co potřebuje musí dostat zvenčí. Zdaleka ne jen vojenskou pomoc. Další mld USD a EURO spolykají náklady na prostý chod státu (mzdy, soc. zabezpečení atd.). Kdyby se tento penězotok přerušil byť jen na… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

PŘEDPOVĚĎ PRO UKRAJINU NEBO JIHORUSKÝ MERIDIÁN
https://colonelcassad.livejournal.com/8562454.html

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Ludvik
standa
standa
před 1 rokem

Západ si myslí, že to bude procházka růžovým sadem.

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Že by horký podzim?